İRAN'DA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ

İRAN

İran'ın Tebriz bölgesinde bir savaş uçağı düştü. Kazada 3 kişi öldü.

Dakikalar önce Tebriz'de bir savaş uçağı bilinmeyen sebepten dolayı yerleşik yere düştü. Tebriz'in 2. Şehit Fekuri Hava Kuvvetleri Üssü savaş jetinin Müneccim caddesinde bir spor salonuna düştüğünü teyit ederek soruşturma başlattığını duyurdu.
Savaş uçağının düştüğü bölgede yangın meydana geldi. Henüz olası can kaybıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. İran'ın havacılık sanayii ambargolardan dolayı yeterince yenilenemediği için bu tür hadiseler sık sık baş gösteriyor. 2011'de de bir savaş uçağı Tebriz'de düşmüştü.
3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gelen bilgiler Tebriz'de düşen uçağın F-5 modeli savaş uçağı olduğu yönde. Ayrıca iki Hava Kuvvetleri mensubu ve uçağın düştüğü yerde bir vatandaşın öldüğü bildirildi.
Tebriz'in Hilâl-i Ahmer Kurumunun Genel Müdürü Hemid Müneccim savaş uçağının Milad adlı okulun duvarına çarptığı bilgisini paylaştı. Okulun koronavirüs pandemisinden dolayı tatil olduğu için bir facianın eşiğinden dönüldü.
Tuğgeneral Rıza Yusefi Tebriz'in 2. Şehit Fekuri Hava Kuvvetleri Üssü Komutanı düşen uçağın F-5 eğitim uçağı olduğunu ve eğitim uçuşu sırasında düştüğünü bildirdi. Yusefi, pilotun daha az can kaybı yaşanması için kendini feda ederek evlerden uzaklaşmaya çalıştığını kaydetti.
Bugün sabah saatlerinde Tebriz'de yerleşim bölgesine düşen F-5 tipi savaş uçağının geri kalan parçaları güvenlik güçleri nezaretinde bölgeden çıkartıldı. Olayda 2 pilot ve bir sivil hayatını kaybetti.
Bugün yerel saatle 08:50'de Tebriz'de düşen F-5 tipi Savaş Uçağında Pilot Albay Sadık Fellahi ve Pilot Yüzbaşı Alirıza Hanifezad ve kimliği bildirilmemiş bir vatandaş hayatını kaybetti.

Pilot Albay Sadık Fellahi ve Pilot Yüzbaşı Alirıza Hanifezad (Soldan sağa)