HATAY'IN SESSİZ ÇIĞLIĞI NEFES ALAMIYORUZ

HDP İskenderun İlçe Eş Başkanları Hülya ATEŞ ve Nevzat GÜZEL Hatay’da kovit-19 nedeni ile giderek artan can kayıpları hakkında basın toplantısı  düzenlediler.Bilimi esas alarak TTB' nin pandemiye karşı mücadelede yapılması ger

İSKENDERUN 17.12.2020 22:52:42 0
HATAY

HDP İskenderun İlce örgütünün basın toplantısında şu ifadelere yer verdi.İlimizde son bir aydır aşırı artan Kovid-19 vakaları ve buna bağlı ölümlerle birlikte her hanede hasta veya kayıplar yaşanmaya başlandı ve bu vahim tablo giderek artmaktadır. Gün geçmiyor ki yeni bir canımızın kayıp haberini almayalım.
İlk günden beri virüsle mücadele yöntemi olarak hijyen, mesafe, maske söylemi dışında hiçbir ciddi önlem ve tedbir göremedik. İşsizlik sorunu pandemiyle birlikte kat be kat artmıştır. İlimizde de bu çok net hissedilen önemli boyuttur. Halkımız kendi tedbirini almıştır, ancak bu iş öyle kolay değildir ve sadece Halkların sırtına yükleyerek geçiştirilemez. Bu sorumluluktan kaçıştan başka ne olabilir. Bizler şunu çok iyi görüyoruz maalesef yeni bir ticari sektör yaratıldı, maske ve dezenfektan. Bunlarda zaten yoksul olan halkların borç defterlerine yeni kalemler ekledi. Birçok insan bir maskeyi günlerce kullanmak zorunda kalıyor. Kapanan iş yerleri, işten çıkartmalar asgari ücretin bükünki koşullarda gerçek bir karşılığının olmaması. Emeklilerin maaşlarının bu günkü koşullarda karşılık bulmadığı, yaşamın idamesi için yeniden ve acil çalışma başlatılması, emekçilerin hak kayıplarının önüne geçilmesi ebetteki iktidarın sorumluluğudur. En temel hak olan sağlık ve yaşam hakkı devletin birincil görevidir.
Hatay ölüyor  Hataylılar her gün sessiz çığlıklarını duyurmak için avaz avaz bağırmak istiyor…ama nefesleri yetmiyor. Hatay nefes alamıyor. Uzun süre test sonuçlarının günlerce açıklanamaması sosyal medyadan insanların sonuçlarını öğrenmek için çığlıklarını hepimiz duyduk…sahi siz duymadınız mı…
Hatay nefes almak istiyor ve halklarımız tam kapanmayı acilen talep ediyor. Halklar kendi başlarına kendi kaderleriyle baş başa bırakılamaz. Çünkü bu zaten kader de değildir. Bir an önce tüm önlemler alınmalıdır.
Bu konuda bilimi esas alarak TTB nin pandemiye karşı mücadelede yapılması gerekenler esas alınmalıdır:
“Eğitim, sağlık, hijyen ve genel temizlik (belediye) gibi zorunlu olan mal ve hizmetlerin dışında üretim ve hizmet sunumu durdurulmalı, çalışanlara tam ücretli izin verilerek 21 gün tam kapanma sağlanmalıdır.
Üretime ve hizmet sunumuna devam edenlere düzenli test yapılmalı, sağlıklı çalışma koşulları ve 6 saati geçmeyecek kısa çalışma saatleri uygulanmalıdır.
Salgın süreci sona erene kadar yoksulluk sınırının altında geliri olan veya hiç geliri olmayan her haneye sosyal ekonomik destek verilmeli, ücretsiz doğalgaz, su, elektrik, telefon, internet hizmeti sağlanmalı, bu durumda olan yurttaşların kredi borçları ertelenmelidir.
Sermaye kesimine sağlanan Teşvik, vergi, sigorta indirimi gibi ayrıcalıklara son verilmeli, hizmet alımında garanti ödemeleri iptal edilmeli bu kapsamdaki tüm projeler sonlandırılmalıdır.
İşsizlik fonu, bireysel emeklilik fonu gibi fonlar amacı dışında kullanılmamalı, yönetimi işçilerin çoğunlukta olduğu kurullara bırakılmalı ve tüm kaynaklar kuruluş amaçlarına uygun olarak işçileri ve halkın ihtiyaçları için kullanılmalıdır.
Pandemi süreci fırsata çevrilerek uygulanan baskı politikalarına, yasaklara, antidemokratik uygulamalara son verilmeli, haklar güvence altına alınmalıdır.”
Hatay’da mart ayında hiç kayıp vermemişiz. Daha sonraki aylarda kayıplarımız giderek arttı. Kasım ayında 359, 1-16 Aralık arasında da 739 kişiyi kaybetmişiz” 
Cenaze araçlarının bile artık yetemediği insanların saatlerce cenazesini almak için beklediği bu vahim süreç ebetteki seyrederek bitmesi beklenemeyecek ve önlenemeyecek bir durumda
Sağlık çalışanları nın durumu da elbette bundan farksız değil. Her gün onlarca sağlık emekçisi pozitif sonuçlarıyla karantinaya alınıyor.
“* Bütün sağlık çalışanlarına düzenli test yapılsın. 
* Bütün sağlık çalışanlarına düzenli olarak aşı yapılmalı. 
* Kovid-19’un sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı sayılsın.
* Sağlık emekçilerinin çalışma saatleri kısaltılmalı.
* Yıllardır atama bekleyen sağlık emekçileri için gerekli atamalar yapılması ve kadro düzenlenmesi gerekir. KHK ile haksız hukuksuz işlerine son verilen sağlık emekçileri işlerine iade edilmeli
* Bütün sağlık çalışanlarına ayrım gözetmeksizin maddi ve manevi bütün hakları verilmeli.” 
İlimizdeki elektrik ve su kesintilerinin sık sık ve uzun süreli olmasının bu sürece verdiği zarar ortadadır. Bir an önce bu konuya yönelik çalışmaların ve düzenlenmelerin yapılması önceliklidir.
Salgın arttıkça ağırlaşan çalışma koşulları nedeniyle sadece Hatay’da birçok sağlık emekçisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık.  
Biz HDP İskenderun ilçe olarak ilimizde en az 3 hafta süreli tam bir kapanmanın olmasını, bu süre içinde evinde kalmak zorunda kalan tüm işçilerin, emekçilerin maddi kayıplarının devlet tarafından karşılanmasını. TTB nin pandemi mücadele yöntemlerini bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

İSKENDERUN'DA FUHUŞ OPERASYONU

DÖNMEZ’DEN MECLİSTE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BİLGİLENDİRMESİ…

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50