HATAY’IN İKİ YAKASI 55 KİLOMETRELİK YENİ YOL İLE BİRLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Antakya ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan 55 kilometrelik Serinyol-Madenli kara yolu hizmete girdi.

27.07.2025 11:08:00 0
HATAY’IN İKİ YAKASI 55 KİLOMETRELİK YENİ YOL İLE BİRLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yapımı tamamlanan, iki ilçe arasındaki mesafeyi 21 kilometre daha kısaltan ve ulaşımda büyük kolaylık sağlayan Serinyol–Madenli Yolu; görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Antakya ile Arsuz arasındaki mesafeyi 76 kilometreden 55 kilometreye düşüren Serinyol–Madenli Yolu’nun Açılış Töreni, Antakya Tahtaköprü Mahallesi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla HBB Mehteran Takımı’nın gösteri ve marşlarıyla bir bayram havasında gerçekleşti.
HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Adem Yeşildal, Kemal Karahan, Abdulkadir Özel; MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, il protokolü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende yolun yapım sürecini anlatan “Bir Yol Hikayesi” adlı belgesel gösterimi, katılımcılara duygusal ve gururlu anlar yaşattı.

Vali Masatlı: Hatay'ı El Ele, Gönül Gönüle Yeniden İnşa Ediyoruz

Konuşmasında Hatay’da projelerin birer birer hayata geçirildiğini hatırlatan Vali Masatlı, “Bugün burada karayla denizi, iki tarafın gönüllerini buluşturan ve insanımızın hayali olan bir yolun açılışı için bir aradayız. 6 Şubat'tan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve başkanlığında kabinemiz, yerel yönetimimiz, milletvekillerimiz ve bu aziz milletle beraber el ele, gönül gönül bir seferberlik ruhu içerisinde Hatay'ı yeniden inşa, ihya ve imar etmeye çalışması yürütüyoruz. Bizim Hatay'la ilgili meselelerimizde ayrı gayrı düşme yok. Merkezi yönetimiyle, yerel yönetimiyle, milletvekilleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ortak hareket ediyoruz.” dedi.
Vali Masatlı: Hatay’ımıza Hayırlı Olsun
Vali Masatlı konuşmasının devamında yolların yalnızca fiziki ulaşımı değil, aynı zamanda ekonomik, ticari ve lojistik bütünleşmeyi sağladığını; en önemlisinin ise gönülleri birleştirmesi olduğunu vurgulayarak “Bu yolun yapılmasında emeği geçen, bu yolun gerçekten mimarı olan başta Mehmet Öntürk Başkanımız olmak üzere çalışma arkadaşlarına bu yola destek veren, emek veren, değer katan herkese teşekkür ediyor, yolun Hatay'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu. 
Başkan Öntürk: Hatay’a Hizmet Vicdani Borcumuzdur
HBB Başkanı Öntürk, Serinyol-Madenli Yolu’nun açılışında yaptığı konuşmada, tüm zorluklara rağmen bu önemli projeyi tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yıllardır sadece konuşulan işleri birer birer hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Öntürk, Hatay’a hizmet etmeyi bir görev değil, vicdani bir borç olarak gördüğünü belirtti. Gece gündüz demeden çalışarak bu borcu ödediklerini söyledi.


Başkan Öntürk: BİZ PES ETMEDİK
Konuşmasının devamında Başkan Öntürk, “Bu yol 10 sene, 15 sene dile getirildi ama bir türlü hayata geçirilemedi. 6 Şubat afeti Hatay'ımızı vurdu, yollarımız yıkıldı, bağlantılarımız koptu. Ama biz pes etmedik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, bakanlarımızın, valimizin, vekillerimizin desteğiyle, belediye başkanlarımızla el ele vererek şehrimizi ayağa kaldırmanın mücadelesini verdik.” dedi.
Başkan Öntürk, Projenin Rakamlarını Aktardı
Başkan Öntürk; Serinyol-Madenli Yolu’nda 1 köprüyü tamamladıklarını, 2. köprünün yapımının sürdüğünü belirtti. 90 bin m³ taş duvar, 18 km çelik bariyer, 6 kutu menfez, 294 adet beton boru, 600 trafik levhası, 133 bin ton PMT ve 76 bin ton asfaltla yolun tamamlandığını ifade etti. Yaz sonunda 20 bin metre beton kanal çalışması yapılacağını da sözlerine ekledi.


2 Bin TL Tasarruf Sağlayacak
“Yol mu yiyeceğiz?” diyenlere net yanıt veren Başkan Öntürk: “Bu yol sayesinde vatandaş, 10 ayda 10 kez gidip geldiğinde 2 bin TL tasarruf sağlayacak. İşte vatandaşa hizmet böyle olur!” dedi.
Milletvekili Yayman: Başkan Öntürk Hatay’a İmzasını Atıyor
Hatay için iktidar ve muhalefetle birlikte çalıştıklarını kaydeden Milletvekili Yayman, “Marifet iltifata tabiidir. Bugün HBB Başkanımız Sayın Mehmet Öntürk’e Hatay’ın bir hayalini daha gerçekleştirdiği için sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” diyerek Başkan Öntürk’ün Hatay’a bir imzasını daha attığına dikkat çekti.

Milletvekili Yeşildal: Başkan Öntürk Kardeşlik İklimimizi Güçlendiriyor
Sadece Cumhur İttifakı olarak değil, şehrin bütün dinamikleri ile şehri ayağa kaldırmak üzere birlikte çalıştıklarının altını çizen Milletvekili Yeşildal, “Güzel hizmetlerle gönülleri fetheden, ilçeleri birleştiren ve kardeşlik iklimimizi güçlendiren değerli başkanımıza ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Özel: Hatay’ımızın İki Yakasını Bir Araya Getiriyoruz
Milletvekili Özel, “Bu yol sadece iki mahalleyi, iki beldeyi, iki ilçeyi birbirine bağlamıyor. Hatay’ımızın iki yakasını bir araya getiriyoruz. Kendini uzak hisseden ilçelerimizi Hatay’ımızın amiral gemisine Antakya’mıza bağlıyoruz. Bu yolun ilk günden beri hayalini kurup taş üstüne taş koyan önceki dönem yöneticilere ve milletvekillerine şükranı bir borç biliyorum.” dedi.

Milletvekili Karahan: Seçmenimize Mahcup Olmuyoruz
6 Şubat depremin getirdiği zorlukları şehrin her köşesinde aştıklarını vurgulayan Milletvekili Karahan, “HBB Başkanımız seçildiği günden beri alnımız açık, gururlu bir şekilde geziyoruz ve seçmenimize mahcup olmuyoruz. İşte, o büyük sözlerden birinin açılışını bugün hep birlikte yapıyoruz.” dedi.

Milletvekili Kaşıkçı: Yaylalarla Buluşmanın Heyecanını Yaşıyoruz

Serinyol ile Madenli’yi birbirine bağlayan bu yolun yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını, çok daha büyük bir vizyonun başlangıcı olduğunu vurgulayan Milletvekili Kaşıkçı, “Bu ulaşım ağının etrafında yeni bir ekosistem canlanacak. Yıllardır biz Hataylılar olarak Amanosların güzelliklerinden çok fazla istifade edemedik. Bugün biz Hataylıların, yaylalarıyla buluşmasının heyecanını yaşıyoruz.” diyerek yolun hayata geçirilmesine katkı sunanlara teşekkürlerini iletti.


Milletvekili Güzelmansur: Ova ile Denizi Bağlayan Bir Yol

Yolun hayata geçirilmesinin hayali olduğunu vurgulayan Milletvekili Güzelmansur, yolun önemine değinerek “Bu yol, bir köprü vazifesi görüyor. Ova ile denizi birbirine bağlayan bir yol. Hayalimiz gerçek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Çalışkan: Gönüller Birleştirilmiş Olacak

Hatay’ın makus talihini artık yeneceğine değinen Milletvekili Çalışkan, “Bu açılan yolla sadece ilçeler değil, aynı zamanda gönüller birleştirilmiş olacak. Ben bu vesileyle yolun yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyorum.” dedi.
Serinyol-Madenli Yolu’nun protokol üyelerinin kurdele kesimiyle resmen açılmasının ardından motor ekipleri, zorlu Amanosların eteklerindeki yolu deneyimleyerek vatandaşlara ilk sürüş heyecanını yaşattı. 


Yolun açılış heyecanın devam ettiği Arsuz Madenli Mahallesi’nde düzenlenen programda ise bir kez daha aynı gurur ve sevinç yaşandı.

  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9