İDDİA: ÖCALAN’DAN DEMİRTAŞ’IN “SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ” ÇIKIŞINA ELEŞTİRİ

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, DEM Parti heyetinin 6 Temmuz’da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye dair dikkat çekici iddialar ortaya attı. Öcalan,Demirtaş’ın 2015’teki “Seni başkan yaptırmayacağız” çıkışını doğru değildi dedi...

GÜNDEM 6.09.2025 11:51:00 0
İDDİA: ÖCALAN’DAN DEMİRTAŞ’IN “SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ” ÇIKIŞINA ELEŞTİRİ

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, DEM Parti heyetinin 6 Temmuz’da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye dair dikkat çekici iddialar ortaya attı. Buna göre Öcalan, Demirtaş’ın 2015’teki “Seni başkan yaptırmayacağız” çıkışını doğru bulmadığını söyledi, CHP’ye “sokak eylemlerinden kaçının” önerisinde bulundu, DEM Parti’yi ise eleştirdi.

DEM Parti'nin 6 Temmuz'da İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmede Selahattin Demirtaş'ın 2015'te Erdoğan için söylediği "Seni başkan yaptırmayacağız" çıkışının gündeme geldiği belirtildi. Öcalan'ın Demirtaş'ın sözleri için "Doğru değildi. Benim onu başkan yaptırıp yaptırmama gibi bir derdim yok" dediği iddia edildi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in iddiasına göre, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan için söylediği "Seni başkan yaptırmayacağız" sözleriyle ilgili "Benim onu başkan yaptırıp yaptırmama gibi bir derdim yok" dedi.

Erkin, Nefes'te yayımlanan "Seni başkan yaptırmayacağız" Selahattin ve Sırrı’nın hatası" başlıklı yazısında dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti'nin 6 Temmuz'da İmralı'da tutuklu olan Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmyi anımstan Erkin, "Tarih 6 Temmuz 2025. PKK’nın silahları yakmasına daha beş gün var. DEM Parti heyeti, Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada heyetten Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın bir gün sonra yani 7 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceği belirtildi" dedi.

Öcalan ve DEM Parti Heyeti arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı aktaran Erkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öcalan, Selahattin Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” cümlesine atıf yapıyor: “Sayın Erdoğan’a da bir şeyler ileteceksiniz. Bu tarihi eşikte anlatacaksınız. Ben devlet okullarında okudum, yatılı okuyup buraya kadar geldim. Ben devletle Kürtleri tanıştırmanın ne anlama geldiğini biliyorum. Kemalist partiyle mücadele edilebilir ama benim önderlik tarzım farklıdır.

Selahattin zamanında ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demişti. Doğru değildi. Benim onu başkan yaptırıp yaptırmama gibi bir derdim yok. Ben Sayın Erdoğan ile temel sorunları çözmek için görüşebilirim ya da görüşmem, şimdilik siz vekaleten görüşüyorsunuz. Herhangi bir partiye, CHP’ye ya da başka bir partiye iktidar kazandırmak için görüşmüyorsunuz, olsa olsa demokratik bir ittifak olabilir. Üçüncü bir yolsunuz, üçüncü bir ittifaksınız.

İşte daha önce HDP’nin yüzde 15’ler bandında bir oy potansiyelinin olduğunu görmüştüm. ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ meselesi Selahattin ve Sırrı’nın hatasıydı. Seni başkan yaptırmamaya çevirmelerine gerek yoktu. Erdoğan’ı karşıya almalarına da gerek yoktu. Demokratik ittifaklarına, çalışmalarına, cepheyi genişletmeye odaklanmalıydılar. Olmadı. Selahattin de hatasını anladı sanırım. Sırrı’yı bu arada bir kez daha rahmetle anıyorum."

Evet… Öcalan’ın 10 yıl önce Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” ifadesine yönelik eleştirileri böyle."

CHP'YE ÖNERİ, DEM PARTİ'YE ELEŞTİRİ

Öcalan'ın söz konusu gmörüşmede CHP'ye "sokak eylemlerinden kaçınması" önerisinde bulunduğunu; DEM Parti’yi ise eleştirdiğini ifade eden Erkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kaç yaşlımız cezaevinden çıksın, şu paket şöyle olsun, bu pakette şu olsun. Bu olmaz. Kuşkusuz değerlidir, saygı duyuyorum. Ama biz büyük şeylerle uğraşıyoruz. Bu tip şeylerle bizi kimse oyalamasın. Bunu siz yaparsanız sizi de kabul etmem. Hukukçu arkadaş da burada. Pervin arkadaş da bunları iyi biliyor. Bizim taleplerimiz bunlardan ibaretmiş, bunlarla kandırılırmışız gibi yapmasın kimse. Varsa yetenekleriniz siyaset yapacaksınız. Öyle Adalet Bakanından şunu isteyelim, bunu isteyelim, ucuz işlerdir bunlar. Ben ilkesel konuşuyorum. Hukuk ve saygı isteyeceksiniz.

Kandil’in, DEM’in, hatta CHP’nin de çıkarlarını gözetiyorum. Özgür Özel Bey’e de selamlarımı iletmelisiniz, onunla da görüşün. Bir tuzak vardır, demokratik siyaset ve ittifakla buradan çıkılır. Bu gidiş tehlikelidir. Böyle giderse Gezi’de olduğu gibi iş sokağa taşar ve bir on yıl kaybedilir. İttihatçılar döneminde Balkanlarda da böyle oldu. Bu olursa Balkan savaşlarındaki gibi olur. Demokratik siyaset içeriği önemlidir. Özgürlük yasaları ve ardından anayasa... Özgürlük ve demokratik entegrasyon yasalarına Özel’ler de destek verirse hem Türkiye’nin hem demokratik siyasetin önü açılır ve bu şekilde demokratik seçimlere gidilir."

 

 

  • BIST 100

    14021,06%0,26
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,92% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5772,77% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

“SİLİVRİ’DE KRİTİK GÜN: İMAMOĞLU’NUN DİPLOMA DAVASI SİYASİ DEPREME DÖNDÜ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“DEMİRTAŞ–İMAMOĞLU–KAVALA–ATALAY… SİLİVRİ’DE TARİHİ ZİYARET: ‘TÜRK ANAYASASI ASKIYA ALINIYOR’ UYARISI”

“CEZAEVİNDEN HASTANEYE ‘ACİL SEVK’ ALARMI: MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIĞI ERİYOR, HUKUK SUSUYOR!”

REJİM SONRASI YENİ DÖNEM’ MESAJI: ŞARA, SURİYE’NİN GELECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

“ESKİŞEHİR’DE SAĞLIK SKANDALI: DOKTORLAR SAHTE RAPOR ÇARKI İDDİASIYLA GÖZALTINDA!”

Yükleniyor


“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

  • Perşembe 16.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8