Tarih: 25.11.2020 00:23

HDP'Lİ BULDAN: "ESAS ACI REÇETEYİ HALK ONLARA YAZIYOR, İLK SEÇİMDE İÇECEKLER

Facebook Twitter Linked-in

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonomide acı da olsa doğru reçeteleri uygulamaktan çekinmeyeceğiz' sözlerine yanıt verdi. Buldan, 'Yandaş vurguncularına kaymaklı devlet destekleri, milyar dolarlık vergi indirimleri, vurgun ihaleleri var. Halka gelince, kadınlara gelince acı reçete, öyle mi?' diyerek tepki gösterdi. Buldan, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin ise 'Bir damat göndererek bu enkazın altından kurtulacaklarını sanmasınlar, adalet önünde hesap verecekler' yorumunda bulundu. 
Partisinin grup toplantısında konuşan Buldan, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasına ilişkin ise 'Bir damat göndererek bu enkazın altından kurtulacaklarını sanmasınlar, adalet önünde hesap verecekler' yorumunda bulundu. 
Pervin Buldan, şöyle konuştu:
'Çıkıp hiç utanmadan sıkılmadan halka acı reçeteden söz ediyorlar. Yandaş vurguncularına kaymaklı devlet destekleri, milyar dolarlık vergi indirimleri, vurgun ihaleleri var. Kendilerine saraylar, saraylarında sultanlara yakışır lüks ve şatafat, milyon dolarlık araçlar, uçaklar, sınırsız devlet imkanları ve kaynakları var. Kayyımlarına en kıyak vurgunlar ve milyonluk fıstıklı kadayıflar, çerezler, minik saraylar var… Sınırsız yağma var. Halka gelince, kadınlara gelince acı reçete, öyle mi?
'ESAS ACI REÇETEYİ HALK ONLARA YAZIYOR, İLK SEÇİMDE İÇECEKLER'
Biz de onlara buradan şöyle diyoruz; gerçi onlar korkuyla takip ettikleri anketlerden çok iyi biliyorlar ama esas acı reçeteyi halk onlara yazıyor. Kadınlar onlara yazıyor. İlk seçimde o acı ilacı onlar içecekler, bu ülkeyi bu hale getiren AKP- MHP ittifakı içecek. Buradan kadınlar adına söz veriyoruz
'ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ' 
Bir damat göndererek bu enkazın altından kurtulacaklarını sanmasınlar, adalet önünde hesap verecekler. Bu enkazın faturasını halklar değil, kadınlar değil buna sebep olan AKP-MHP ittifakının bizzat kendisi ödeyecektir.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —