OHAL KHK’LARI VE İHRAÇLAR…
İskenderun SES temsilciliği eşbaşkan Hülya ATEŞ; İskenderun kesk ihraç emekçileri olarak bugün ıslak imzalı dilekçelerimizi kamu denetçiliği kurumu başkanlığına gönderdik.
Türkiye Cumhuriyeti ulusal hukuk sistemi içerisinde mevzuatça belirlenmiş bir yargı mercii olmayan ancak OHAL ile ilgili ihraç başvurularını değerlendirmek ve karar altına almakla yetkilendirilmiş olan OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu’nun dosyaları değerlendirme konusundaki çalışma usul ve esaslarının ilgili hukuki işlemlerin hukuk sistemimizde yer alan yetkili mahkemeler aracılığıyla yapılması gerektiği tespitini ve KHK ile ihraç olmamız sebebiyle pasaportlarımıza konulan tahdit kararının kaldırılması, sendikal örgütlenme ve seyahat özgürlüğümüzün engellenmemesi konusunda ivedilikle ilgili idari birimlere ve Bakanlıklara tavsiyede bulunulması talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.
KHK’lar ile ihraç işlemi ile genel hukuk değerleri ve ulusal mevzuat gereğince tanınan haklar yok sayılmıştır, amir hüküm olarak uygulanması gereken usul hukuku işletilmeksizin ihraç olanlar şahsında temel haklar askıya alınmıştır.
Her bir ihraç işlemi gerçekleşmeden önce usulüne uygun bir soruşturmacı atanarak yöntemine uygun bir soruşturma yapılması gerekirken OHAL İnceleme Komisyonu’na başvuran her bir ihraç kamu emekçisi hali hazırda komisyon başvurusunda dahi ne ile suçlandıklarını bilmemekte, komisyonun kendisi de kurulduğu ve başvuru almaya başladığı andan itibaren ne sebeple ihraçların gerçekleşdiğine ya da başvuruların hangi şartlarda kabul veya ret edileceğine ilişkin başvuruculara herhangi bir bildirim yapmamaktadır.
İhraç gerekçesi olan suçlamalar hakkında savunma hakkı tanınmaksızın mağdur edilmeler devam etmektedir. Esasen bir yargı mercii yerine geçen OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu’nun verdiği her kararın hukuk dışı olduğu bu güne kadar ki uygulamalarından anlaşılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ulusal hukuk sistemi içerisinde mevzuatça belirlenmiş bir yargı mercii olmayan ancak OHAL KHK’ları ile ihraç edilmiş yüz binlerce kamu emekçisinin ihraç başvurularını değerlendirmek ve karar altına almakla yetkilendirilmiş olan OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu’nun lağvedilerek, öncelikle KHK ile ihraç tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesine, hakkında suça bulaştığı iddia edilen kamu emekçileri hakkında ilgili hukuki işlemlerin hukuk sistemimizde yer alan yetkili merciiler marifeti ile yürütülmesi gerekmektedir.
Kamu Denetleyici Kurumu’na gönderdiğimiz mektuplar ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun lağvedilerek, ihraç tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesi ile sosyal, ekonomik ve özlük haklarımızın tam tazmini için ilgili yasal süreci başlatması talebinde bulunup, bundan sonra da yaşanan bu haksızlığın karşısın da duracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”
-
BIST 100
15921,64%1,19
-
DOLAR
44,49% 0,08
-
EURO
51,81% 0,80
-
GRAM ALTIN
6735,99% 0,96
-
Ç. ALTIN
10695,08% 0,00
İlgili Haberler

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
Yükleniyor
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı



