Tarih: 27.02.2020 15:58

İMRALI ADASI'NDA YANGIN

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile sekiz hükümlünün bulunduğu İmralı Adası'nda orman yangını çıktı. Elektrik hatları ve trafodan kaynaklanan yangın ekiplerin havadan ve yerden müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Marmara Denizi’nde bulunan İmralı Adası’nda sabah saatlerinde orman yangını çıktı.

Yangın ihbarı üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmek için harekete geçti. Mudanya’dan Bursa Büyükşehir ve ormana ait itfaiye ekiplerinin deniz yoluyla İmralı'ya ulaştırılmaya çalışıldığı ancak denizdeki fırtınanın gemi seferini güçleştirdiği belirtildi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinden askeri geminin de arazöz almaya çalıştığı, İstanbul'dan da bölgeye söndürme helikopterinin istendiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, saat 07:00 civarında elektrik hatları ve trafodan kaynaklı orman yangınına müdahale için 1 helikopter, 20 arazöz, 2 dozer sevk edildiğini ve yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

“Çevre aydınlatma elektrik direklerinde bulunan tellerin rüzgarın etkisiyle, birbirine çarparak çıkan kıvılcımların otları tutuşturması sonucu” çıktığı belirtilen yangınla ilgili soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 'Cezaeviyle ilgili bir risk söz konusu değil' açıklaması yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —