İSKENDERUN'DAN SAĞLIKÇILARA ALKIŞ

İSKENDERUN

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı risk altında büyük bir özveriyle görev yapan sağlık ekiplerine yurt genelinde olduğu gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de vatandaşlar alkışla moral desteği verdi.

Coronavirüsle hastanelerde ve gezici ekiplerle hizmet veren, hastalarla ilk teması kurmak zorunda kalmaları nedeniyle Sağlık çalışanları, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de testlerin uygulanması, tedavi süreçleri, iş saatlerinin uzaması ve ölümlü vakalara şahitlik etmesi nedeniyle sabırla işlerine devam ediyorlar.

Bu süreçte sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalığı artırmak ve onlara saygı göstermek amacıyla Türkiye’de ve İskenderun’da da dün gece saat 21.00’de vatandaşlar balkon ve pencerelere çıkarak hep birlikte alkış tuttu.

İskenderun’da da dün gece saatler tam 21.00’i vurduğunda coronavirüs nedeniyle evlerine kapanan vatandaşlar pencerelere, balkonlara çıktı ve alkışlarla tüm sağlık çalışanlarının zorlu mücadelesine destek, moral verdiler.Bu arada HBB İtfaiye İskenderun İstasyonunda itfaiye erleri de yere ‘112 Sağlık’ yazılı ateş yakıp alkışlarla sağlıkçılara destek verdiler.