İSTE’DEN TEKNOFEST’TE TAM İSABET

İSTE’DEN TEKNOFEST’TE TAM İSABET

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Amanos Roket Takımı, Tuğrul-01 isimli roketiyle Teknofest’20 de final aşamasında orta irtifa kategorisinde isabetli atışı ile dördüncülük alarak gururla öndü.

Teknofest’20 de; 175 Üniversite arasında proje başvuru sayısı oranlamasında Türkiye de dördüncü olmayı başaran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Amanos Roket Takımı finallerde de kendini gösterdi.
Savunma Sanayi ve Havacılık alanına merak duyan öğrencileriyle kurdukları takımlarıyla ilgili alanda bir süredir çeşitli araştırmalar gerçekleştiren Amanos Takımı, özgün roket yarışma kapsamında dört etaplı raporlamaları başarı ile tamamlayarak 586 takım içerisinden finallere kalmayı başarmıştı. Proje değerlendirme aşamasında kendi kategorisinde 14. olarak, maddi destek alıp Aksaray’daki atışlarda finale kalan İSTE Temsilcisi, final aşamasında da üretimi tamamlanan Tuğrul-01 isimli Orta İrtifa (10.000 feet) roketiyle başarıya imza attı.
İSTE Rektörlüğü Teknofest 20’de ki başarısından dolayı İSTE Amanos Takımı tebrik edilerek, “Aksaray’da  gerçekleştirilen Teknofest 20’de güçlü rakipler karşısında alınan başarıdan dolayı emeği geçen tüm takım üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz” denildi.