ENVİTEC VE BELEDİYELER SAVAŞI DEVAM EDERKEN OLAN VATANDAŞA OLUYOR!

Dörtyol belediye başkanı Yaşar Toksoy’un Envitec ve İskenderun Katı Atık Birliğinin Kararı Doğru Değildir; İskenderun Katı Atık Birlik Başkanı Sn. Dingil Ve Ermeni Kökenli Yüklenici Envitec Sahibi Rami'ye “Gücünüz Yetiyorsa B

İSKENDERUN 23.03.2018 15:31:49 0
ENVİTEC VE BELEDİYELER SAVAŞI DEVAM EDERKEN  OLAN VATANDAŞA OLUYOR!

SEYFİ DİNGİL’DEN BİLGİLENDİRME…

Başkanlık makamında Envitec ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Envitec birlik encümen toplantısında konunun gündeme geleceğini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dörtyol’da temizlik konusunda yaşanan sıkıntının katı atık birliği yetkili kurulunda en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını umut ettiklerini belirtti…

Başkan Seyfi Dingil, Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Envitec birlik encümen toplantısında konunun gündeme geleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bizlerde sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz. Birliğin şu anki üyeleri İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin, Arsuz ve Belen Belediyeleridir. 10.04.2014 tarihinden bu yana İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Başkanlığı görevini yürütmekteyim.”

Seyfi Dingil,”Dörtyol Belediyesi tarafından aylık hak edişler 2015 yılından bu yana geç veya eksik ödenmekte hatta zaman zaman bazı aylar hiç ödeme yapılmamaktadır. Ödemelerin düzenli bir şekilde yapılmaması nedeniyle, Katı Atık Birliği yüklenici firma karşısında yasal takibe muhatap olma ve faiz ödeme riskiyle karşı karşıyadır. Zaten yüklenici firma söz konusu vadesi geçmiş borçlar için faiz talep etmekte olup, faiz talebi ile ilgili dava süreci halen devam etmektedir. Birliğin yüklenici firmaya Dörtyol Belediyesi adına olan borcu, firma tarafından sürekli olarak hizmetin olması gerektiği gibi verilmemesi konusunda bahane olarak kullanılmaktadır. 2015 yılından bu yana, Dörtyol Belediyesine borçların ödenmesiyle ilgili defalarca yapılan yazılı ve şifahi tüm uyarılara rağmen ödemelerde herhangi bir düzelme olmamıştır.”diye konuştu.

Seyfi Dingil  şunları söyledi:Borç rakamlarının çok ciddi miktarlara ulaşması sonucu mevcut durumun altından kalkılamayacak bir hale gelmemesi ve sorunun ivedilikle çözüme ulaştırılması amacıyla, 29.12.2016 tarih, 843 sayılı ve 17.01.2017 tarih, 52 sayılı yazılar ile Dörtyol Belediyesinden kendileri tarafından konu ile ilgili bir ödeme planı hazırlanarak tarafımıza gönderilmesi talep edilmiştir. Ancak Dörtyol Belediyesi tarafından bu yazılara cevap dahi verilmemiştir.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY ve Dörtyol Belediye meclis üyesinin de katıldığı 13.11.2017 tarihli Birlik Meclis toplantısında; Dörtyol Belediyesinin toplantı tarihi itibariyle Birliğe olan 4.719.129,76 TL borcu için, 20.11.2017 tarihine kadar 750.000 TL ödeme yapmasına, ayrıca 01.12.2017 tarihine kadar 750.000 TL daha ödeme yapmasına ve 31.12.2017 tarihine kadar ise Birliğe olan tüm borcunu kapatmasına, verilen süre içerisinde ödeme yapmadığı takdirde başkaca bir karara gerek kalmaksızın Dörtyol Belediyesi sınırları içerisinde yüklenici firma personelleri ve araçları ile yapılan şehir temizliği hizmetinin durdurulmasına ve tüm borcun tahsili için Birliğimizce cebri icra yoluna gidilmesine karar verilmiş olup, 20.11.2017 tarih ve 664 sayılı yazı ile durum Dörtyol belediyesine bildirilmiştir.

Ancak Dörtyol Belediyesi tarafından söz konusu karara uygun ödeme yapılmamıştır. Daha sonra 2018 yılı Ocak ve Şubat aylarında hiçbir ödeme yapılmamıştır. Bugün itibariyle Dörtyol Belediyesinin Birliğe olan toplam hakediş borcu 4.158.022,23 TL’dir.

Dörtyol Belediye Başkanlığına 28.02.2018 tarih ve 193 sayılı yazımızla, toplam borçlarının en az yarısının eksiksiz bir şekilde ve tek seferde 15.03.2018 tarihine kadar yatırılması aksi takdirde bahse konu hizmetlerin durdurulacağı bildirilmiş olup, Dörtyol Belediyesi tarafından gerekli ödeme yapılmadığından, 16.03.2018 tarihi itibariyle şehir temizliği hizmeti, gerek Birlik Meclis ve Encümen Kararları, gerek Birlik Tüzüğü ve gerekse de Birlik Yönetmeliği hükümleri gereğince durdurulmuştur.

* Son 3 ay içerisinde Dörtyol Belediyesi tarafından sadece 250.000 TL ödeme yapılmıştır. Son 5 ayda ise Sayın Yaşar TOKSOY'un dediği gibi 5 milyon TL değil 2.483.000 TL ödenmiştir.
* Sayın Yaşar TOKSOY geçmişten gelen borcu ödediğini söylüyor ama 2014 seçimleri öncesi Dörtyol Belediyesi'nin Birliğe olan borcu 722.628,94 TL iken şu an ise 4 milyon TL'nin üzerindedir.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,23% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5963,84% 0,93
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9