HUKUKÇULAR'DAN BOZDAĞ'A TEPKİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın İstinaf'ta yaşanan sorunların çözümü için iki mahkemenin adını değiştireceğini belirtmesi üzerine hukukçulardan tepki geldi.

GÜNDEM 17.01.2023 11:43:00 0
HUKUKÇULAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ta Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanlığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Yeni yargı paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, istinaf mahkemelerinin adının değiştirileceğini açıklayarak, “Bölge adliye mahkemelerinin adı adli istinaf mahkemesi, bölge idare mahkemelerinin adı da idari istinaf mahkemesi olarak değiştirilecektir” diye konuştu.

Bozdağ, istinafın uygulamadan kaynaklı sorunlarını bildiklerini söyleyerek, “Zaten kanunda ‘istinaf kanunu yolu’ deniyor ve istinafın saygınlığına uygun bir isimle onu nitelendirmeyi uygun görüyoruz. Bu yargı paketinde, bölge adliye mahkemeleri’nin adı adli istinaf mahkemesi; bölge idare mahkemelerinin adı da idari istinaf mahkemesi olarak değiştirilecektir. ‘İstinafa gidiyoruz’ dediğimizde şimdi gerçekten istinafa gidilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ESKİ BİR BAKIŞ AÇISI
Hukukçu Doğan Erkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, istinaf mahkemelerinin adının değiştirilmesine yönelik açıklamasına “Yürütme organı mahkemelere baskı yapmayı bırakmalı” sözleriyle tepki gösterdi. Doğan Erkan, “AKP üye ve yöneticilerini hâkim ve savcı olarak atamayı terk etmeli” dedi ve sözlerini söyle sürdürdü: “Bakanın açıklaması, sadece lafı değiştirmektir. Bu hukukun gelişebileceğine inanan çok dar ve eski bir bakış açısını yansıtıyor. İstinaf mahkemelerinin önemli toplumsal/siyasal davalarda hiçbir inisiyatif alamadıklarını, bu dosyalarda gerekçesiz onamalarla topu Yargıtay’a attıklarını ve bu anlamda etkili bir mahkeme yolu olmadıklarını tüm siyasi dava avukatları biliyor. Bir defa Adalet Bakanlığı, yargı üzerindeki hiyerarşik pozisyonundan çekilmeli, HSK tam bağımsız hale getirilmeli, hakimlik ve savcılık teminatı tam olarak uygulanmalı, Bangolar Yargı Etiği ilkeleri ödünsüz olarak hayata geçirilmeli.”
BASKI SON BULMALI
Yürütme organının mahkemelere baskı yapmayı bırakması gerektiğini ifade eden hukukçu Doğan Erkan, “AKP üye ve yöneticilerini hâkim ve savcı olarak atamayı terk etmeli. Bunlar yapılmadan böyle kelime oyunları ile adalet sistemine katkı yapılacağı iddiası lafü güzaf” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasında ayrıca yeni yargı paketinde yer alan değişikliklerden bahsederek, “Çat kapı icra döneminin” kapandığını ve uyuşturucu bağımlılarının tedavilerinin zorunlu hale getirileceğini söyledi. Yargılama süresini kısaltmak istediklerini de ifade etti. 
MÜDAHALE OLMAMALI
Hukukçu Doğan Erkan, öncelikli olarak davalara müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “AKP üye ve yöneticilerini hâkim ve savcı olarak atamayı terk etmeli. Gerekçesiz onamalarla topu Yargıtay’a attıklarını tüm siyasi dava avukatları biliyor. HSK tam bağımsız olmalı.”
 

Anahtar Kelimeler: HUKUKÇULAR' BOZDAĞ' TEPKİ
  • BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,06
  • EURO

    49,03% 0,89
  • GRAM ALTIN

    4892,99% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

Yükleniyor


ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0