İMAMOĞLU: "EMEKLİYE PAZAR DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adil İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

GÜNDEM 21.02.2024 15:08:00 0
İMAMOĞLU:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adil İstanbul" proje tanıtımında açıklamalarda bulunuyor.
Göreve gelmeden önce İstanbul'da adaletsiz bir anlayış olduğunu, sosyal yardımların partizanlık aracına getirildiğini kaydeden "İmamoğlu, 2019 yılında bu bozuk düzeni korumak için tehditlere kalkıştılar. Hatırlarsınız; 'İmamoğlu gelirse sosyal yardımları keser' dediler. Biz tek bir şeyi kestik; kendilerine yakın vakıf ve kuruluşlara para aktaran kirli hortumu kestik" diye konuştu.

Hayata geçirilecek projeleri anlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB projelerini hedef alan, "Kimin parasını kime veriyorsun?" sözlerini de anımsatan İmamoğlu, "Milletin parasını millete vermeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.
"100 bin öğrenciye ulaşım desteği vereceğiz"
Yeni dönemde 10 alanda büyük projeler hazırladıklarını kaydeden İmamoğlu, projelerin eğitim, ekonomi, sosyal destekler gibi birçok alanda hayata geçirileceğini bildirdi. İmamoğlu, 600 bin haneye sosyal destek paketi hazırladıklarını aktardı.
Öğrencilere sağlanan burs ve yurt imkanlarını anlatan İmamoğlu, 100 bin öğrenciye de ulaşım desteği sağlayacaklarını kaydetti.
İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
İlk olarak çocuklara projede yer ayırdık. Çocuklarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Kızlar okusun diye projemizi yeni dönemde hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin 1. sınıfa başlayan 30 bin anneye 3 bin lira annelerine teslim edeceğiz.
"3 bin lira eğitim desteği vereceğiz"
Sen oku diye başlattığımız projemize devam edeceğiz. 100 bin engelli, şehit çocuğu ve yoksulluk durumu bulunan öğrencilerimize 3 bin lira eğitim desteği vereceğiz.
39 ilçede 100’ün üzerinde okula beslenme desteği sağlamaya başladık. 2 milyon beslenme paketi dağıtacağız. Halk Süt projemize devam edeceğiz. Sofrasına süt gelmeyen çocuğumuz olmayacak.
Yuvamız İstanbullarda kısa mola merkezi yapacağız. Oralarda sadece kreşe gelen çocuklar değil yüzbinlerce çocuk faydalanacak. 100 yeni merkez açacağız. Böylelikle 200 kreşe ulaşacağız.
Çocuk oyun dünyası projesi için karşınıza çıktık. 2 tane büyük çocuk oyun dünyası merkezi açacağız. Milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz.
"Kadın merkezlerini artıracağız"
Kadınların dertlerini dinledik ve sorunları çözümlere kavuşturacağız. İBB Kadın Merkezi’ni çoğaltıyoruz. İstanbul’da 10 yeni merkez daha açılacak. Ücretsiz mamografi ve ultrason çekimi hizmeti vereceğiz.
İstanbul Bebek Projesi kapsamında 0-2 yaş bebek sahibi yoksulluk sınırı altında olan ailelere bir paket bebek bezi ve bir kutu bebek maması karşılayacağız.
Anne adaylarının beslenmesine katkıda bulunmak için 100 bin anne adayına gıda destek paketi dağıtacağız. 10 İBB Çamaşırhanesi kuracağız bu çok talep edildi.
"Emekliye pazar desteği sağlayacağız"
İktidarın yanlış ekonomi yönetimi faturasını en çok ödeyen kesim dar gelirliler oldu. Nakdi yardım 300 binden 2 milyonu geçti. Vatandaşa 6 kat fazla destek verdik.
Bunun bir resmi var ülkemizin nasıl yoksullaştığının açıklamasıdır bu. 600 bin haneye nakdi destek vereceğiz. Tek maaş ile geçinen emekli vatandaşımıza yıllık 10 bin lira pazar desteği sağlayacağız.
Emekli maaşı ile geçinen emeklilere günde 1 ekmek ücretsiz verilecek. Kent lokantaları projemiz çok sevildi. Özellikle öğrenciler ve emekliler kullanıyor. Her yerden talep gelmeye başladı. Her ilçeye bir kent lokantası diyerek 5 sene içerisinde sayı 39’a çıkacak ve buralarda kadın istihdamını önde tutacağız"

 

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

Yükleniyor


ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2