İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İSKENDERUN 7.12.2017 17:36:04 0
İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye olarak yapmış oldukları tüm hizmetlerde halkın menfaatlerini ön planda tuttuklarını belirterek,”Daha önce Sarıseki’deki hizmet binasını Gümrük müdürlüğüne tahsis etmiştik. Bu yapmış olduğumuz çalışma neticesinde işadamlarımız, ihracatçılarımız, ithalatçılarımız büyük bir avantaj sağlamıştı. Önceden iş Dünyası gümrük ile ilgili bir işlem için Mersin’e gitmek zorunda kalıyordu. Şimdide Sarıseki Bölgesine Gümrük Laboratuarı yapımı için meclisten karar alıyoruz. İskenderun’umuza hayırlı olsun. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz halka hizmet için çalışmaya devam edeceğiz”dedi.Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündemde bulunan ;

1-Belediyemizin 2017 yılı bütçesinde muhtelif müdürlüklerin yıl sonunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL ödeneğin Fen İşleri Müdürlüğünün ekonomik hesap ayrıntı kodlarına ve yine münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL’nin fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy çokluğu ile kabul edildi.
2-Mülkiyeti Belediyemize ait olan, üzerinde eski Sarıseki Belediye Hizmet Binası bulunan 4.558,47 m2 yüzölçümlü Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin Maliye Bakanlığınca satın alınması karşılığında Maliye Hazinesine bedelli olarak devri yönünde karar alınması ve alınan kararın uygulanması aşamasında Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
3-Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu yetişmediğinden meclise gelmedi.
4-Şevre mıntıkası 967 nolu parselden imar uygulaması ile kamuya terk edilen alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
5-1. Mıntıka 2113 nolu parsel ve bahse konu parselin güneyindeki terkli alana yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü hakkındaki İmar Komisyonu Raporu yetişmediğinden meclise gelmedi.
6-İskenderun Lisesi Alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edilerek konu ile ilgili alt komisyonun oluşturulmasına karar verildi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11253,27%0,78
  • DOLAR

    41,31% 0,07
  • EURO

    48,99% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4870,49% 0,29
  • Ç. ALTIN

    7968,18% -0,35

KURULTAY YOLUNDA ENGEL KALMADI: 3 BAŞVURU DA REDDEDİLDİ

MURAT BAKAN: ÖZEL HAREKAT’TA BÜYÜK YOLSUZLUK!

KOMİSYONDA “DOMUZ BAĞI” KRİZİ! DEM PARTİ SALONU ETERK TTİ

“FRANSA’YI SARSAN İDDİA: BRİGİTTE MACRON’UN CİNSİYETİ MAHKEMEDE TARTIŞILIYOR”

AKP’Lİ BAŞKAN FESTİVALE 25 MİLYON HARCADI: İŞÇİLERE MAAŞ YOK!

MERKEZ BANKASI, BİR MADENİ PARAYI DAHA TEDAVÜLDEN ÇEKİYOR: ARTIK ÜRETİLMEYECEK

ŞAMİL TAYYAR’DAN AĞIR SÖZLER: DİYANET’İN EN KÖTÜ DÖNEMİ ERBAŞ’TI

DİYANET’TE DEVİR TESLİM: ALİ ERBAŞ GİTTİ, SAFİ ARPAGUŞ GELDİ

ÖZEL: BİR TARAFTA RANTÇI AKP BELEDİYECİLİĞİ, DİĞER TARAFTA HALKÇI CHP!

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: ALTIN REKOR, DOLAR ÇAKILDI!

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

Yükleniyor


2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS’TA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ DAVETİ

İSKENDERUN’A HANIMELİ DEĞİYOR: SOKAKLAR KADINLARIN EMEĞİYLE TEMİZLENECEK

PROTOKOL VE İŞ DÜNYASI GÖRKEMLİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

İSKENDERUN’DA ŞEHİT OLAN İKİ ASKER İÇİN SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31 ° / 15.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0