HDP’DEN BAHÇELİ’YE, YARGIYI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS SUÇU İŞLİYOR

HDP’DEN BAHÇELİ’YE, YARGIYI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS SUÇU İŞLİYOR

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, partilerinin kapatılması için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Açıkça ayrımcılık yapan, nefret söylemi kullanan, bölücülük yapan, halkı kin ve ne

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklama ile “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim olayları ilgili iddianameyi temel alıp HDP'ye kapatma davası açabilir' dedi. Bahçeli’nin açıklamasını HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Dede, Anayasa’nın 138’inci maddesindeki yargı bağımsızlığını hatırlatarak, Bahçeli’nin yargıyı etkilemeye çalıştığını belirtti.

Dede, Bahçeli’nin Türk Ceza Kanunu’nun 288. Maddesi’nde düzenlenen “Yargıyı etkilemeye teşebbüs” suçunu işlediğini kaydederek, şu açıklamayı yaptı:
“İktidar önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş kararını uygulamayarak suç işlemeye devam ederken, bu açıklamalar evrensel hukuka karşı meydan okumaktır. Bahçeli’nin HDP ve Demirtaş hakkında anayasal suç işlemeye kadar varan hezeyanları duydukları korkunun göstergesidir. Bahçeli’nin yargıyı etkileme, baskı kurma ve talimat verme şeklindeki açıklaması anayasal ve yasal suç kapsamına girdiğinden yargıyı göreve davet ediyoruz.”

Dede, yargıyı görev davet ederek Bahçeli hakkında işlem yapılmasını isterken, “Açıkça ayrımcılık yapan, nefret söylemi kullanan, bölücülük yapan, halkı kin ve nefrete sürükleyen Bahçeli’nin bu tutumunun takdirini de halka bırakıyoruz” dedi.