HATSU MÜDÜRÜ BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞİYOR

HATSU MÜDÜRÜ BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Beyzade Fm’de önemli açıklamalarda bulundu.

Beyzade TV/Fm’de Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Başkan Savaş, son günlerde Hatayspor’un Teknik Direktör Ömer Erdoğan ile anlaştığı haberlerini doğrulayarak şunları söyledi;
“Hatayspor’un süper lig’de kalıcı olmasını istiyoruz. Ünlü bir hoca ile mi yoksa Hatayspor’un alt yapısını kurarak, kurumsallığını güçlendirerek Süper Lig’de kalıcı olarak, iyi bir futbol oynatarak, milli takıma oyuncu verme seviyesine getirecek takım mı istiyoruz? Biz hiç ünlü hocayla çalışmadık. Ünlü hocayla çalışan takımların şu anki pozisyonunu görüyoruz. Örneğin, Ünal Karaman Trabzon’daydı ayrıldı. Aykut Kocaman son maçta Konya’yı düşmekten kurtarabildi. Bazı ünlü teknik direktörlerin kendi kurduğu takımlar bile ligden düştü.
ÖMER HOCA İLE START VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ
Meşhur hocayla bugüne kadar hiç çalışmadık. Ömer Erdoğan ile Cumartesi günü Ankara’da görüştük. Dünde görüştük. Kişiliği futbol bilgisi antrenörlük hayatında kat ettiği mesafe bize umut verdi. Fatih Karagümrük’teki temposu bize umut verdi. Ayak izlerine baktığımızda bu arkadaşımızla bu işin olacağını düşünüyoruz. Eleştireli biliyordum ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Ömer hocayla birlikte start verme düşüncesindeyiz” dedi.
HATSU MÜDÜRÜ BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞİYOR
 HATSU Müdürü Çaparali’nin görevden alınacağı söylentilerini de açıklık getiren Doç. Drç Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali liseden sınıf arkadaşım. Bize çok faydalı oldu ama her şeyin bir bitiş zamanı vardır. Tüm yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz. Dürüst çalışkan arkadaşımız ama sosyal ilişkilerinden toplumla barışık yaşayamadı, onun sıkıntısını çok çektik, çok eleştiri aldık, bende yoruldum, sevdiğim dürüst bir arkadaşım ama birazda sosyal ilişiklere dikkat etmek lazım.  Sosyal ilişkileri tutturamadı. Şikayetler ondan oluyor. Bayram sonrası görev değişimi olabilir” diye konuştu.
Başkan Savaş, suya yapılan yüzde 20’lik zam ile ilgili de, “Girdiler gittikçe artıyor. Keşke enflasyon olmasa, mazot artmasa, elektrik fiyatları şişmese bizde su fiyatlarını indirsek. Suyu yüzde 70 elektrikle yer altından elde ediyoruz” diye konuştu.
 CHP’NİN PM LİSTESİNE KARIŞMADIM
 Gündemdeki bir diğer konu olan ‘Lütfü Savaş CHP’nin iç işlerine karışarak Parti Meclisi listelerine müdahale ediyor” iddialarını da yalanlayarak, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç işlerine karışmadım. Parti meclisi listelerine müdahale etmedim” dedi.
İyi Parti İl Başkanı Şefik Çirkin için de Sn. Şefik Çirkin beni tebrik etmedi. Seçilmiş başkanlığımı tebrik etmeyen atanmış başkanlığına tebrik beklemesin” diye konuştu.
 EXPO’YA KADAR ŞEHİR İÇİ ANA YOLLAR YAPILACAK
 Yolların bozukluğu özellikle şehir merkezindeki bozuk yolların sorulması üzerine Savaş, “Dağdaki yaylaya asfalt yapan belediye başkanı şehir merkezini düşünmezmi? Düşünüyoruz ama elimizi kolumuzu bağlayan mevzuat ve alt yapı sorunları biter bitmez yapacağız. Expo başlayana kadar Antakya ve Defne’deki önemli caddelerin yolunu bitirmiş olacağız. Asfalt programına birkaç ay sonra başlayacağız” dedi.
 EXPO BİR SENE ERTELENEBİLİR 
Başkan Savaş son olarak Expo hazırlıklarını 2021 Nisan’a kadar tamamlayacaklarını belirterek,  pandemi sürer, seyahat kısıtlaması olursa bir sene erteleyebiliriz” şeklinde konuştu.