Tarih: 07.06.2020 18:11

İSKENDERUN’DA KAÇAK MASAJ SALONLARINA OPERASYON

Facebook Twitter Linked-in

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgilere göre, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren; Masaj Salonları ve SPA merkezleri denetiminde 8 ayrı işyeri ile 2 ikamete eş zamanlı olarak gidildi. İş yerlerinde yapılan denetimlerde çalışma ve ikamet izini olmayan yabancı uyruklu kadınları çalıştırdığı ve bu işyerlerinin bazılarının iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının olmadığı, eksik olduğu, bazı işyerlerinin de amacı dışında çalıştırıldığı tespit edildiği kaydedildi.

İlgili kurumlarca bu İşyerlerine gerekli idari yaptırım uygulandı, iş yerleri ve yabancı uyruklu kadınların kaldığı ikametlerde ise 1 Özbekistan uyruklu, 10 Tayland uyruklu, 4 Endonezya uyruklu 2 Uganda uyruklu, 2 Kırgızistan uyruklu olmak üzere 19 yabancı uyruklu, 2 TC uyruklu toplam 21 kadın olduğu belirlendi.

6735 sayılı kanununa muhalefetten, çalışma izni olmaksızın bir iş verene bağlı olarak çalışmaktan 19 yabancı uyruklu kadına toplamda 82.137 TL idari para cezası yazılarak gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Hatay İl göç idaresine teslim edildiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —