HATAY’DA ÖĞRETMENDEN 11 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZ: HAMİLE KALDI...

Hatay’da bir okulda beden öğretmeni Murat Sağıroğlu, 11 yaşındaki öğrencisine tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Hatay 31.07.2023 14:36:00 0
HATAY’DA ÖĞRETMENDEN 11 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZ: HAMİLE KALDI...

İstismara uğrayan çocuğun şikayetiyle Sağıroğlu tutuklandı. Yargılama sürecinde karardan hemen önce Sağıroğlu tahliye edildi. Bahsi geçen öğretmen 10 öğrencisine de bunu yaşattı. Tecavüz ettiği öğrencilerini de başka öğretmenlere pazarladı. Kürtaj olmak zorunda kalan mağdur H.Y. “Tek hayalim okumaktı, bana bunu yaptı” dedi.

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Hatay’daki bir köy okulunda yürekleri yakacak bir olayın yaşandı. Beden eğitimi öğretmeni önce 11 yaşındaki öğrencisi H. Y.’yi istismar etti. 5 yıl süren istismar dehşeti zaman içinde toplam 10 öğrenciye yaşatıldı. Öğretmen, istismar ettiği çocukları başka öğretmenlere ‘pazarladı’. Kürtaj edilen H. Y.’nin sözler ise yürek yakıcı: “Tek hayalim okumaktı. Bana bunu yaptı” dedi. Öğretmen firarda.

Dehşet verici olayın yaşandığı yer Hatay merkeze bağlı Akçaova Köyü’ndeki ilköğretim okulu. Köy okuluna giden H. Y.’nin tek hayali, liseye gidebilmekti. Ancak ailesinin bu duruma rızası yoktu. O dönem, H. Y. için tek ‘umut ışığı’ beden eğitimi öğretmeni Murat Sağıroğlu’ydu. Öğretmenin “Senin okumana yardım edeceğim” sözleri ile umutlanan H. Y.’nin kısa süre içinde nasıl bir dehşetin içine düştüğü ise Hatay’da görülen dava dosyasına girdi.

Dosyaya göre öğretmen Sağıroğlu bir etüt günü, H.Y. ‘den, okulun bilgisayar odasına çay getirmesini istedi. H.Y. çayı götürdükten sonra öğretmen Sağıroğlu kapıyı kilitledi. Sağıroğlu o dönem 11 yaşında olan öğrencisine, “Seninle birlikte olmak istiyorum” dedi. Duyduğu sözlerin dehşeti ile kaçmaya çalışan H. Y.’yi Sağıroğlu darp edip tecavüz etti.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

İstismar burada da bitmedi. Sağıroğlu okulun çatı katında, tuvalette, giyinme odasında, bir başka ifade ile fırsat bulduğu her yerde H.Y.’yi darp ederek tecavüz etti. Çocuğun çıplak fotoğraf ve videolarını çekti. H.Y. istismar sonucu hamile kaldı. Sağıroğlu onu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj yaptırdı. Ailesinin, durumu öğrenmesi halinde kendisini öldüreceğini düşünen H.Y. yaşadıklarını kimseye anlatamadı. İstismar yıllarca sürdü. H.Y. “Okul bitti. Kurtuldum” derken istismar artarak devam etti.

DİĞER ÖĞRETMENLERE ‘PAZARLADI’

Dava dosyasına göre Murat Sağıroğlu görüntülerle tehdit ettiği H.Y.’yi öğretmen arkadaşları Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile kuzeni Özmen Ö.’ye de ‘pazarladı.’ Bu karanlıktan nasıl kurtulacağını bilemeyen H.Y. ailesi tarafından köyden bir kişi ile nişanlandırıldı.
Ancak Sağıroğlu’nun H.Y.’yi sürekli alıkoyması nişanlısının dikkatini çekti ve olay ortaya çıktı. H.Y. kendisine bunu yaşatanlardan şikâyetçi oldu. İlk ifadesinde öğretmenleri ve Murat Sağıroğlu’nun defalarca kez istismarına uğradığını anlatan H.Y., “Okumak istiyordum. Başıma gelenler karşısında ailem beni öldürür diye korktum. Kimseye anlatamadım” dedi. Sağıroğlu’nun, kendi ablasına, okuldan başka arkadaşlarına da aynı şeyleri yaşattığını söyleyerek tek tek mağdur isimlerini sıraladı.

ÇOCUKLARIN GÖRÜNTÜLERİ O KARTTA ÇIKTI

Yıllar süren bir dehşetin içine düşen H.Y.’nin anlatımları üzerine soruşturma başlatıldı ve Murat Sağıroğlu hakkında arama kararı verildi. Sağıroğlu’nun evine yönelik baskın sırasında da dehşetin boyutunu ortaya koyacak bir ‘delil’ ortaya çıktı. Baskın sırasında Sağıroğlu, bir bilgisayar hafıza kartını evin 8’inci katından aşağı attı. Kart tesadüfen, aşağıda bekleyen jandarma görevlisinin önüne düştü. Kartta yapılan incelemede okuldan diğer öğrencilerin istismara uğradığı görüntülere ulaşıldı.

TECAVÜZ GÖRÜNTÜLERİ İLE TEHDİT

Sağıroğlu’nun istismarına uğrayan 10 öğrenci ifadelerinde yaşadıkları dehşeti tek tek anlattı. Öğrencilerden F.Y. ifadesinde, “Murat Sağıroğlu 6’ıncı sınıftan beri öğretmenimdi. Sürekli benimle evleneceğini söylüyordu. ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyordu. Sonra bir gün beni lojmana çağırdı. Zorla bana tecavüz etti. Bağırdım ağzımı kapattı. Sonra elinde görüntülerimin olduğunu söyledi. Tehdit etmeye başladı. Yıllar böyle geçti. Sonra ben liseye geçtim. Bir gün ‘Engin’ diye bir arkadaşı olduğunu ona liseden kız ayarlamamı istedi. Ben zaten bir pisliğin içindeydim. Kimseyi buna sürükleyemezdim. Hiçbir annenin evladı bunu hak etmiyordu” dedi.

‘ÇOCUKLUĞUMU ÇALDI, GENÇLİĞİMİ ÇALMASIN’

Mağdur çocuklardan K. Ç ise ifadesinde, “Murat Sağıroğlu beni okula çağırdı. Spor salonuna indik. Bağırmak istedim. ‘Seninle evleneceğim’ dedi. Görüntülerimi çektiğinden haberim yoktu. Beni zorla tehdit edip, yanına çağırıyordu. Ancak ben kendisinden şikâyetçi değilim. Çocukluğumu çaldı. Gençliğimi de mahkemelerde çalmasını istemiyorum. Liseye gidiyorum. Üniversite sınavını kazanıp buradan gitmek istiyorum. Ailesinden korkuyorum” diye konuştu.

'RIZALARI VARDI' SAVUNMASI

Murat Sağıroğlu ise ifadesinde suçlamaları reddederek, “Evim aranırken hafıza kartını camdan aşağı attığım doğrudur. Amacım özel görüntülerimi kimsenin görmemesidir. Gizli bir şey yapsam görüntüleri gizli çekerdim” dedi. Öğrencilerini başka kişilerle ilişkiye zorlamadığını hepsiyle rızaları doğrultusunda birlikte olduğunu savundu.

Tahliye edildi kayıplara karıştıÖğretmenler Murat Sağıroğlu, Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile Sağıroğlu’un kuzeni Özmen Ö. hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun basit cinsel istismarı”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı. Yargılama sürecinde karardan hemen önce Murat Sağıroğlu tahliye edildi ve kayıplara karıştı. Sağıroğlu hakkında 158 yıla yakın hapis cezası verildi. Dosya istinaf mahkemesine gitti.

 

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2