Açıklama, CHP Defne İlçe Başkanlığı önünde partililer, kadın kolları, gençlik örgütleri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti. Katılımın yüksek olduğu etkinlikte sık sık “Birlikte başaracağız” ve “Hatay için değişim zamanı” sloganları atıldı.
Dr. Çolakoğlu konuşmasında, partisinin köklü geleneğine ve Hatay’ın dayanışma kültürüne vurgu yaptı. “Partimizin değerlerine, mücadele tarihine ve Cumhuriyet’in mirasına olan inancımla Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanlığı’na aday olduğumu açıklıyorum. Bu göreve talip olmak benim için büyük bir onur ve sorumluluktur,” dedi.
Hatay’ın son yıllarda büyük acılardan geçtiğini hatırlatan Çolakoğlu, 6 Şubat depreminin etkilerinin hâlâ devam ettiğini belirterek, “Depremin üzerinden üç yıla yakın zaman geçti ancak kent hâlâ ayağa kalkamadı. Üstelik örgütümüzün bile kalıcı bir binası yok. Bu tablo, yeniden yapılanma ve dayanışmanın ne kadar zorunlu olduğunu gösteriyor,” ifadelerini kullandı.
CHP’nin Hatay’daki son seçimlerde yaşadığı oy kayıplarına da değinen Çolakoğlu, özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ sonuçlarının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi:
“İki dönem bizde olan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni ve kalemiz sayılan Samandağ’ı kaybettik. Ancak farklar büyük değil. Bu tabloyu iyi okuyup nedenlerini doğru analiz etmezsek geleceği de kaybederiz. Biz bu süreci tersine çevirmek, partimizi yeniden halkın umudu haline getirmek için yola çıkıyoruz.”
Çolakoğlu, örgüt içi tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayarak, “Hatay’ın dayanışma kültürünü yeniden örgütleyeceğiz. Bizim enerjimiz birbirimize değil, halka ve geleceğe yönelmelidir,” dedi.
Dr. Ender Çolakoğlu, konuşmasını birlik ve mücadele vurgusuyla tamamladı:
“Bizim mücadelemiz sadece sandıkta değil, hayatın her alanında sürecek. CHP Hatay’da yeniden ayağa kalkacak, bu topraklarda yeniden umut yeşerecek. Bu süreci birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız.”
Toplantının ardından partililer Çolakoğlu’nun etrafında toplanarak destek mesajları verdi. Etkinliğe Hatay’ın farklı ilçelerinden gelen CHP’liler, sivil toplum temsilcileri ve gençlik örgütleri de katıldı.
10225,66%-1,40
41,95% 0,26
48,94% -0,20
5772,33% -0,86
9937,82% 2,52