Yeni yılın ilk Belediye Meclis toplantısında konuşan ve geçen yılki icraatlarını değerlendirip, 2026 yılında yapılacak projelerle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Mutlu ve imrenilen bir İskenderun için çalışıyoruz” dedi.
Toplantıda konuşan Başkan Dönmez, 2025 yılının yoğun mücadele ve çalışma ile geçtiğini vurgulayarak, yapılan hizmetlerin bugün İskenderun genelinde görüldüğünü ifade etti. Dönmez, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“2025 yılı bizim için inanılmaz bir mücadele yılı oldu. Elhamdülillah sonuçlarını hep birlikte aldık. Eksiğimiz olabilir, tamamlanacaktır. Hatamız olabilir ama samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”
Kent genelinde tamamlanan ve devam eden projelere de değinen Başkan Dönmez, sahil düzenlemesinin büyük ölçüde açıldığını, Dönerciler Çarşısı sorununun çözüldüğünü ve yerine modern bir yapının inşa edildiğini belirtti.
Meydan Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorununun çözüldüğünü, 20 metrelik yol açıldığını ve üniversite kavşağındaki trafik çilesinin sona erdiğini ifade eden Dönmez, yapılan çalışmaların kent yaşamına doğrudan katkı sunduğunu söyledi.
Feyezan Kanalı projesinin başladığını belirten Başkan Dönmez, Metehan Bulvarı sonundaki kavşakta ise köprülü ya da akıllı kavşak çalışmasının 2026 yılında projelendirilerek tamamlanacağını kaydetti.
Sahil projesinin bütünüyle tamamlanacağını ifade eden Dönmez, Marina Projesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin çıktığını, sürecin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devam ettiğini aktardı.

Belediye Meclisi’nde zaman zaman görüş ayrılıkları yaşanabildiğini ancak ortak hedeflerinin net olduğunu vurgulayan Başkan Dönmez, “Tek hedefimiz; mutlu ve imrenilen bir İskenderun inşa etmek” dedi.
Asfalt şantiyesinin kurulduğunu ifade eden Dönmez, 2026 yılında mümkün olduğunca asfalt ihalesine çıkılmayacağını, bu sayede belediye kaynaklarının korunacağını söyledi.
Kütüphane yatırımlarına da dikkat çeken Başkan Dönmez, Ziraat Parkı ve Fatih döneminde yapımına başlanan kütüphanelerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi:
“800’ün üzerinde sandalyenin tamamı dolu. Öğrencilerimizin ilgisi bizi çok mutlu ediyor.”
Aqua Park Projesi’nin onaylandığını ve çizim aşamasında olduğunu belirten Başkan Dönmez, 2026 yılında birçok projenin tamamlanarak somut hale geleceğini dile getirdi.
Konuşmasının sonunda Başkan Dönmez, 2026 yılının; huzurlu, mutlu, çok çalışılan, çok üretilen ve İskenderun’un her anlamda kazandığı bir yıl olması temennisinde bulundu.
14710,86%-0,39
43,02% 0,02
50,29% -0,03
6168,97% -0,76
10167,41% 0,08