İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ:YÜZÜNCÜ YILINA YAKIŞAN BİR YIL OLSUN 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eğitim yardımı yaptıkları öğrenciler ile kurum yurtlarında kalan gençlerle yılbaşı etkinliğinde bir araya geldi.

GÜNDEM 30.12.2022 10:55:00 0
İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ:YÜZÜNCÜ YILINA YAKIŞAN BİR YIL OLSUN 2023

Gençlere yönelttiği, “2023’te duygu olarak en fazla ne istersiniz” sorusuna; “Huzur”, “Adalet”, “Daha iyi bir ekonomi”, “Saygı”, “Düşünce özgürlüğü”, “Liyakat” ve “Eğitimde eşitlik” yanıtlarını alan İmamoğlu, “O kadar kolay ki bunları yapmak. Tek şartı var. Ne biliyor musunuz? Tek şartı kendisini düşünen değil; insanını, milletini düşünen bir sistem ve anlayışa ihtiyaç var. Demokrasiye ihtiyaç var, demokrasiye. Cumhuriyet’e ihtiyaç var, Cumhuriyet’e” dedi.
İBB Başkanı İmamoğlu, belediyeden burs desteği alan öğrenciler ile kurum yurtlarında kalan gençler için düzenlenen yılbaşı etkinliğine katıldı. Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 2 bin 500 öğrenci bir araya geldi. Gençlerin coşkusuna ortak olan Ekrem İmamoğlu, etkinlikte bir konuşma yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:
“FİKİRLERİN ÖZGÜRCE SÖYLENDİĞİ ORTAMDA YARATICILIĞINIZ BU ÜLKEYE DEĞER KATACAK: Bu şehrin imkanlarının eşit bir biçimde paylaşılması konusunda gösterdiğimiz özende, özellikle çocuklar ve gençler ayrı bir yerde duruyor. Çocuklar ve gençlerin iyi eğitim aldığı, iyi ortamlarda, iyi fırsatlarla birlikte hayata adım attığı takdirde, geleceğe dair daha güçlü bir memleket olmanın, geleceğe dair daha güçlü bir millet olmanın adımlarını atmış oluruz aslında. Çağımızın birkaç unsuru var. ‘Nedir onlar’ derseniz; her genç arkadaşımın fikrini özgürce söylemesi, hiçbir şekilde onu kısıtlayan ortamların olmaması, bence bu çağın en önemli değeri, onu yaşatmamız lazım. Çünkü, sizlerin fikrini özgürce söylediği bir ortamda, ben eminim ki yaratıcılığınız bu ülkeye çok önemli değerler kazandıracak. Ama bilimde ama sanatta ama teknolojide ama eğitimde aklımıza gelen her konuda muazzam işler başaracak bir yeteneğe sahip olduğunu biliyorum gençlerimizin.
HAK ETTİĞİMİZ YERDE MİYİZ BUGÜN?: İstanbul Avrupa'nın büyük şehirleri arasındaki en genç nüfusa sahip şehir. O zaman biz hak ettiğimiz yerde miyiz bugün? Değiliz. Sizin geleceğe dair umutlarınızın daha çok büyüdüğü, daha güzel günlere, hızlı adımlar attığınız bir ortamı var etmemiz lazım. Şehirde ortaya koyduğumuz bu güzel anlayışı, ülkemizin her yerine yaydığımız takdirde, eminim ki geleceğimiz çok güzel. Şunu söyleyeyim: Üniversiteli gençlerimize sağladığımız eğitim desteği hiç yokken, bunu sağlamak bizim için bir gurur. Tanışıyoruz; 75 bine yakın gencimizle bu sene bu yoldan irtibat kurduk. Daha fazla imkanımız olsun, daha fazla vereceğiz. İnanın bu konuda asla tasarruf etmeyiz. Biliyoruz ki size sağlayacağımız her imkan, bizim için yarınlarda daha büyük fırsatlar demek. Aynı zamanda gençlerimize sağladığımız yurtlar, beni öylesine mutlu ediyor ki; başımı yastığa koyup eğer huzurlu uyuyorsam, böyle ilk sıralarında duran gerekçesi gençlerimize sağladığımız o konforlu yurtlarımız.
YÜZÜNCÜ YILINA YAKIŞAN BİR YIL OLSUN 2023: Yurtlarımızdan memnun musunuz? Harika. Ne mutlu bana. Çok özenle bakıyoruz. İnşallah seneye gençlerimize 5 binin de üstüne çıkacak yurt imkânı sağlayacağız. Yani sonuçta kültürde, sanatta, yurt imkanlarında, burslarla sağladığımız desteklerle, İstanbul Planlama Ajansı’nda sağladığımız ortamlarla, hep beraber. Çok güzel işler yapıyoruz. Sizler bizi zorladıkça, daha da güzel işler yapacağız. Sizlerin İstanbul'u iyi tanımanızı istiyoruz. Bu yurtların bir geleneğe dönüşmesini istiyoruz. Yarınlarda siz mezun olduktan sonra da bugünlerinizi unutmayın. Bu yurtlarınızı takip edin. Ve bu yurtlarınızın daha iyi olması için çaba gösterin, istiyoruz. Aslında size 10-15 yıl sonrasını tarifliyorum. Umut ederim ki, bu güzel coşkuyla 2023 çok güzel olsun. Sizlere, bizlere güzel fırsatlar sunsun. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı. Yüzüncü yılına yakışan bir yıl olsun 2023.
KENDİSİNİ DÜŞÜNEN DEĞİL; İNSANINI, MİLLETİNİ DÜŞÜNEN BİR SİSTEM VE ANLAYIŞA İHTİYAÇ VAR: Size bir şey sormak istiyorum. Karşılıklı diyalog kuralım. 2023’te duygu olarak en fazla ne istersiniz? ‘Huzur’ diyor, huzur. Huzuru alkışlayalım. Peki başka? ‘Adalet’ diyor. ‘Daha iyi bir ekonomi’ diyor arkadaşımız. Bir arkadaşımız, ‘Saygı istiyoruz’ dedi. ‘Düşünce özgürlüğü’ diyor arkadaşlarım. Liyakat. Liyakate göre bir adalet istiyor musunuz? Eğitimde eşitlik istiyor musunuz? O kadar kolay ki bunları yapmak. Tek şartı var. Ne biliyor musunuz? Tek şartı kendisini düşünen değil; insanını, milletini düşünen bir sistem ve anlayışa ihtiyaç var. Demokrasiye ihtiyaç var, demokrasiye. Cumhuriyet’e ihtiyaç var, Cumhuriyet’e. İkisi yan yana ne kadar güzel değil mi? Hem güçlü bir demokrasi hem de Cumhuriyet. Bunu başarmalıyız. Nasıl başaracağız? Hep birlikte başaracağız, hep birlikte başaracağız. Ben çok mutluyum, sizlerle bir arada oldum. Bana çok şans getireceğinize inanıyorum. Ben de sizlere çok şans getirmek istiyorum. İnşallah hayırlısıyla güzel bir yıla adım atıyoruz. Her şey çok güzel olacak. Hep birlikte başarıyoruz gençler, az kaldı, az kaldı. Hepinizi çok seviyorum. Yeni yılınız kutlu olsun. Ailelerinize selamlar, sevgiler. Sizden sağlıklı olmanızı, gençliğinizin tadını çıkarmanızı istiyorum. Aklın ve bilimin yolundan asla ayrılmamanızı istiyorum. Sağlıcakla kalın.”
Gençler, İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, sevilen grup Madrigal’in konseriyle eğlendi.

 

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2