Tarih: 29.10.2023 00:09

İSKENDERUN YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN YÜZÜNCÜ YIL BALOSU

Facebook Twitter Linked-in

Kolejin bahçesinde Saat 19.23 de yoğun katılımla gerçekleştirilen balo saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programda Atatürk’ün en sevdiği içecek ve yiyeceklerden konuklara ikram edildi. Sunuculuğunu Olcay Duman üstlendiği geceye Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkan vekili Özgür Murt, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Belen İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, tarihin en zor sınavını veren anlı şanlı Türk ulusunun bir ferdi olarak, Cumhuriyetin 100. Yılında var olmak ve bu ana şahitlik etmenin Yükseliş çatısı altında bir arada olmanın gurur ve onurunu yaşadığını söyledi.
Genel Müdür Öktem, “Çanakkale geçilmez’ diyen komutan, gazeteci Hasan Tahsin, Seyit onbaşı, Yörük Ali, Nene Hatun, Mehmet Akif’iz biz. Coğrafya kaderdir sözüne inat bir ulusun, bir ülkenin kaderini değiştireniz biz” diyerek sözlerine tamamladı.

Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen de,  Yükseliş Koleji’nde, gençlerin Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak Cumhuriyet çocukları olarak yetiştirdiklerini, bu Cumhuriyeti daha nice 100 yıllara taşıyacaklarına inançlarının tam olduklarını kaydetti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise “Bir 100. Yıl kutlamalarının yenisini Yükseliş Koleji ile yaşadığına değinerek, 100. Yıl Cumhuriyet Balosu adı altında yapılan bu güzel etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu, emeği geçen başta Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen olmak üzere herkese teşekkür etti.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara teşrif ederek, Cumhuriyetin Yüzüncü yılında burada olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek “Bir kadın olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak buradaki geleceğimizin teminatı gençlerin en nadide görevi olacağına sonsuz güveniyorum.” dedi.

Gece Kurumsal İletişim Direktörlüğün yapay zeka modeli ile Atatürk’ün sesini kullanarak gençlere, öğretmenlere ve tüm ulusa sesleniş filmi izletildi.Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro Cumhuriyet şarkıları seslendirdikten sonra sahneye İskenderun Musiki Cemiyeti çıkarak Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek geceye renk kattı.

Gecenin finalinde Yükseliş Koleji lise öğrencilerinden oluşan zeybek ve vals dans ekiplerinin sahne aldı ve büyük beğeni topladı.Kurucu Nuri Üysen ve Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, geceye katılan tüm misafirlere teşekkür etti.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —