TARİHİ BİNA KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEREK HİZMETE AÇILDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Fransızların işgal döneminde karargah olarak kullandığı tarihi bina kütüphaneye dönüştürülerek hizmete açıldı. 

Hatay 11.07.2020 11:54:02 0
TARİHİ BİNA KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEREK HİZMETE AÇILDI

Kırıkhan ilçesinde işgal döneminde Fransızlar tarafından karargah, daha sonra da Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi binanın kütüphaneye dönüştürülmesine yönelik çalışma tamamlandı. Bugün ise Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Yayın Müdürü Hamdi Turşucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından açılışı yapıldı.  

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Kültür ve Turizm Bakanlığına devri yapılan bina, kütüphane olarak hizmet vermeye başladı. Kütüphanede 21 bin 502 yetişkin, 7 bin 380 de çocuk kitabı yer alıyor.Açılış sonrası konuşan, Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Yayın Müdürü Hamdi Turşucu yapmış olduğu açıklamada, “Binamızın restorasyonu yapıldı. Hayatın içerisini kütüphaneye çevirmeye çalışıyoruz. Hayatı da kütüphane içerisine taşırsak biz bir nebzede olsa istediğimizi azim etiğimizi karar verdiğimizi hayata geçiriyor ve başlıyoruz demektir.

Biblo gibi bir bina estetiğiyle fonksiyonu ile cazibesini ortaya koyan bir bina inşallah sizler ve sizlerden de öte yavrularımız, gençlerimiz bu binaya gelip bu binadan faydalanacaklardır. Bakanlık olarak 5 yıl önce üye sayımız 1 milyonun altında iken geçtiğimiz yıldan itibaren 4 milyona ulaştık. Yine bakanlığımız tarafından ödünç verdiğimiz kitap sayısı 600 bin iken geçen seneden itibaren 13 milyon oldu. Emin olun ki Kırıkhan Hatay’ın ilçeleri arasında en fazla ödünç alan kütüphane. Bu kütüphane vesilesi ile sizlerin aracığıyla ve destek veren valimizden bütün mülki erkanımıza varıncaya kadar onların destekleri ile hayatın içerisine okumayı, okuma kültürünü hep beraber koyacağız” dedi.  


Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da burada yerli, milli, vatanını seven, milletini seven, mukaddese bağlı, nereden geldiğini nereye gittiğini bilen nesillerin yetişeceğini belirterek, “Böyle bir eserin içerisinde bizim de bir parça tuzumuz varsa bir parça emeğimiz varsa bu dünyanın en büyük mutluluklardan bir tanesidir” diye konuştu. Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, son yıllarda sürekli kütüphane açıldığını kaydederek, “En başta da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde açılan dünyanın en güzel kütüphanelerinden bir tanesi geçenlerde açıldı. 24 saat hizmet veren bu kütüphaneler çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Hatay’da bu kütüphaneden sonra biz de herkesin çok yakinen bildiği Hatay Devlet Meclisi’ni kütüphaneye dönüştürüyoruz. Kültür sanat merkezi haline getiriyoruz. İçerisinde de çok güzel gençlerimize 24 saat hizmet verecek şekilde yapıyoruz. Valiliğimiz tarafından 9 ay süre verilmişti 1 ayı geçti 8 ay sonra hem meclis binasını hem de yanındaki adalı konağını 2’sini bir açarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

TİP’Lİ ATALAY’DAN ‘HATAY YENİDEN DOĞUYOR’ VİDEOSUNA TEPKİ: “MAKYAJLI GÖRÜNTÜLERLE GERÇEK GİZLENEMEZ!”

  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4