Tarih: 13.02.2021 00:50

İBB MECLİSİ'NDE MÜFETTİŞLER'İN ISMARLAMA RAPOR YAZDIĞI İDDİASI TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

 AKP'li Meclis üyesi Muhammet Kaynar'ın “İşaretli müfettişler var ve bu müfettişlere ısmarlama raporlar tanzim ettiriliyor' sözlerine CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “Bu ülkede hiçbir müfettiş ısmarlama rapor falan hazırlamaz bunu söylemek hadsizliktir” diye tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin şubat ayı oturumlarının son bileşimi Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde 2. Başkanvekili Ömer Fakur Kalaycı başkanlığında yapıldı.
İBB'ye ait sosyal konutların hak sahibi olmayan kişilere tahsis edildiğine ilişkin raporu üzerine İBB Meclisi'nin 10 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen oturumda çıkan ‘tetikçi müfettiş’ tartışması, bu kez “müfettişlerin ısmarlama rapor yazıyor” iddiasıyla sürdü.
Gündem dışı konuşmalarının yapıldığı sırada söz alan Kaynar, “Çarşamba günü sosyal konutların İstanbul dışında oturanlara tahsis edildiğini söyledi Tarık bey. Bu ifade yalan ve uydurma. Kendisini iddialarını ispata davet ediyorum” diyerek, şöyle konuştu:
'Sanki ben büyükşehir belediyesi ile ilgili müfettişlerine tetikçi demişim gibi burada bunu kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek için böyle kullanıyorlar. Kullandığım ifade şudur: O hazırlatıldığı iddia edilen yalan yanlış raporu hazırlayan müfettiş tetikçidir bunu söylüyorum. İşaretli müfettişler var ve bu müfettişlere ısmarlama raporlar tanzim ettiriliyor. Ben bu ısmarlama raporları tanzim eden müfettişlere 'Tetikçi müfettiş' diyorum. Bu ifademi de tekrar ediyorum. Eğer Büyükşehir Belediyesi müfettişlerinden bazıları ısmarlama raporlar hazırlıyor ve bu raporları hazırlamak karşılığında da teşvik primi alıyorsa bu müfettiş tetikçidir.” 
HADDİNİ AŞIYOR
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise Kaynar’ın haddini aşan sözler sarfet ettiğini söyledi. Balyalı “Şimdi öncelikle bu ülkede hiçbir müfettiş ısmarlama rapor falan hazırlamaz. Ben böyle bir şeye inanmam. Büyükşehir Belediyesi müfettişi de ısmarlama rapor falan da hazırlamaz. Bunu söylemek hadsizliktir, Muhammet Bey burada gerçekten kastı aşan şeyler söylüyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —