Tarih: 12.10.2020 01:13

HER BİR İNSANIMIZIN YARASINI VE ACISINI PAYLAŞIYORUZ 

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda dün öğlen saatlerinde çıkan orman yangını Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerine yayıldı. Yerleşim yerlerine ulaşan yangın nedeniyle bazı mahalleler boşaltılırken, İskenderun Belen karayolu da trafiğe kapatıldı. Belen ve İskenderun ilçeleri arasında Karahüseyinli ve Nergizlik mevkilerinde etkili oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yangın Yönetim Merkezi'nde Hatay'daki yangına ilişkin yaptığı açıklamada yangının 300- 400 hektarlık bir alanda etkili olup,7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşın etkilediğini dile getirdi. Pakdemirli, sabotaj ihtimalinin araştırıldığını paylaştı. Hatay Valiliği’nce yapılan açıklamada, yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi. Resmi mercilerin şüpheli sıfatıyla gözaltına alınanların olduğunu söylemesi sabotaj ihtimalini güçlendirmiş görünüyor. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Bizler HDP İskenderun ilçe örgütü olarak Orman yangınlarının yaşanılması söz konusu olabilir ancak: ormanlarımızın bu şekilde yok olmasının birçok ihmalle de alakası olduğunu biliyoruz. Ormanlık alanların imara açılması orman içinde evlerin yapılması ormanlık arazilerin yapılaşmaya açılmasından,Önleyici tedbirlerin normal koşullarda alınması, başta orman alanı yangın yollarının düzenlenmesi, her yıl yeniden ıslahı ile orman bölgesi yanıcı kurumuş ağaç ve dalların toplanması.

Budama ve bakim ekiplerinin görevlendirilmesi, sürekli kontrollerin yapılması ve sahip çıkılması gibi çok basit ve önemli sorumluluklar yerine getirilmelidir. Ormanların ranta açılmaması gerekir., hükümetin ve tüm halkın ormanlarına doğasına sahip çıkmasını gerekir.Doğaya karşı yaşanan bu duyarsızlık geleceğimize karşı da büyük aymazlıktır.  İktidarın gerekli önlemleri alması, bununla ilgili gerekli yasa ve düzenlemelerin yapılmasını özellikle istiyoruz.

Sabotaj ihtimali ile gözaltına alınanlar ve bağlantıları bir an önce açıklanmalı. İnsanların evleri, iş yerleri, okullar, ormanlar yandı. Bunu yapanlar her kimse; bu doğa ve canlı katliamının hesabını mutlaka vermelidirler  
Önce ateşi durdurmak sonra da halkın yaralarını sarmak ormanları yeniden rehabilite etmek için büyük mücadele başlatmak gerekli. Kamuoyuna saygıyla 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —