HATAY’DA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

HATAY’DA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kamuoyunda merak edilenlere cevap verdi.

Milletvekili Yayman, paylaşımında, yanan bölgenin ağaçlandırılacağını, maden ocağı açılmayacağını, yapılaşmaya izin verilmeyeceğini, vatandaşlarımızın zararlarının tespit edilip ödemelerinin hemen yapılacağını ve Hatay’da Orman Bölge Müdürlüğü kurulacağını bildirdi.

Milletvekili Yayman, dün meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada da konu ile ilgili şunlara yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bir kez daha sesleniyoruz: Yanan ormanlar devletimizin anayasal güvencesi altındadır.

Bütün alanlar yeniden ağaçlandırılacaktır ve bu alanların hiçbir şekilde maden ocağına tahsisine, bu alanların hiçbir şekilde tarım alanı olarak kullanılmasına, yapılaşmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu konuda bugün Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli Bey’in yaptığı bir açıklama var, bunun da ben çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Sayın Bakanımızın söylediği husus şudur: Hatay’da yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi yapılaşmaya açılmayacaktır ve bütün bu alan baştan sona ağaçlandırılacaktır.”