Tarih: 29.02.2020 13:25

 İŞÇİLERİN EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçiler, 4 aydır maaşlarını alamayınca eylem başlatarak kendinilerini ocağa kapattı. İşçiler, yerin 140 metre altında eyleme yaparken bölgeye Jandarma ekipleri sevk edildi.

Madenden çıkarılmaya çalışılan işçiler, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 33 işçiyle başlayan iş bırakma eylemine yeraltında çalışan 80 işçi de destek verdi. Maden şirketinin ise işçilerle iletişimi sağlayan diafonu ise önce kapattı, daha sonra ailelerin tepkisi ve Yenice Kaymakamı'nın devreye girmesi üzerine kullanıma açtı.

İşçilerin ailelerinin ise maden ocağının etrafında bekleyişleri sürüyor. Ancak askerler barikat kurarak ailelerin madene yaklaşmasına engel oluyor. Öte yandan maden ocağınında eylem yapan işçilerden biri rahatsızlandı. Rahatsızlanan madenci bölgeye ambulans sevk edilmediği için hastaneye şirket arabası ile götürüldü.Madencilerin çocukları ise gözyaşları eşliğinde babalarının bir an önce madenden çıkarılmalarını istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —