İCRA MÜDÜR YARDIMCISININ UYAP ŞİFRESİYLE REHİN KALDIRIP SATIŞ YAPMIŞLAR!

Diyarbakır’da büyük bir vurgun yaşandı. İki icra müdür yardımcısı ile bir icra kâtibinin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında üzerinde rehin kararı bulunan 17 farklı kişiye ait araç üzerindeki rehin kararı...

GÜNDEM 20.06.2024 12:21:00 0
İCRA MÜDÜR YARDIMCISININ UYAP ŞİFRESİYLE REHİN KALDIRIP SATIŞ YAPMIŞLAR!

Diyarbakır’da büyük bir vurgun yaşandı. İki icra müdür yardımcısı ile bir icra kâtibinin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında üzerinde rehin kararı bulunan 17 farklı kişiye ait araç üzerindeki rehin kararını kaldırıp satışa sundukları gerekçesiyle dava açıldı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; Diyarbakır’da icra müdür yardımcısı olan B.G., çalıştığı icra müdürlüğüne ihbar dilekçesi yazdı.

Müdür yardımcısı, bir vatandaşın kendilerine başvuru yaparak adına kayıtlı aracın kendisinin bilgisi olmadan icradan satıldığını, bu konuda kendisine bilgi verilmesini istemesi üzerine geriye dönük kayıtları incelediğini belirtti. B.G, geriye dönük işlemleri incelediğinde ise kendisine ait elektronik imza yerine kullanılan UYAP şifresinin başka kişiler tarafından kullanıldığını tespit etti.

ARAÇ ÜZERİNDEKİ REHİNE KALDIRILDI

Kendisinin bilgisi dışında, mesai saatinden sonra adliyede olmadığı bir saatte piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lira olan 17 araç üzerindeki rehin kararının kaldırılarak satışa arz şerhinin işlendiğini, ardından da usule aykırı biçimde satışı yapılmamış aracın genel yazılarından tescilinin yazıldığını ifade etti.
Sahte tescil belgelerinde araçların tümünün ihale alıcısı adı altında O.E. adlı kişiye yer verildiği belirlenirken, tüm işlemlerin iptali istendi. Bu araçların hiçbirinin noterde tescil işlemi görmediği tespit edildi.

PARMAK HAREKETLERİNDEN ŞİFREYİ ÇÖZMÜŞLER

İcra Müdürü B.G., savunmasında, elektronik şifresini kimseyle paylaşmadığı halde basit bir şifre olduğu için parmak hareketlerinden imza giriş şifresinin gözetlendiğini ve bu şekilde şifresinin çözüldüğünü iddia etti.Dairede olmadığı mesai saati dışında boşluktan istifade eden kötü niyetli kişilerin imzasını kullandığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

ŞİKÂYETÇİ OLDU AMA İŞLEMLER ONUN EKRANINDAN YAPILMIŞ

Bu ihbar üzerine soruşturmayı genişleten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, UYAP’ta hazırlanan sahte evraklarla ilgili silme veya değişiklik yapılabilecek durumda olan kod ve barkodun okunamadığını bilirkişi incelemesiyle tespit etti.

İcra satış şerhlerinin ve rehinlerin kaldırılmasıyla ilgili işlemlerin icra müdür yardımcısı B.G.’nin kullandığı bilgisayar ekranından yapıldığı belirlendi.

Müdür yardımcısının odasının olduğu koridoru gören kamera kayıtlarının incelenmesinde, iş takipçilerinin sıklıkla müdür yardımcısı ile icra kâtibinin bulunduğu odaya giriş-çıkış yaptıkları, birlikte hareket ettikleri belirlendi.

İş takipçilerinin de birbiriyle yoğun telefon trafiği içinde oldukları HTS kayıtlarıyla tespit edildi.

“ARAÇLARI SATALIM”

İcra Müdürlüğüne gelen iş takipçilerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleriyle aynı gün ve aynı saatte birbirleriyle olan telefon trafiklerinin örtüşmesiyle sanıkların sıkı irtibat halinde fikir ve eylem birliği içinde usulsüz sahte evraklarla araçlar üzerindeki şerhi kaldırıp satışa hazır hale getirdikleri belirlendi. Bazı iş takipçilerinin bu olay öncesinde de bazı icra memurlarıyla görüştükleri ve kendilerine, “İcrada 1000 tane araç var. Bunları peyder pey satalım. İşlemleri yaparsanız biz de sizi görürüz” dedikleri sözler yer aldı.

KAVGA ETTİLER

İcra Müdürlüğünde vezne görevlisi olan Ö.İ. de tanık olarak dinlendi. Ö.İ. ifadesinde, “Sanıklardan Y.A.’yı icra müdür yardımcısı B.G.’nin odasında sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında sürekli gördüğünü, bu kişinin müdür yardımcısının masasını ve bilgisayarını kullandığına birkaç kez şahit olduğunu” söyledi.

Ö.İ., bu olayın açığa çıkmasından sonra müdür yardımcısı B.G.’nin, kendisi gibi icra müdür yardımcısı olan C.U.’ya, “Baba bak bu işi başıma sen açtın. Gel dışarıda konuşalım bu konuyu” dediğine şahit olduğunu belirtti.

575 YIL HAPİS İSTEMİ

10 sanığın “Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme, zincirleme olarak kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılarak dolandırıcılık” suçlarından 575 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
Kaynak: Sözcü

 

  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9