HATAY'DA ACILI ANNENİN EVLADININ MEZAR BAŞINDA SÖYLEDİKLERİYLE YÜREKLERİ DAĞLADI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da evleri yıkılan Demirok ailesi 11 yaşındaki oğullarını kaybetti. Acılı annenin evladının kırkında mezar başında söyledikleriyle yürekleri dağladı.

GÜNDEM 21.03.2023 10:13:00 0
HATAY

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin büyük yıkıma neden olduğu şehirlerden olan Hatay’da çok sayıda vatandaş enkaz altında kalarak can verdi. Deprem sonucu hayatını kaybedenlerden biri de Demirok ailesinin 11 yaşındaki oğulları Ali Armanç Demirok oldu. Anne Alev Demirok, evladının ölümünün kırkıncı gününde mezarına giderek dualar edip, toprağına sarıldı.

Gözyaşları içinde feryat eden acılı annenin ayakta durmakta dahi zorlandığı görüldü. Mezarlıktan ayrıldıktan sonra evladını kaybettiği binanın önüne giden Alev Demirok, o gece yaşananları anlattı. Demirok, binayı yapan müteahhidin bir an önce yakalanmasını istedi.
Alev Demirok, deprem gecesi yaşananları şöyle anlatı:

“O gece saat 2 buçuk gibiydi. Bir ara uyandım, lavaboya gittim, baktım oğlum uyanık. Çok da mutluydu, çok güler yüzlü, elindeki tabletiyle oyun oynuyordu. Sabah okula gidecekti. Sonra uyudu, ben de uyumaya geçtim ve uyandığımda deprem oluyordu."

"Önce yanımdakini salladım, ‘Yusuf, uyan’ dedim. Sonra Ali Armanç’a seslendim. ‘Anneciğim deprem oluyor, uyan oğlum’ dedim. 5-6 kez böyle söyledim, Yusuf’u da bırakıp gidemedim, çok şiddetliydi. Yüzümüze bir şeyler dökülmeye başladı, sesler geldi ve ben artık çöktüğünü anladım. 6-7 defa ‘La İlahe İllallah’ dediğimi biliyorum ve gözlerimi kapatıp kendimi küçük oğlumun üzerine attım."

"Sonra altımız yarıldı ve yere düştük. Yere düştüğümüzde oğlum bana, ‘Anne buradan çıkalım. Buradan ışık görünüyor, buradan çıkabiliriz’ dedi. Biraz zorlandık ama çıktık. Sonra ben küçüğünü getirdim ve bir yere koydum. Sonra arkaya, aynı yere gitmek istedim ama yolu bulamadım, çok karışıktı. Öğlen saatinde gittiğimde Ali’nin yorganını gördüm. Zannettim ki yorganı düşmüş. O akıllıdır, kalkmıştır, arkamdan koridora doğru gelmiştir, o bir yerden çıkacak diye umutla bekledim. Çok kötüydü her şey.”
“10 yıl önceydi, burası yeniydi, sıfırdı. Buraya 100 bin dolar vermiştim ama en son 4-5 milyon arası fiyatlar söyleniyordu. Bu 4-5 milyon nedir yahu, bunun için mi? Çocuğum ısınsın diye aldığım eve bakın yahu. Ben bunun sözünü de almışım, yakalanacak. Zaten söz verilmese de ben devlet yetkililerine bu anlamda sonsuz güveniyorum. Bir an önce yakalanmalarını istiyorum."

Benim zaten iki elim bu dünyada da öbür dünyada da onların yakasında. Ben acılı bir anneyim, ben çok kötü durumdayım, ben artık tükendim. Ben artık yarım bir insanım, ben hayalleri yarım kalmış bir anneyim. Çocuğunuza ısınsın diye ev alıyorsunuz, 100 bin dolar para veriyorsunuz, değeri 4-5 milyon TL diye evde oturuyorsunuz, sağlam diyorsunuz. En güvenli dediğim yerde ben oğlumun ölüsünü aldım.”

10 YIL BOYUNCA ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI BEKLEMİŞLER

Öte yandan Alev Demirok, eşiyle evlendikten sonraki 10 yıl boyunca çocuk sahibi olamadıklarını, geçirdikleri birçok tedavi ve meşakkatli bir sürecin ardından Ali Armanç’ın dünyaya geldiğini söyledi. Uzun yıllar bekleyip kucağına aldığı evladını el bebek gül bebek büyütüp, gözünden bile sakındığını belirten acılı anne, onu kaybettikten sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etti.
Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Serdar Demirok ise, söyledi:

“Bizim ciğerimiz yandı, evladımızı kaybettik. Arka bina sağlam, karşı bina sağlam, yandaki bina sağlam ama bizim bina yıkıldı. Alya Uçar Apartmanı diyorum. Buranın müteahhidi Hikmet Günsay ve oğlu Burak Günsay, birinci derecede suçlu onlardır. Yapanlar onlardır, kontrollerini sağlam yapacaklardı."
İkincisi yapı-denetimciler, buraya nasıl imza verdiler, nasıl onay verdiler, bu betonu nasıl kontrol ettiler. Bana yaşatılan acıyı Allah inşallah onlara da yaşatır. Bir evlat acısı nasıl oluyormuş onu görsünler yaşasınlar. O evlat acısını yaşasınlar. Buraya sebep olan, imza atan herkes o acıyı yaşasın, bunu istiyoruz. Bizler rahatlayacak mıyız? Hayır. Ama biraz olsun içimiz soğuyacak.”
 

  • BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    39,02% 0,28
  • EURO

    44,03% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4140,28% 0,42
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

ERDOĞAN’DAN CHP'YE YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI: GELİN EL ELE VERELİM…

İBB'YE 3. DALGA OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ’DA YÜK TRENİNİN 5 VAGONU RAYDAN ÇIKTI: 3 VAGON DEVRİLDİ

PKK'NİN FESİH KARARI SONRASI İLK MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSK’DE İHRAÇ YETKİSİNDE GERİ ADIM

ERDOĞAN'DAN BELEDİYELERE 'İMAMOĞLU' DÜZENLEMESİ: İŞTE YENİ TASARIYLA BELEDİYENİN ELİNDEN ALINACAK YETKİLER

İYİ PARTİ'DE 'WHATSAPP' DEPREMİ! GÖREVDEN ALINDI

EGE'DE 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

AKP İNFAZ DÜZENLEMESİNİ ÖNCE DEM'E GÖSTERİLDİ

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

ÖZGÜR ÖZEL: "ANILAN TELEFONU EKREM İMAMOĞLU, İLK İFADESİNDE KAYDA GEÇİRDİ"

İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DEN PENDİK'E SESLENDİ…

ŞÜKRİYE ACİ VE DİĞER MÜŞTEKİLER, TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKTİ

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

Yükleniyor


İBB'YE 3. DALGA OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ’DA YÜK TRENİNİN 5 VAGONU RAYDAN ÇIKTI: 3 VAGON DEVRİLDİ

PKK'NİN FESİH KARARI SONRASI İLK MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSK’DE İHRAÇ YETKİSİNDE GERİ ADIM

ERDOĞAN'DAN BELEDİYELERE 'İMAMOĞLU' DÜZENLEMESİ: İŞTE YENİ TASARIYLA BELEDİYENİN ELİNDEN ALINACAK YETKİLER

İYİ PARTİ'DE 'WHATSAPP' DEPREMİ! GÖREVDEN ALINDI

  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazar 35.9 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59