HULUSİ AKAR’DAN YUNANİSTAN’A: YANLIŞ HESAP, NEREDEN DÖNER, ANKARA’DAN

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gölcük’te; “6 mil artık gelinebilecek en azami nokta, onun dışında herhangi bir şekilde karasularının yükseltilmesini kabul etmiyoruz. Türkiye’ye hep ‘tehdit’ diyorlar.

GÜNDEM 9.01.2023 14:13:00 0
HULUSİ AKAR’DAN YUNANİSTAN’A: YANLIŞ HESAP, NEREDEN DÖNER, ANKARA’DAN

Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik. Yunanistan’ı hiç etmedik… Diyoruz ki, bu konuda herhangi bir şekilde, Yunanistan’a, yanlış hesap yapmayın. Yanlış yollara girmeyin, yanlış birtakım olaylara, hadiselere, faaliyetlere tevessül etmeyin. ‘Tarihten ders alın’ diyoruz. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan, onlar bazılarına güveniyorlar, onlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın. Hiç unutmayın diyoruz, yanlış hesap, nereden döner, Ankara’dan. Yanlış hesap Ankara’dan döner” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile bugün Gölcük’te Donanma Komutanlığı’na inceleme ziyaretinde bulundu. Yapımı devam eden Piri Reis denizaltısında incelemelerde bulunan Akar, sonrasında Deniz Harp Merkezi Komutanlığı’nda bahriyelilerle bir araya geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Akar, burada şöyle konuştu:

“Türkiye’nin etkinliği ve etki alanı genişlerken doğal olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) görev ve sorumlulukları artmakta, artıyor. TSK ne yapıyor? 85 milyon vatandaşımızın 780 bin kilometrekare vatan toprağını ve bunun semalarının ve denizlerimizin güvenli korunması, hak ve menfaatlerimizin korunması, herhangi bir şekilde oldubittiye müsaade etmemek, herhangi bir şekilde haklarını çiğnetmemek. Bunun için de sadece kendimiz değil, Kıbrıs başta olmak üzere dost, müttefik, kardeş ülkelerin de haklı davalarının yanında olmak bizim aynı zamanda görevimiz.

“BU KAVRAMLARI KULLANMAK SURETİYLE TÜRKİYE’Yİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORLAR”

Bizi yayılmacılıkla suçluyorlar. Yeni Osmanlıcılık diye bir kavram icat ettiler, ne olduğunu biz de bilmiyoruz, ‘Yeni Osmanlıcılık, Yeni Osmanlıcılık’ aldı başını gidiyor. Bu konuda, revizyonist politikalar diyor, yani kafa karıştırıcı, özellikle Batı’da basın mensuplarının, siyasi karar vericilerin kafasını karıştıracak şekilde bu kavramları kullanmak suretiyle Türkiye’yi töhmet altında bırakıyor. Ya biz diyoruz ki, istişari görüşmeler, buyurun gelin. Efendim biz diyoruz ki, güven arttırıcı önlemler çerçevesinde bizim yaptığımız görüşmeler, buyurun gelin. İkisini Atina’da yaptık, birini Türkiye’de yaptık. Dördüncüyü bekliyoruz. İki yıl oldu, bekliyoruz, gelmiyorlar. Diğer taraftan, NATO’da herhangi bir kriz çıkmasın diye görüşmeler var. NATO Genel Sekreteri’nin önderliğinde, liderliğinde yapılan çalışmalar. Gelmiyor, üç tane toplantı var, gelmiyorlar. Buna rağmen de bize her türlü ithamda bulunuyorlar. Yalan, yanlış, yani bunların hiçbir aslı astarı yok.

Bütün bunların tahriklerine kapılmadan fakat diğer taraftan da hiçbir şekilde ama hiçbir şekilde bir adım dahi geri adım atmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeden arkadaşlarım, hiçbir hakkımızı çiğnetmeden ne kendimizin ne Kıbrıs’ın, bu konuda azimliyiz, kararlıyız.

6 mil artık gelinebilecek en azami nokta, onun dışında herhangi bir şekilde karasularının yükseltilmesini kabul etmiyoruz. Türkiye’ye hep ‘tehdit’ diyorlar. Ya biz Türkiye olarak kimseyi tehdit etmedik. Yunanistan’ı hiç etmedik. Türkiye güçlü, güvenli, etkin bir müttefik. Ve diyoruz ki, ‘Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak’ diyoruz arkadaşlarım.

“YANLIŞ HESAP ANKARA’DAN DÖNER”

Kıbrıs’ta Garanti İttifak Antlaşmaları var. Bu çerçevede orada bulunuyoruz. Buradaki hakkımızı da sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kuruldu. Mesele, onun tanınması meselesi. Bu çalışmalar sürüyor. Diyoruz ki, bu konuda herhangi bir şekilde, Yunanistan’a, yanlış hesap yapmayın. Yanlış yollara girmeyin, yanlış birtakım olaylara, hadiselere, faaliyetlere tevessül etmeyin. ‘Tarihten ders alın’ diyoruz. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan, onlar bazılarına güveniyorlar, onlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın. Hiç unutmayın diyoruz, yanlış hesap, nereden döner, Ankara’dan. Yanlış hesap Ankara’dan döner.

  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

Yükleniyor


İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4