YAPILMAYAN YATIRIMLARI BİZ YAPIYORUZ

Mazman Medya grup radyolarının canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, su fiyatları, Asi Nehri ve kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına değindi. 

Hatay 18.10.2018 14:26:53 0
YAPILMAYAN YATIRIMLARI BİZ YAPIYORUZ

Hatay’da suyun yüzde 70’ini yer altından çektiklerini ve bunun sadece yüzde 30’unun evlere ulaştığını belirten Başkan Savaş, Buna rağmen Türkiye’de su fiyatlarında 30 Büyükşehir arasında sondan 6. sırada olduklarını ifade etti.

Hatay’da kademesiz olarak uygulanan su ve atık su toplam ücretinin 2.75 TL’yi bulduğunu ve Hatay’ın 30 Büyükşehir arasında 25.sırada yerini aldığını hatırlatan Başkan Savaş, su fiyatlarını da arttırmayı düşünmediklerini söyledi.

Merkez ilçeler Antakya ve Defne’nin iki yakasından Asi Nehri’ne akan atıksuları önlediklerine vurgu yapan Başkan Savaş, önlenmesini ise Asi yatağına döşenen 1200’lük dev kanalizasyon borularıyla ve akan atıksuları kanalizasyon sistemine bağlayarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, derelere akan atık suları da toplamak için kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını belirtti.

Asi Nehri’nde özlenen tabloyu sunmada büyük katkı sağlayan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Savaş, tesisten şu anda Asi Nehri’ne saniyede 110 litre temiz su verildiğini belirterek, hedeflerinin saniyede 200 litreye ulaşmak olduğunu aktardı.

Halkımızın sağlığı ve geleceği için yıllarca yapılmayan yatırımları 4 yıla sığdırdıklarının altını çizen Başkan Savaş, kentsel dönüşümü başlatmada başarısız olanların ve 16 yıldır altyapıya dokunmayanların konuşma haklarının olmadığını ifade etti.

Paslı Borular Bertaraf Ediliyor

Sağlıklı çevreyi sağlamak için kanalizasyon ve paslı boruları bertaraf edip temiz su iletmek amacıyla içme suyu yatırımı yaptıklarını vurgulayan Başkan Savaş, Hatay’ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun(Denizciler), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol) ve Küçükdalyan-Narlıca olmak üzere Hatay’a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekti.  

Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi’nde faaliyette olan atıksu arıtma tesisine değinen Başkan Savaş, “ kazandırdığımız 8 atıksu arıtma tesisinden sonra iki yer kaldı. Yapabiliyorsak Büyükçat’ta büyük bir tesis yapacağız, yapamıyorsak Turunçlu’da membranlı bir tesis yapacağız. Büyükçat’ta da başka bir atıksu arıtma tesisi yapacağız” dedi.

Hiç Koku Yapmayacak Tesisimiz Hazır

Sorunlardan kaçan bir insan olmadığını ve bu konuyu bölge sakinleriyle bir araya gelip istişare edeceğinin altını çizen Başkan Savaş, “fiziki ve ekonomi duruma bakacağız. Bizim elimizde şu anda hiç koku yapmayacak saniyede 1100 litre temiz su çıkartacak projemiz hazır ve İller Bankası’na onaya gitmiş durumda. Hesaplamalara göre biz bu projeyi değiştirerek Büyükçat’a yaparsak 8 terfi gerekiyor ve ekstra yılda şu anki parayla 10 milyon TL giderimiz oluyor” dedi.

Projelerin artısını eksisini tartışacaklarını ve mahalle halkı neye ikna olacaksa onu yapacaklarını belirten Başkan Savaş, “teknik arkadaşlarımız, bu işin maliyetini, tesiste uygulanan yalıtımı, atık suların hiçbir şekilde havayla temas etmeden arıtma tesisine girdiğini bana anlattılar. Bunu biz paylaşacağız. Çevresel, fiziksel, enerji ve ekonomik anlamda daha efektif hangisiyse biz onu yapma taraftarıyız. Bizi buraya getiren hak ve halktır. Biz halkımızla dayatmayla değil, demokrasi ile çalışacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2