ÇEVRE BAKANLIĞINDAN TOSYALI LİMANINA DOLGU İZNİ….

HBB’nin itirazlarına rağmen çevre bakanlığından Tosyalı limanına  80 dönümlük deniz dolgusu izni verilmesi şaşkınlık yarattı… 

İSKENDERUN 3.01.2022 19:04:28 0
ÇEVRE BAKANLIĞINDAN TOSYALI LİMANINA DOLGU İZNİ….

HBB’den yapılan açıklamada, konu meclis gündeminde beklerken Bakanlığın, 17 Aralık’ta plan teklifini resen onaylanmasının ve askıya çıkarılmak üzere İl Müdürlüğüne göndermesinin “hayret ve kaygı” ile karşılandığı ifade edildi…. Hatay halkı adına açtığımız davayı Danıştay’da kazanmamıza rağmen yargı kararını uygulamayarak 127 dönümlük bir alanı Hataylılara çok gören Bakanlığın, bir şirketin 80 dönümlük deniz dolgu talebini hızla olumlu karşılayarak, hemşehrilerimizin görüşünü sormadan, tüm işlemlerini hızla tamamlamasını anlamak mümkün değil….Bu çifte standart uygulamayı kamuoyunun taktirine sunuyoruz….
ÇEVRE BAKANLIĞINDAN TOSYALI LİMANINA DOLGU İZNİ….
İlave liman projesi için Hatay Büyükşehir Belediyesinin görüşü alınmadan kararın askıya çıkarılmasına HBB tepki gösterdi.
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada;
8 Kasım’da bakanlığın konu ile ilgili görüş talebine, resmi yazı ile cevap verildiği ve bu cevapta, “dolgu istenilen alanlarda hangi faaliyetlerin yapılacağının bilinmediği, depolama hizmeti oluşup oluşmayacağı, ulaşım ilişkileri, tahmini otopark ihtiyacı, araç sayıları ve etkileri” gibi konuların net olmadığına dikkat çekildiği belirtildi.

Açıklamada; HBB’nin bakanlığa gönderdiği yazısında, “istihdam ve barınma, donatı ihtiyacının nereden ve nasıl karşılanacağı, tesisin etrafında bulunan yerleşim alanları ve tarım alanlarının nasıl etkileneceği, taşıma işlemlerinin nasıl yapılacağı ve karayolu ağına nasıl etki edeceği ve bununla beraber herhangi bir önlem alınıp alınmadığı, deniz dolgu talebinin çevre ve insan sağlığı açısından risklerine” karşı dosyada herhangi bir bilgi veya belge bulunmadığının vurgulandığı kaydedildi.

8 Eylül’de yapılan meclis toplantısında konunun önerge ile meclis gündemine getirildiğini hatırlatan İmar ve Şehircilik Dairesi, dosyada HBB’nin giderilmesini istediği eksiklikler ile ilgili bir düzenleme yapılmadığından İmar Komisyonu’nun raporunu oluşturmadığını hatırlattı.

HBB: Çevre Bakanlığının Kararı Kaygı Vericidir
HBB’den yapılan açıklamada, konu meclis gündeminde beklerken Bakanlığın, 17 Aralık’ta plan teklifini resen onaylanmasının ve askıya çıkarılmak üzere İl Müdürlüğüne göndermesinin “hayret ve kaygı” ile karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada, uygulamanın HBB’nin görüşleri alınmadan yapılmasının  “şehircilik ve planlama ilkeleri ile imar ve kıyı kanunlarına ve ilgili yönetmeliklere” aykırı olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada şu görüşlere de yer verildi:

“Dokuz ilçemizin günlük 1500 ton çöpünün gönderildiği Gökçegöz katı atık bertaraf tesisi için dört yıldır sürdürdüğümüz mücadeleyi görmezden gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bir şirketin deniz-dolgu talebini belediyemizi de by-pass ederek onaylamıştır.

Hatay halkı adına açtığımız davayı Danıştay’da kazanmamıza rağmen yargı kararını uygulamayarak 127 dönümlük bir alanı Hataylılara çok gören Bakanlığın, bir şirketin 80 dönümlük deniz dolgu talebini hızla olumlu karşılayarak, hemşehrilerimizin görüşünü sormadan, tüm işlemlerini hızla tamamlamasını anlamak güçtür.

Hatay halkını ilgilendiren Bakanlıklardan beklediğimiz birçok konu varken, insan hayatını, sağlığını ve çevreyi tehdit eden atık tesisi sorunu varken, Bakanlığın deniz dolgusunu bu şekilde onaylamasını kaygı ve Hatay halkı adına üzüntü ile karşılıyoruz. Kamuoyunun dikkatine saygılarımız ile sunarız.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ BÜYÜK BÜYÜKÇEKMECE'DE MİTİNG

ERDOĞAN'DAN İRAN-İSRAİL AÇIKLAMASI: DOSTUM TRUMP'IN GAYRETİYLE SAĞLANAN ATEŞKESİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ÖZGÜR ÖZEL HAZİRAN AYI ANKETİNİN SONUCUNU PAYLAŞTI

KOBANİ DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR 13 AY SONRA AÇIKLANDI

Yükleniyor


İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İSKENDERUN'LU HEMŞİRE SEVCAN DEMİR SAKMAN ANTALYA'DA EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

  • Cumartesi 37.4 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2