Tarih: 06.01.2022 11:43

İSKENDERUN TARİHİ ERMENİ KİLİSESİNDE NOEL…

Facebook Twitter Linked-in

Ermeni Ortodokslar tarafından 6 Ocak tarihinde kutlanan ‘İsa Mesih’in Doğuşu (Surp Dzununt) ve Vaftiz Bayramı’ dün akşam, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı.
 
Kilisenin Ruhani Lideri, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen ayine, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ve İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesi Pederi Dariusz Dogondke de eşlik etti.
 
Mumlar yakıldığı, duaların edildiği ayinde verdiği vaazında, bayramın anlamından söz eden Peder Tabaşyan Coranavirüs pandemisi dolayısıyla son iki yıldır tam istedikleri gibi coşkuya birbirlerine sarılamadıklarını belirterek “İstiyoruz ki Rab dualarımızı kabul etsin bizleri eski günlerimize geri kavuşturun. Tek istediğimiz bu hastalıktan kurtulalım, sağlığımıza kavuşalım” dedi.
 
Pandemi sürecinde hastalığın insanların hayatını kararttığına da işaret eden Peder Tabaşyan “Ama kutsal itap bize der ki Tanrı sevgisi bütün karanlığı silip atar. Çünkü Tanrı ışıktır ve ona yaklaşanlar asla karanlıkta yürümez. Bun bizlerin 5 ve 6 Ocak’ta kutladığımız bu bayram, ışığın yeryüzüne hakim olma bayramıdır. Hepinize kutlu olsun. Rab yüreklerinize kendi ışığını versin. Tanrı’nın sevgisi insanı göğe çıkartır” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —