ENVİTEC VE BELEDİYELER SAVAŞI DEVAM EDERKEN OLAN VATANDAŞA OLUYOR!

Dörtyol belediye başkanı Yaşar Toksoy’un Envitec ve İskenderun Katı Atık Birliğinin Kararı Doğru Değildir; İskenderun Katı Atık Birlik Başkanı Sn. Dingil Ve Ermeni Kökenli Yüklenici Envitec Sahibi Rami'ye “Gücünüz Yetiyorsa B

İSKENDERUN 23.03.2018 15:31:49 0
ENVİTEC VE BELEDİYELER SAVAŞI DEVAM EDERKEN  OLAN VATANDAŞA OLUYOR!

SEYFİ DİNGİL’DEN BİLGİLENDİRME…

Başkanlık makamında Envitec ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Envitec birlik encümen toplantısında konunun gündeme geleceğini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dörtyol’da temizlik konusunda yaşanan sıkıntının katı atık birliği yetkili kurulunda en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını umut ettiklerini belirtti…

Başkan Seyfi Dingil, Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Envitec birlik encümen toplantısında konunun gündeme geleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bizlerde sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz. Birliğin şu anki üyeleri İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin, Arsuz ve Belen Belediyeleridir. 10.04.2014 tarihinden bu yana İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Başkanlığı görevini yürütmekteyim.”

Seyfi Dingil,”Dörtyol Belediyesi tarafından aylık hak edişler 2015 yılından bu yana geç veya eksik ödenmekte hatta zaman zaman bazı aylar hiç ödeme yapılmamaktadır. Ödemelerin düzenli bir şekilde yapılmaması nedeniyle, Katı Atık Birliği yüklenici firma karşısında yasal takibe muhatap olma ve faiz ödeme riskiyle karşı karşıyadır. Zaten yüklenici firma söz konusu vadesi geçmiş borçlar için faiz talep etmekte olup, faiz talebi ile ilgili dava süreci halen devam etmektedir. Birliğin yüklenici firmaya Dörtyol Belediyesi adına olan borcu, firma tarafından sürekli olarak hizmetin olması gerektiği gibi verilmemesi konusunda bahane olarak kullanılmaktadır. 2015 yılından bu yana, Dörtyol Belediyesine borçların ödenmesiyle ilgili defalarca yapılan yazılı ve şifahi tüm uyarılara rağmen ödemelerde herhangi bir düzelme olmamıştır.”diye konuştu.

Seyfi Dingil  şunları söyledi:Borç rakamlarının çok ciddi miktarlara ulaşması sonucu mevcut durumun altından kalkılamayacak bir hale gelmemesi ve sorunun ivedilikle çözüme ulaştırılması amacıyla, 29.12.2016 tarih, 843 sayılı ve 17.01.2017 tarih, 52 sayılı yazılar ile Dörtyol Belediyesinden kendileri tarafından konu ile ilgili bir ödeme planı hazırlanarak tarafımıza gönderilmesi talep edilmiştir. Ancak Dörtyol Belediyesi tarafından bu yazılara cevap dahi verilmemiştir.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY ve Dörtyol Belediye meclis üyesinin de katıldığı 13.11.2017 tarihli Birlik Meclis toplantısında; Dörtyol Belediyesinin toplantı tarihi itibariyle Birliğe olan 4.719.129,76 TL borcu için, 20.11.2017 tarihine kadar 750.000 TL ödeme yapmasına, ayrıca 01.12.2017 tarihine kadar 750.000 TL daha ödeme yapmasına ve 31.12.2017 tarihine kadar ise Birliğe olan tüm borcunu kapatmasına, verilen süre içerisinde ödeme yapmadığı takdirde başkaca bir karara gerek kalmaksızın Dörtyol Belediyesi sınırları içerisinde yüklenici firma personelleri ve araçları ile yapılan şehir temizliği hizmetinin durdurulmasına ve tüm borcun tahsili için Birliğimizce cebri icra yoluna gidilmesine karar verilmiş olup, 20.11.2017 tarih ve 664 sayılı yazı ile durum Dörtyol belediyesine bildirilmiştir.

Ancak Dörtyol Belediyesi tarafından söz konusu karara uygun ödeme yapılmamıştır. Daha sonra 2018 yılı Ocak ve Şubat aylarında hiçbir ödeme yapılmamıştır. Bugün itibariyle Dörtyol Belediyesinin Birliğe olan toplam hakediş borcu 4.158.022,23 TL’dir.

Dörtyol Belediye Başkanlığına 28.02.2018 tarih ve 193 sayılı yazımızla, toplam borçlarının en az yarısının eksiksiz bir şekilde ve tek seferde 15.03.2018 tarihine kadar yatırılması aksi takdirde bahse konu hizmetlerin durdurulacağı bildirilmiş olup, Dörtyol Belediyesi tarafından gerekli ödeme yapılmadığından, 16.03.2018 tarihi itibariyle şehir temizliği hizmeti, gerek Birlik Meclis ve Encümen Kararları, gerek Birlik Tüzüğü ve gerekse de Birlik Yönetmeliği hükümleri gereğince durdurulmuştur.

* Son 3 ay içerisinde Dörtyol Belediyesi tarafından sadece 250.000 TL ödeme yapılmıştır. Son 5 ayda ise Sayın Yaşar TOKSOY'un dediği gibi 5 milyon TL değil 2.483.000 TL ödenmiştir.
* Sayın Yaşar TOKSOY geçmişten gelen borcu ödediğini söylüyor ama 2014 seçimleri öncesi Dörtyol Belediyesi'nin Birliğe olan borcu 722.628,94 TL iken şu an ise 4 milyon TL'nin üzerindedir.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

Yükleniyor


İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“DENİZCİLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ: İMEAK DTO’DAN İSTE’YE STRATEJİK ZİYARET”

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4