Tarih: 03.04.2020 22:24

İSTANBUL SAZLIDERE BARAJI ÇEVRESİNE KAÇAK VİLLA

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’un can damarlarından Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzasını yok edecek gelişmeler yaşanıyor. Su havzası çevresine kaçak villa yapıldığı ortaya çıktı.CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP Başakşehir Belediyesi'ne, 'İmara kapalı su havzasına yeni yapılan villa kimin?' diye sordu.

Yapı sorgulamasında ise oraya ruhsat verilmediği, kaçak olduğu görüldü. Sorgulamada, 'Sazlıdere Barajı kısa mesafelei koruma alanında kalmakta olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmamaktadır' deniliyor.

2009 yılında İBB Meclis kararı ile onaylanan Çevre Düzeni Planı’nda söz konusu alan, “Meskun alanlar, tarımsal niteliği korunacak alan, mera alanları, orman alanları, gelişimi ve yoğunluğu denetim altında tutulacak alanlar, baraj ve gölet alanları” olarak belirlenmişti.

Kanal İstanbul çevresinde, Sazlıdere Baraj Gölü havzasını da kapsayan alanda Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza ile Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef’in büyük ölçekte arazi aldığı ortaya çıkmıştı.Akıllara bu 'kaçak villa da Katarlılara mı ait?' sorusunu getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —