İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMAYI ENGELLEMEK İÇİN NEDEN BEKLENİYOR?

İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMAYI ENGELLEMEK İÇİN NEDEN BEKLENİYOR?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da sokağa çıkma yasağı için neden beklendiğini sordu. Öztrak "İtalya için Lombardiya neyse Türkiye için İstanbul odur. Bu durumda en azından İstanbu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da sokağa çıkma yasağı için neden beklendiğini sordu. 
Öztrak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ifadeleri ile salgının başında olduğumuzu belirterek, 'Daha işin başındayken İstanbul’da mevcut yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranın yüzde 74’lere ulaştığı ifade ediliyor' dedi. 
'İTALYA İÇİN LOMBARDİYA NEYSE TÜRKİYE İÇİN İSTANBUL ODUR'
İtalya'da salgının en çok etkilediği bölge olan Lombardiya Bölgesi'ni İstanbul'a benzeten Öztrak şunları söyledi:'İtalya’da salgın ülkenin en zengin ticaret ve sanayinin bulunduğu Lombardiya’dan yayıldı. İtalya Lombardiya Bölgesi’ni karantinaya almakta çok geç kaldı. Yaşanan sonuç bugün ortada. Zaman lehimize işlemiyor. İtalya için Lombardiya neyse Türkiye için İstanbul odur. Bu durumda en azından İstanbul’da sokağa çıkmayı engellemek için neden bekleniyor? Milletimize sen evde otur, iyi olmaya bak. Aşın, işin, maaşın benim, devletin garantisi altında’ dememenin bahanesi ne olabilir sayın Erdoğan?' 

Öztrak, sağlık çalışanların ve milletin test yaptırmak için beklediğini ifade ederek 'Herkes sizin gibi kendini saraylarda, köşklerde koruma altına alamıyor. Saraydakiler her dört günde bir kendilerine test yaptırırken, saray beslemeleri test kitleri ile sosyal medyada şov yaparken sağlık çalışanlarımız, milletimiz, test yaptırmak için kit bekliyor. Bir kez daha ‘Yanılmışım, Allah ve milletim beni affetsin’ dememeniz için bu uyarıları yapıyoruz' dedi.