İSTE’DE 29 EKİM COŞKUSU

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

İSKENDERUN 29.10.2021 15:10:33 0
İSTE’DE 29 EKİM COŞKUSU

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Cumhuriyetin 98. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda (MYDK)29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir program düzenlendi. MYDK Atatürk Konferans Salonu’ndaİSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğine gerçekleşen programa, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs KomutanıTuğamiral Murat Fırat, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İSTE Genel SekreteriYahya Kılıç, İSTE Senato Üyeleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Programın misafirlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Depci “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98. Yıl Dönümünde öncelikle bize bu toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle ve saygı ile anıyorum” dedi. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde vatansever bir duruşla aziz Türk Milletinin düşmanı mağlup ettiğini belirten Rektör Depci “Cumhuriyetle taçlandırılan İstiklal Mücadelesinde bugün bize düşen bu mirası ve değerleri koruyarak vatanımızı geleceğe daha iyi taşımaktır” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet’in hiçbir zümrenin, hiçbir dar görüşün tekelinde olmadığını vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Depci “Bu vatanının ilelebet payidar kılınması ebediyen Türk Milletinin kendine yüklediği bir vazife olacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle bize bu toprakları ve eşsiz kıymette bulunan değerleri miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda İSTE Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim ElemanıÖğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz “Cumhuriyet Fikrinin Türk Tarihindeki Seyri” isimli bir konferans verdi.Bu milletin değeri olmuş Cumhuriyeti anlamak ve sevmek için tarihsel sürecin bilincinde olmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare; Cumhuriyet idaresidir’deyişinin Türk Milletinin yapısını ortaya koyduğunu belirtti. Konferansta tarihsel süreçte Türk Devletlerinin yönetim şekillerine ve yönetim anlayışlarının Cumhuriyet rejimi ile benzerliklerine değinen Yılmaz, “Tarihin seyri içinde Atatürk’le şekillenen Cumhuriyet, demokrasi ile bütünleştirilerek, insan onuruna yakışır bir hal almıştır” dedi. Yılmaz konferansı “Tekrar milletimizin varlığı için fedakârlık yapmış, can vermiş, gazi olmuş, bize yol göstermiş bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz” diyerek tamamladı.

MYDK Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin canlı performans sergilediği programda Koro Şefliğini MYDK Öğretim Görevlisi ValentynTrofimov yaparken, Öğretim Görevlisi Emre Uyunmaz klasik gitar dinletisiyle katılımcılara müzik şöleni yaşattı.29 Ekim Haftası Müzik Etkinlikleri kapsamında hafta boyunca İSTE Yerleşkelerinde İSTE Ailesi ile buluşan MYDK A’Capella Topluluğufinal konserini 28 Ekim’de düzenlenen etkinlikle gerçekleştirdi. A’Capella Topluluğu korosunun şefliğini ise MYDK Öğretim Görevlisi Emrah Ender Arzuman yaptı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14461,75%1,38
  • DOLAR

    43,05% 0,07
  • EURO

    50,55% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6185,20% 0,63
  • Ç. ALTIN

    10104,89% 0,00

DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN HAPİS CEZASI

BAHÇELİ “İNSAN KAÇIRMAK HİÇBİR ÜLKENİN İMTİYAZI DEĞİLDİR”

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

VENEZUELA OPERASYONU SONRASI DÜNYA GERİLDİ: YENİ CEPHELER AÇILIYOR

KAPALIÇARŞI’DA KARA PARA SORUŞTURMASI: 4. DALGA OPERASYON

HATİCE’NİN SON ÇAĞRISI GÖRÜLMEDİ: SESSİZ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

ABD’NİN KAÇIRDIĞI MADURO BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

NÜKLEER GERİLİM TIRMANIYOR: KUZEY KORE’DEN ABD VE DÜNYAYA YENİ FÜZE MESAJI

AKP’DE İL BAŞKANLARI LİSTESİ HAZIRLANIYOR: GENÇ, VAKIF KÖKENLİ, “YENİ DÖNEM” KADROLAR

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE TÜİK AYARI: ZAM YÜZDE 12,19

F-35’TE GİZLİ VETO: İSRAİL, TÜRKİYE–ABD ANLAŞMASINA KARŞI ÇIKTI

 GÜVENLİK GÖREVLİSİ EŞİNİ VE 7 YAŞINDAKİ KIZINI BOĞAZLARINI KESEREK KATLETTİ

KARABAT : AKP’NİN BAŞARI HİKÂYESİ ÇÖKTÜ: 70 MİLYAR $ FAİZ ÖDEDİK

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MADURO FOTOĞRAFIYLA SERT TEPKİ

CEZAEVİNDE MS ATAĞI: TAYFUN KAHRAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TOKİ KURASINDA ŞOK İDDİA: AYNI EV BİRDEN FAZLA KİŞİYE ÇIKTI

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ’DA TUTMAYAN SENARYO VENEZUELA’DA SAHNEYE KONDU

ABD’NİN SALDIRISI SONRASI ANKARA KONUŞTU: TÜRKİYE KRİZDE DEVREYE GİRMEYE HAZIR

TRUMP EMRİ VERDİ, BİR DEVLET BAŞKANI ABD’YE KAÇIRILDI: MADURO NEW YORK’TA

ÖZEL ÇANKIRI’DA KONUŞTU: “KUTUPLAŞMA ERDOĞAN’IN TALEBİDİR, BİZİM DEĞİL!”

CHP'DEN İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLİ HASAN UFUK ÇAKIR AKP'YE GEÇECEĞİNİ AÇIKLADI

FETİ YILDIZ MADDE MADDE SAYDI: İLK 4 MADDE SABİT, SİSTEM DEĞİŞEBİLİR

KARAKAS BOMBALANDI, TRUMP MADURO’NUN ESİR ALINDIĞINI AÇIKLADI

11. YARGI PAKETİ’NDE SINIR ÇİZİLDİ: TERÖR, DEPREM VE ÇOCUK SUÇLARI YOK

İBB SORUŞTURMASINDA ERDOĞAN’IN MEKTUBU OKUNDU: AVRASYA TÜNELİ’Nİ YAPAN İSMİN DOSYASI AYRILDI

SORUŞTURMA GÜNDEMİNDEKİ SERKAN TOPER, BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

İMAMOĞLU DİPLOMA DAVASI İÇİN DURUŞMAYA BİZZAT KATILACAK: CEZAEVİNE VE KURUMLARA MÜZEKKERE YAZILDI

HBB’DEN ÖĞRENCİ VE VATANDAŞA GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRAN SOSYAL DESTEK

Yükleniyor


BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

GECE SAATLERİNDE İSKENDERUN’DA TAŞLI SALDIRI: VİTRİNLER VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

İSKENDERUN BELEDİYESİ MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN 40. YILA YAKIŞIR GECE!

İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

  • Salı 12.2 ° / 2.1 ° false
  • Çarşamba 14.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Perşembe 16 ° / 5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9