İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİN 'KAYMAKAM ADAYI' FETÖ’CÜ ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı’nın FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevinden ihraç ettiği 66 mülki idare amirinin isimleri ortaya çıktı.

GÜNDEM 16.09.2022 20:43:00 0
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİN


İhraç listesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde göreve başlayan bir 'kaymakam adayı'nın yanı sıra, isimleri yolsuzluk dosyalarında geçen Hüseyin Yılmaz ve Alper Çiftçi de yer alıyor. Bakan Soylu, “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ihanet ediyorum" demişti.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra 20 Temmuz 2016'da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 125 bin 678 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

Son olarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyeliği şüphesiyle İçişleri Bakanlığı talimatıyla vali yardımcıları ve kaymakamlar açığa alınmıştı.

Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla İçişleri Bakanlığı, 26 Temmuz 2022'de FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirlenen 66 mülki idare amirinin meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

İhraç edilen mülki idari amirleri arasında kaymakam ve vali yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Açığa alınan mülki idari amirlerinden bir kısmıysa hukuk müşaviri olarak görev yapıyordu. İhraç edilenlerin önemli bir kısmı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasının yer aldığı kararnamelerle göreve getirilmişti.

Bakan Soylu'nun imzasını taşıyan ihraç listesi ortaya çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre listede; 8 kaymakam,1 kaymakam adayı, 14 vali yardımcısı, 2 müfettiş ile 41 hukuk müşaviri yer aldı. 

FETÖ'CÜ KAYMAKAM ADAYI

İhraç listesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde göreve başlayan ve  listede 'kaymakam adayı' olarak yer alan Muhammet Zencirli ismi dikkat çekiyor. 2014 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Zencirli, 2020 yılının haziran ayında Şanlıurfa Valiliği’nde 45 gün staj gördü.

Hemen ardından, 2021 yılının eylül ayında Uşak'a bağlı Karahallı'da kaymakamlık görevine başladı. Burada da 5 ay görev yapan Zencirli, şubat ayında İçişleri Bakanlığı bünyesinde tertip edilen yabancı dil kursu için Ankara'ya gitmek üzere görevden ayrıldığını bildirdiği bir veda mesajı yayımladı.

Zencirli, vedasının ardından tam 5 ay sonra da ihraç edilenler arasında yerini aldı. Göreve yeni başlamasına rağmen listeye girmesi ise FETÖ'nün bu kurumlara hala rahatça sızabildiğini kanıtlar nitelikte.

Listede ayrıca Gaziantep Valiliği'nde Hukuk Müşaviri olarak görev alan Alper Çiftçi ve İstanbul Valiliği'nde Hukuk Müşaviri olarak görev alan Hüseyin Yılmaz isimleri de dikkat çekiyor. İki ismin ortak noktası daha önce Gaziantep Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuş olmaları ve isimlerinin yolsuzluk dosyasına karışmış olması.

Geçen mart ayında Gaziantep Valisi Davut Gül ve dönemin Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Alper Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında rüşvet ve usulsüzlük savıyla suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çımıştı.

Hemen ardından haberlere erişim engeli getirilmiş, ve 400 bin TL'lik tazminat davası açılmıştı. Vali Davut Gül iddiaları yalanlamıştı, ancak yardımcılığını yapmış bu iki isim bugün İçişleri Bakanlığı'nın ihraç listesinde yer aldı.

'50 TAKIM ELBİSE ALDIRDI' İDDİASI
Van’ın İpekyolu Belediyesi’nde görevde bulunduğu süre içerisinde adı birçok yolsuzluk iddiasıyla gündeme gelen ve 50 takım elbiseyi belediyeye fatura ettiren isim olarak kamuoyunda bilinen kaymakam Sinan Aslan da  görevinden ihraç edilen isimler arasında.

İSİMLERİ HALA BAKANLIK SİTESİNDE

Öte yandan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Mülkiye başmüfettişi olarak görev alan Yaşar Güneş ve Hasan Yılmaz, ihraç listesinde göze çarpan isimler arasında. Bu isimler hala İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde 'Ankara Grubu Müfettişleri' arasında yer alıyor. 
İşte ihraç edilenlerin tam listesi;

  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9