GÜNGÖR; “İŞÇİLERİ MUTLU ETMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ”

Öz Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, sendikalarına üye işçilerin, her platformda haklarını korumak için gece gündüz demeden mücadele ettiklerini kaydetti.

İSKENDERUN 12.04.2022 17:00:56 0
GÜNGÖR; “İŞÇİLERİ MUTLU ETMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ”

Asli görevlerinin işçileri mutlu etmek, onların refah seviyelerini yükseltmek olduğunu ifade eden Güngör; “Metal sektöründe özellikle İsdemir, Ekinciler, MMK ve Yolbulan’da toplam 4900 üyemiz var, gece gündüz demeden bu üyelerimizin refah seviyesini yükseltmek için, sosyal sendikacılık anlayışını hakim kılmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda Hak-İş’in il başkanlığını da götürüyorum, Hak-İş’e bağlı sendikaların da 14.700 tane üyesi var. Tabii sendikanın görevi sadece dört duvar arasında veya fabrikanın içerisinde sözleşme imzalamak değil aynı zamanda sosyal sendikacılık çerçevesinde onların refah paylarını dışarıda nasıl yükseltebiliriz, bürokratik işlerin nasıl yapabiliriz, hastanelerde, dışarıda bütün her şeyi ile uğraşıyoruz işçilerimizin. İşçileri mutlu etmek bizim asli görevimiz, asıl olan onlardır, biz onların vekiliyiz” dedi.

Özellikle pandemi döneminde çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını da anlatan Güngör; “Çok şükür pandemi bitmek üzere, bu konuda rahatız. Bu dönemde MMK’nın sözleşmesini imzaladık, Eylül ayında başladı. Eylül ayında enflasyon 8 iken biz yüzde 24 oranında bir sözleşmeye imza attık ilk 6 ay için. Aynı zamanda Yolbulan sözleşmesi vardı, Yolbulan sözleşmesinde de bölgenin en güçlü sözleşmesini yaptık, 110'a varan ve sosyal hakları ile beraber 130'lara varan bir sözleşmenin altına imza attık. Yeterli mi, hiçbir zaman sendikacının aldığı ücreti yeterli görmemesi lazım, mevcut ücreti koyup üzerine ne alıyorsa gece gündüz bunun hesabını yapması lazım, çok şükür o konuda müsterihiz. Bu yıl içerisinde Eylül ayı itibariyle İsdemir’in ve Ekincilerin sözleşmesi başlayacak” diye konuştu.

Örgütlenme çalışmalarına da devam ettiklerini belirten Güngör, örgütlü olmanın önemine vurgu yaparak; “Bu dönemde bunları yaparken aynı zamanda örgütlenme çalışmalarına da hız veriyoruz. Bölgemizde metal konuda hizmet veren yaklaşık 15.000 işçimiz var ama ne yazık ki bunların 50 oranında sendikalaşması var, sendikalı olmayan işyerlerindeki maaş durumları ortada. O yüzden her platformda dile getiriyorum, Özçelik İş Sendikası Başkanı olarak diyorum ki, sendikalı olan iş yerlerinin mutlaka desteklenmesi lazım, devletten hükümetimizden bu konuda mutlaka yardım bekliyoruz. Çünkü sendikalı olan işyeri ile sendikasız olan işyeri arasında bir rekabet oluyor. Haksız rekabete yol açmamak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir.

Her zaman söylüyorum en kötü sendika, sendikasızlıktan iyidir lafı doğru bir laftır. Biz en iyi sendika olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Anayasal bir haktır sendikalı olmak, bu konuda çekinmesinler, gelsinler şubemizi ziyaret etsinler, bizlerden sendika hakkında bilgiler alsınlar, sendikalı olan işyerleri ile sendikasız olan işyerleri arasındaki farkı net olarak göreceklerdir. Onun için bütün emekçileri sendika çatısı altında birleşmeye çağırıyorum. Örgütsüzlük maalesef kanayan bir yaramız, her ne kadar biz anayasal hakkınızdır, özgürdür diyorsak, maalesef işverenlerin mobbingi altındayız. Türkiye'de işsizlik yaklaşık yüzde 20'ler civarında, kişiler sendikaya üye olduğu zaman hemen işverenin baskısı altına giriyorlar ve orada bir mobbing uygulanıyor ve işçileri tekrar sendikasız yapmak için gayret gösteriyorlar ya da işten çıkarıyorlar. Bunu gören arkadaşlar tabii ki diğer arkadaşları da pes ettirmeye çalışıyorlar. Gerçek anlamda mücadele eden kararlı işçiler bunu başarıyorlar. Bu anlamda örgütlenmenin, sendikalaşmanın önümün açılmasını ciddi anlamda arzuluyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

Çalışma hayatının sorunlarından da söz eden Güngör; “Özellikle Türkiye’nin çalışma hayatında ciddi sorunlar var, bu sorunları her platformda, bütün siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına, bürokraside dile getiriyorum. Bunların başında EYT sorunu var, maç başladıktan sonra kuralların değiştiği bir dönemi yaşadık, bu konuda hükümetimizin vaatleri var bu vaatleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Vergi dilimleri konusu ciddi bir konu, vergi dilimlerinin daha aşağılara çekilmesini ve vergi oranlarının da 22-23’lerde sabitlenmesini talep ediyoruz.

Bölgemiz metal sektörü, metal sektörünün tümünün ağır sanayi kapsamına alınmasını istiyoruz. Çünkü 1500-1600 derece ateşin karşısında çalışıyor bu kardeşlerimiz ama ağır sanayide yararlanma oranı 5-6 oranında. Bu olmadığı süre içerisinde 60 yaşına kadar çalışma hayatı gerçekten zor, çoğu pert oluyor 50'sinden sonra. Bir diğer ciddi sıkıntımız mesleki ve çıraklık stajının başlaması. Bunun başlangıç tarihi eğer emeklilikte baz alınırsa, emekliliği öne çekeceğine inanıyoruz, bunun da gündemde olmasını istiyoruz. Daha önemlisi yaşadığımız bölge özellikle hava kirliliği çok önemli, biz bu dünyayı atalarımızdan miras aldık çocuklarımıza emanet edeceğiz, o yüzden hava kirliliği konusunda ciddi anlamda çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Eskiye oranla çalışmalar var ama çok daha duyarlı olunmasını istiyoruz çünkü metal sektörü ağır sektör. Ağır sektörden çıkan gazlar da maalesef Türkiye’nin belli yerlerindeki kanser vakalarının çok artmasına neden oluyor. Hava kirliliğinin sürekli kontrol edilmesini arzuluyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE’DE SİVİLLER KATLEDİLİYOR, ALEVİ KATLİAMI YAŞANIYOR…

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2