HÜLYA ATEŞ İÇİN TAHLİYE KARARI

HÜLYA ATEŞ İÇİN TAHLİYE KARARI

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş için, savcı görülen ilk duruşmada "örgüt propagandası yapmak" suçundan beraat edilmesine, &quo

Paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Hülya Ateş hakkında 'örgüt propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması Hatay 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ateş, duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Avukatının salonda hazır bulunduğu duruşmayı ailesi ile HDP'li kadınlar takip etti. Hülya Ateş üzerine atılı suçlamayı reddettiği duruşmada avukatı Mehtap Sert, müvekkilinin bir siyasetçi olmasının yanı sıra bir kadın ve sağlık emekçisi olduğunu anımsattı. Sosyal medya paylaşımlarının suç unsuru taşımadığını ve barış talebini dile getirerek isnat edilen suçlamaları reddetti ve beraat talebinde bulundu.

Savunmalar sonrası esasa dair mütalaasını sunan savcı, Ateş'in 'örgüt propagandası yapmak' suçundan beraat edilmesine, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyati, savcının talebini kabul ederek, Ateş'in 'örgüt propagandası yapmak' suçundan beraatine, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlamasına ise 2 yıl bir ay hapis cezası vererek, tahliyesine karar verdi.