SAVAŞ HALK TV EKRANLARINA KONUK OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV Ana Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu.

Hatay 18.03.2019 12:50:30 0
SAVAŞ HALK TV EKRANLARINA KONUK OLDU

Hatay’ın Orta Doğu ve Anadolu’nun birleşkesinde yıllarca turizm ve ticaret merkezi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Lütfü Savaş, Anadolu’ya giren dinlerin ilk önce Antakya’da başladığını ve zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu söyledi.Antakya’nın önce Musevilik, ardından Hristiyanlık ve daha sonra da İslamiyetle tanıştığını belirten Başkan Savaş, sözlerine şöyle devam etti.

Bütün dinlere ait ibadet yerleri günümüze kadar ulaşmış durumda.Hristiyanların ilk ibadet yeri olan mağara kilise ve ilk Hristiyanlık kelimesi Antakya’da kullanılmış.  Daha sonra da İslamiyetle tanışmış ve Anadolu’nun ilk ibadet yeri olan Habib-i Neccar Camisi kentimizde yapılmış. Burada insanlarımız dini ne olursa olsun birbirine sevgiyle bakarlar.

Biz Musevilerin Hamursuz Bayramı’nı, Hristiyanların Noel’in, Kurban ve Ramazan bayramlarımızı hep birlikte kutlarız. Alevi kardeşlerimizin birçok önemli bayramı var, onları da birlikte kutlarız. Burada kimse kimsenin dinini, mezhebini etnik kökenini sorgulamaz. Hep birlikte kardeşçe yaşayan herkesi Hataylı olarak görüyoruz.

Seçim sloganımız olan ‘SARIL’ da ordan çıktı. Biz burada birbirimize sarıldığımız müddetçe hiçbir kavga yaşanmaz. İnsanlarımızın tasnif edilmesine karşıyız. Biz şunu diyoruz: birbirimize sarılacağız. Türk bayrağı altında mutlu ve huzurlu olmak isteyen, kendini güvende hisseden, yönü Ankara’ya dönük bütün ve vatandaşlık görevini yapan insanlarımızdan, renklerimizden oy istiyoruz. Çünkü biz bu birlikteliğin liderliğini yapmak istiyoruz.”

Hangi coğrafyada ve hangi şartlarda belediye başkanlığı yaptığını bildiğini söyleyen Başkan Savaş, dünyayı, o bölgeyi bilmeyen, vizyon sahibi olmayan, insanları kucaklayamayan insanların bu bölgede belediye başkanlığı yapamayacağını belirtti. 

Sosyal medyada kendi aleyhinde önü arkası kesilerek servis edilen video hakkında da konuşan Lütfü Savaş, “Arsuz ilçesine bağlı köylere başkanlığım döneminde 8 defa gittim. Her gittiğimde sohbet havasında konuşuruz. Biz orada sohbet ederken biri video çekmiş fakat videonun bütününü göstermiyorlar.

Köylülerin yıllarca ihmal edilmiş şikayetleri var. Şu anki iktidarın yapmış olduğu orman kesiminden ve hizmet edilmeyişinden dolayı şikayetleri vardı. Biz konuşmanın sonunda kucaklaşıyoruz. Sadece o köyün yolu vardı asfalt yapılmayan. Biz de o köy yolunun yapılacağına dair müjde vermek için gitmiştik.

Ve akabinde yol yapımı yapıldı. Tek bir köye iki milyonluk yol yapıldı. Ben Cumhurbaşkanımıza o videonun tamamını göstermediklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Savaş programın son bölümünde belediye başkanlıkları döneminde bütün ilçelere eşit mesafede hizmet götürdüklerini ifade ederek, yapılan hizmetlerden dolayı her kesimden ziyadesiyle fazla oy alacaklarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

Yükleniyor


HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

HATAY’DA REZERV ALAN SORUNU BÜYÜYOR

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2