BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ PROJELER BAŞLATTIK

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan Meclis toplantısında, İskenderun ve bölgemiz için önem arz eden  projeler ele alındı.

İSKENDERUN 24.05.2018 17:44:32 0
BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ PROJELER BAŞLATTIK

İTSO Meclisi, Halil Şahin Meclis salonunda Meclis Başkanı Okan Belli, Başkanlığında toplandı.İskenderun ekonomisine yön veren istihdama katkı sağlayan, bölgenin sorunlarını Ankara’da  en yetkili birimlere ulaştırmada yoğun çaba sarf eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde, gündemdeki  konuların yanı sıra projeler de ele alındı. İTSO Meclisinde gündemdeki maddeler oy birliğiyle kabul edildi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Mecliste yaptığı konuşmasında; “Sözlerime başlarken, Ramazan  bayramınızı şimdiden kutluyor, ülkemize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ayrıca 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminin de, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaretlerde bulunduk.

Yönetim Kurulumuzla gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyaret kapsamında, odamıza ve bölgemize ilişkin bazı taleplerimizi kendileriyle paylaşma imkânımız oldu. Başkanımız bizlerle yakından ilgilendi ve projelerimizi hızlandırmak konusunda bazı telefon görüşmeleri yaparak girişimlerimize bizzat destek oldu. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, yeni dönemde de kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz bölgemiz için önem arz eden proje ve odanın çalışmaları ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendirerek şöyle konuştu: “Yönetim Kurulu olarak Vakfımız ile birlikte, bölgemize, odamıza ve vakfımıza değer katacak birtakım projelerin araştırmalarını yapmaktayız. Bu konuyu Rifat Başkanımız ile de görüştük. Henüz detayları netleşmese de, öğrenci yurdu inşası konusunda, yer arayışlarımız devam ediyor. Potansiyeli olduğuna inandığımız lokasyonlardaki bazı binaları yerinde inceleyerek, piyasa araştırmaları yapmaktayız. Şimdilik netlik kazanan bir husus olmadı ancak konuya ilişkin somut gelişmeler olduğu zaman, sizlerin de görüşlerini almak amacıyla sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacağız.
UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi’nin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesinin odamıza devredilmesi hususu da, yine Rifat Başkanımızla paylaştığımız konularda biriydi. Bu konuda da kendileri bizleri kırmadı ve buradaki antrepoların odamız tarafından kullanılmasını desteklediğini ifade etti. Değerli arkadaşlarım, konuya ilişkin sizlerle kısaca bilgi paylaşmak istiyorum. Umat Umumi Mağazalar  Türk A.Ş.‘‘Umumi Mağazacılık’’ faaliyetinde bulunmak üzere 07.05.1937 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur.

UMAT UMUMİ MAĞAZALAR TÜRK A.Ş. ; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaklaşık %56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun’da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950’li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla, Limakport Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır.

Limakport’a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek odamız tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz.


 


İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE ile AB Kapsamlı proje çalışmaları içerisinde olduklarını belirterek; “Geçtiğimiz günlerde İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile yaptığımız toplantılarda, odamız ile üniversitemizin müşterek olarak yapabileceği projeler ele alınmış ve bölgemizin ticari hayatına katkı sağlayacağına inandığımız bir projenin başvurularının yapılmasına karar verilmiştir. 
Bu bağlamda, Eurochambers’ın Avrupa Birliği projeleri kapsamında çağrıya çıktığı, Romanya Bükreş Ticaret Odası’nın, odamızın ve İSTE’nin ortak bir projede buluşmasını planlıyoruz. 12 ay sürmesi planlanan ve bütçesi yaklaşık 120.000 avro olan bu proje kapsamında, Bükreş’te ve Hatay’da faaliyet gösteren 50 adet KOBİ’nin, birlikte iş yapabilmesi ve iki ülke arasındaki dış ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor.

Projenin somut çıktıları olarak ise, projenin hazırlık aşamasında bölgemizde faaliyet gösteren  KOBİ’lerimizin sektörel analiz raporlarının hazırlanması, benzeşen ve birbirini tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren en az 10 KOBİ’nin ticari işbirliğinde bulunması, iki ülkedeki 50 KOBİ’nin orta veya üst düzey yöneticilerinin katılacağı kurumsallaşma, dış ticaret, kalite ve buna benzer eğitimler almak suretiyle kurumsal kapasitelerinin artırılması ve Romanya Bükreş Ticaret Odası’nın uygulamakla yükümlü olduğu Avrupa Birliği Kalite standartları konusunda odamızla tecrübe paylaşımında bulunması ve odamızın akreditasyon sürecine katkı sağlaması gibi somut neticelerin elde edileceğine inanıyoruz.

Bu konuda ön başvuru süreci devam etmekte olup, ilerleyen günlerde projenin ana hatları şekillendikten sonra sizlerle yeniden paylaşacağız.
Ayrıca coğrafi işaretler ile ilgili birtakım çalışmalar yapmaktayız. Şuanda İskenderun Döneri’nin bölgemizde coğrafi işaret olduğuna ilişkin araştırmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla ilgili gelişmeleri sizlere zaman zaman aktaracağız.
Değerli arkadaşlarım, yönetim kurulu olarak bizler elimizden gelen çabayı göstererek odamıza ve bölgemize bir şeyler kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Sizlerden gelecek desteklere her zaman ihtiyacımız var. Unutmayalım ki,  birlik ve beraberlik içerisinde başlayacağımız her iş daha isabetli, daha verimli ve daha kaliteli olacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“DENİZCİLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ: İMEAK DTO’DAN İSTE’YE STRATEJİK ZİYARET”

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4