İMAMOĞLU BEKLEDİ, ERDOĞAN ÇAY DAVETİNE KATILMADI

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit düşen 252 kişi, İstanbul’daki Saraçhane Meydanı'nda anıldı.

GÜNDEM 15.07.2022 22:41:00 0
İMAMOĞLU BEKLEDİ, ERDOĞAN ÇAY DAVETİNE KATILMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı anma programına davet edilmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çaya davet ettiği Erdoğan’ı İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında bekledi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın buraya gelmesini arzu ederdim ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz. Açıkçası bugünkü konuşma farklı bir dille olmalıydı. Bugün Milli Birlik Günü. Ama anladık ki hâlâ bu kürsüler, 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü. Böyle olmaz. Onun için benim ilgilendiğim tarafı bu. Eleştiriler olacaktır, ne diyelim? Umarım bu dil düzelir" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz anmasına katıldığı sıralarda, Saraçhane'deki başkanlık binasındaki makamında, çaya davet ettiği Erdoğan’ı bekledi. Saat 17:00 sıralarında İBB'ye gelen İmamoğlu, mitingin yapıldığı Saraçhane Parkı'nı gören makam odasının bulunduğu kattan önce İBB'nin aldığı önlemleri denetledi.

'BİZ BEKLEYELİM SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ'

İmamoğlu, anmaya katılan vatandaşlara hizmet etmesi kurulan mobil büfeler hakkında bilgi aldı. Dört yere büfe kurulduğu bilgisini alan İmamoğlu “Anladığım kadarıyla parkın içinde insanlar var, sokağa taşmadı. ‘Millet burayı bilmez’ diyeceğim ama gelmişler, iyi. En azından vatandaşımızı ağırlamış olduk, Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesinde. Ben, ‘Saraçhane’ deyince önümüze kadar kalabalık gelir sandım. Biz, bekleyelim söz verdiğimiz gibi. Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan keyif duyarız” dedi. Daha sonra makamına geçen İmamoğlu, anma boyunca Cumhurbaşkanı'nı bekledi.

ANKA Haber Ajansı'ndan Edda Sönmez ile Adem Karabayır'ın aktardığına göre; anma programının bitmesinin ardından saat 20:00 sıralarında makamından ayrılan İmamoğlu, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

'SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN BURAYA GELMESİNİ ARZU EDERDİM AMA KENDİ TAKDİRLERİ BÖYLEYMİŞ, SAYGI DUYUYORUZ'

Açıkçası tabii ki bekledim. Dün söyledim. Biz, ayrıca miting sürecinde de bazı hizmetlerimiz vardı, onları takip ettik. Dört noktada mobil büfelerimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. Çevre temizliği ve onun gibi süreçleri özenle arkadaşlarım yönettiler. Yani kusursuz bir alan oluşsun diye. Elbette ki benim duygularım bana bunu söylüyor. Buraya miting kararını alan Cumhurbaşkanı’nın, aynı şekilde geçmişte, bugün hizmet etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu belediyeyi ziyaret etmesini -ki belediye en fazla saldırıya uğramış noktalardan biri, şehitlerimiz var burada, gazilerimiz var burada- buraya gelmesini arzu ederdim ama kendi takdirleri böyleymiş, saygı duyuyoruz.

'UMARIM BU DİL DÜZELİR'

Açıkçası bugünkü konuşma farklı bir dille olmalıydı. Bugün Milli Birlik Günü. Ama anladık ki hâlâ bu kürsüler, 15 Temmuz da olsa birileri için Cumhur İttifakı günü. Öyle olmaz. Benim ilgilendiğim tarafı bu. Eleştiriler olacaktır, ne diyelim? Umarım bu dil düzelir.
İMAMOĞLU ÇAYA DAVET ETMİŞTİ
İmamoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine Saraçhane'de Cumhurbaşkanı'nın katılacağı 15 Temmuz anma etkinliği hakkında açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “Cumhurbaşkanımızı defalarca Saraçhane’ye davet etmiştim. Muhtemelen gelemediği için şu ana kadar, bunu başka bir vesileyle yerine getirmek arzusuyla yarın burada buluşma ilan ettiğini düşünüyorum. Saraçhane’ye gelir de kendisinin de görev yaptığı Saraçhane’ye uğrar mı diye, davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım. Bir kahvemizi içmesini, bir çayımızı içmesini diliyorum” demişti.

  • BIST 100

    10200,22%-0,25
  • DOLAR

    40,26% 0,13
  • EURO

    46,71% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4320,81% 0,56
  • Ç. ALTIN

    6897,82% -0,13

EKREM İMAMOĞLU'NUN 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA KARAR: İKİ MAHKUMİYET, BİR BERAAT

TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇANAKKALE'YE SIÇRADI: MÜDAHALE SÜRÜYOR

‘BOYKOT ÇAĞRISI’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 21 KİŞİ HAKKINDA HAPİS TALEBİ!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

HATAY BAROSU’NDAN TOKYAZ AİLESİNE TAZİYE

SAVCILIK İMAMOĞLU İÇİN 7 YIL HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİNDE ISRARCI!

ERDOĞAN: HAİNLERİ BOZGUNA UĞRATTIK AMA MÜCADELE SÜRÜYOR"

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

ERDOĞAN’IN DANIŞMANINDAN ARINÇ’A SERT SÖZLER

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN TUTUKLAMA İMASINA SERT ÇIKTI

İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE KARANFİLLERLE ANILDI

HATAY’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE ETKİNLİKLERLE ANILDI

Özgür Özel 15 Temmuz gecesini anlattı! "Herkesi darbeye direnmeye çağırdık"

HAKMAR ve TATBAK'a FETÖ operasyonu! Kayyum atandı

OYAK Çimento, Capital500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

ALTAYLI’DAN ÇARPICI İDDİA: ERDOĞAN, ALTUN’UN İPİNİ KOMPLO BELGELERİYLE ÇEKTİ

8,5 AY SONRA TAHLİYE KARARI: AHMET ÖZER CEZAEVİNDEN ÇIKAMIYOR

HBB'DEN SURİYE’DEKİ YANGIN MÜCADELESİNE TAM DESTEK

TERÖRİST SÖYLEMİNE SERT ÇIKIŞ: METİNER "YENİ DÖNEME UYGUN DİL ŞART!"

HAKSIZLIĞA TEPKİ GÖSTERDİ CHP’YE GEÇTİ

MHP’DE ‘YENİ AÇILIM SÜRECİ’ İSTİFASI

ODTÜ MEZUNİYET TÖRENİNDE REKTÖRE PROTESTO! DAKİKALARCA YUHALANDI

AHMET ÖZER İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI KABADAYI VE 4 BELEDİYE YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

ERDOĞAN İMZALADI: 4 ÜNİVERSİTEDE 14 FAKÜLTE VE ENSTİTÜ KAPATILDI

YAVAŞ’TAN YOLSUZLUKLARA VE SİYASİ OPERASYONLARA SERT ÇIKIŞ

MEHMET ÖNTÜRK İMZASIYLA HATAY’A YENİ SAHİL TESİSİ

YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE YAZ OKULUNDA DİL VE KÜLTÜRLE BULUŞUYOR

ADIYAMAN’DA MEYDAN DOLDU: “HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”

Yükleniyor


TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇANAKKALE'YE SIÇRADI: MÜDAHALE SÜRÜYOR

‘BOYKOT ÇAĞRISI’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 21 KİŞİ HAKKINDA HAPİS TALEBİ!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

SAVCILIK İMAMOĞLU İÇİN 7 YIL HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİNDE ISRARCI!

ERDOĞAN: HAİNLERİ BOZGUNA UĞRATTIK AMA MÜCADELE SÜRÜYOR"

LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

  • Çarşamba 34 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 34.4 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Cuma 35.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2