İSTE’DE DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜ TARTIŞILDI

İSTE’de düzenlenen Demir-Çelik Festivali ve Sempozyumu’nda, Demir-Çelik endüstrisini ilgilendiren güncel gelişmeler, teknolojiler, bilimsel gelişmeler, problemler ve çözüm önerileri konunun uzmanları tarafından tartışıldı.

İSKENDERUN 27.11.2019 15:33:35 0
İSTE’DE DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜ TARTIŞILDI

‘Demire ve çeliğe bilgiyle hükmeden, dünyaya da hükmeder’ ilkesini Teknoversite vizyonu ile harmanlayan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan İSTE Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu; “Bugün demir-çelik endüstrisinin sorunlarını tüm boyutlarıyla tartışmak ve çözüm önerileri oluşturmak için toplanmış bulunuyoruz. Yeni çelik üretim teknolojileri geliştirerek ve katma değerli ürünler üreterek rekabetçiliğimizi artırmamız gerekmektedir. Bu nedenle, sektörel Ar-Ge çalışmalarına önem vermek ve bu konuda işbirliği yapmak zorunluluk haline gelmiştir. İSTE olarak, bu konuda ekosistemin ihtiyacı olan her türlü insan kaynağını yetiştirmek, bilgiyi keşfetmek, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek ve nitelikli işbirliği yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


Sempozyum Başkanı İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı ise İSTE’nin vizyonunun Sempozyuma da yansıtıldığını ve İSTE-FEST’te demir-çeliğin dünü, bugünü ve yarınının ele alınacağını söyledi. Ayrıca, sektörün en önemli sorunu olan “kaliteli çelik üretimi” konusunda neler yapılabileceğinin yollarının tartışılacağını ekledi. Farklı üniversitelerden ve sektörden toplam 369 uzmanın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Sempozyumda, demir-çelik sektörünün önde gelen isimlerini ağırlamaktan gurur duyduklarını ve Sempozyumun sonuçlarının ekosistemdeki tüm paydaşlar için faydalı olacağını umduklarını belirtti.


Sempozyumun ilk sunumu; Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanı Dr. Veysel Yayan tarafından yapıldı. Veysel Yayan, sunumunda; Türkiye’nin dünyadaki çelik üretimindeki yerine değindi. Türkiye’nin giderken artan çelik üretimiyle dünya çelik sektöründe ilerlemeye devam ettiğinin altını çizdi. Dünyada demir-çelik sektörünün gelişmeye devam ettiğini, ancak daha gidilecek çok mesafe olduğunu belirtti. Çin’in tüm dünyada üretimde büyük bir paya sahip olduğunu, bu nedenle sektörde attığı her adımın büyük ses getirdiğini dinleyicilerle paylaşan Veysel Yayan, yapılması gerekenin, Ülke olarak doğru stratejiler üreterek, ithalat ve ihracat konusunda istenen noktaya gelinmesi olduğunu söyledi.
MMK Metalürji CEO’su Denis Kvasov ise sunumunda; Türkiye’de yapılan çelik yatırımlarına ve İskenderun’un bu sektördeki yerinin önemine değindi. Denis Kvasov ayrıca: “Bölgemizdeki en büyük limanlardan birine sahibiz. Çalışmalarımızı yaparken bu Körfezin değerinin farkında olmalı ve ona göre işler yapmalıyız. Bizler şirket olarak bölge insanına istihdam ve ülke ekonomisine de katma değer sağlamaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemlerde ihracatta ciddi oranda artışlar bekliyoruz” diyerek sunumunu tamamladı.


Ardından Oyak Maden Metalürji’den Fatih Çıtak, dünyada çelik sektörünün trendleri ve bu trendlerin Türkiye’deki yansımaları nelerdir? sorularına yanıt verdi. Fatih Çıtak, konuşmasında: “Çelik sektörü krizlerden ilk etkilenen sektördür ve olumlu etkilerden ise en son payını alan sektördür. Bu nedenle küresel çapta çelik sektörünün nereye gidebileceği ile ilgili ön görülerde bulunmalıyız. Hem şirketler hem kişiler plansız hareket etmemelidir. Türkiye yaşanan krizlerden yapılması gerekenler konusunda deneyim sahibi oldu. Türkiye’deki koşullarla, özel şirketler yaşamayı öğrenmiş durumdadırlar. Her türlü krizde ayakta kalabileceğimizden eminim. Eşit şartlar altında Türk özel teşebbüsü dünyadaki bütün örnekleri ile rekabette başa baş gidebilmektedir. Türkiye’nin çelikte gelecekte pozitif büyümeye doğru gideceğini düşünüyoruz. Çelik sektörü için gelecek kötü bir senaryoya sahip değildir. Sistemlerin sürekliliği ancak üretebildiği sürece olacaktır. Küresel sistem kendi varlığını devam ettirmek için kendi istihdamını da sağlamalıdır” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,05% 0,04
  • EURO

    46,95% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4233,24% -0,40
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,00

İBB'YE YENİ OPERASYON! 10 KİŞİ GÖZALTINDA

RÖNESANS REZİDANS'IN BİLİRKİŞİ RAPORU: SANIKLAR "TALİ KUSURLU" VE "KUSURSUZ" BULUNDU

MOTORİNE ZAM GELDİ: FİYATLAR, POMPAYA YANSIDI

ÖCALAN VİDEOLU MESAJ İLE ÇAĞRI YAPTI! İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE: SÖZCÜ TV, 10 GÜN SÜREYLE KARARTILDI

FED TUTANAKLARI YAYIMLAYACAK: FAİZ İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?

YAVAŞ’TAN RTÜK VE TUTUKLAMALARA TEPKİ

METAN GAZIYLA ŞEHİT OLAN 12 ASKER İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDI

ŞEHİT ABLASI CENAZEDE HAYKIRDI: “AK PARTİLİ KİMSEYİ İSTEMİYORUM!”

ABDURRAHMAN TUTDERE HAKKINDA EV HAPSİ KARARI

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

ÖZGÜR ÖZEL: ERDOĞAN'A SANDIK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

BAHÇELİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN TRT ÇAĞRISINA SÜRPRİZ DESTEK

ADD'DEN CUMHURİYETİ HEDEF ALAN AKP'Lİ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: “TUTUKLULUK SİYASİ”

CHP İL SEÇİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA: ÖZGÜR ÇELİK'İN İFADESİ ALINACAK

FATMA ZEHRA KINIK'IN EZEREK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUĞUN BABASI ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ!

İMRALI HEYETİNİN ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU! AKP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÖZEL, MANAVGAT BELEDİYESİ'NDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN "HIRSIZ KİMSE, AFFIMIZ YOK!"

"YOLSUZLUK İDDİALARIYLA MANAVGAT BELEDİYESİ’NE OPERASYON: 7 TUTUKLAMA"

MUHİTTİN BÖCEK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

AYŞE BARIM'IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ERDOĞAN-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

BAHÇELİEVLER'DE METROBÜSTE YANGIN!

İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

  • Çarşamba 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.5 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Cuma 36.9 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2