NEREDE BİR HATAYLI VARSA ORADA OLACAĞIZ

HATAY DERNEKLER FEDERASYONU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Hatay 28.02.2019 16:34:37 0
NEREDE BİR HATAYLI VARSA ORADA OLACAĞIZ

Hatay Dernekler Federasyonu yaklaşık 45 gün önce 7 Kurucu Dernek bir araya gelerek kurulmuştur. Şuan İstanbul’da faaliyet gösteren ve şehrimizi temsil eden 17 dernek bulunmaktadır. Şuanda 17 derneğin 15 tanesi Federasyon çatısı altında yer alacaklarını beyan etmiş olup, bu süreçte kayıtları devam etmektedir. Üye Dernek kabul kayıtları tamamlandığında 15 Derneği çatısı altında toplamış olacaktır.

Federasyon olarak Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, kardeşlik ruhuyla Hatay’ın tüm renklerine hitap etmekteyiz. Faaliyetlerimizi sürdürürken Eşitlik ilkesiyle hareket edeceğiz.
İstanbul’da şuanda 150 bin hemşehrimiz yaşamaktadır. Şimdiye kadar birliktelik sağlanamadığından dolayı ne yazık ki Hatay ve Hatay’lılar İstanbulda hakkettiği ilgiyi, saygıyı görememiştir.
Biz inanıyoruz ki, kurulan Federasyonumuzla birlikte İstanbul’da hemşehrilerimiz hakkettikleri ilgiyi ve saygıyı göreceklerdir.
Yönetim Kurulu adına şunu belirtmek isterim ki, Her daim hemşehrilerimizin hizmetkarı olacağız. 


PROJELER

1-    NEREDE BİR HATAYLI VARSA ORADA OLACAĞIZ PROJESİ

Bu kapsamda İstanbul’da ikamet eden 150 bin Hatay’lı hemşehrimize ulaşılması konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Federasyonun gerekli organları ulaştıkları hemşehrileri bağlantılı olduğu ilçe derneğiyle paylaşmaktadır. Böylelikle her dernek kendi ilçe nüfusuna kayıtlı hemşehrilerine ulaşacak ve dokunmadık Hataylı bırakılmayacaktır.
Buradaki amaçların başında hemşehrilerimizin birlikteliğini sağlamak olacaktır.

Bunun dışında Sosyal medya üzerinden Federasyon ile ilgili tanıtımlar yapılmakta ve hemşehrilerimizin federasyon hakkında haberdar olmaları sağlanmaktadır.

Bu konuda sloganımız “ NEREDE BİR HATAYLI VARSA, ORADA OLACAĞIZ”

2-    HATAY TANITIM GÜNLERİ

İstanbul’da düzenlenen Hatay Tanıtım Günlerini ilgili makamlarla görüşmeler sağlayarak, Bu aktivitenin hiçbir kar marjı gözetmeyen, Hemşehri odaklı faaliyetler yürüten hemşehri derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Federasyon çatısı altında yapılmasını sağlayacağız.
Bu sayede şimdiye kadar Şehrimizin Kültürüne yakışır bir şekilde yapılmayan Hatay Tanıtım Günleri en iyi şekilde organize edilerek, Hatay’ımız İstanbul’da en iyi şekilde tanıtılacaktır.
Bu konuda Değerli Basın mensuplarımızın yanımızda olmasını istirham ediyoruz.

3-    HATAY GASTRONOMİ VE KÜLTÜR SOKAĞI

İstanbul’da uygun merkez belirlenip Hatay ilimize özgü lezzetlerin bir arada olduğu bir sokak içerisinde esnaflarımızı buluşturma amaçlanmaktadır. Bu sayede Hatay’a özgü ürünlerin senede bir defa değil de sürekli tanıtımın yapıldığı bir merkez oluşturulması planlanmaktadır. Bu konuda iş adamlarımız ve Belediyeler ile görüşmeler yapılmaktadır.

4-    ÖĞRENCİLERE YURT VE BURS

Genç nesiller bizim geleceğimizdir. Hatay’dan İstanbul’a okumaya gelen binlerce öğrencimiz mevcut. Bu çocukların bir kısmı geldiklerinde konaklama sıkıntısını çekmektedirler. Bir çoğumuz buna şahit olmuşuzdur.
Derneklerimizin bazıları kendi imkanları ile öğrencilerimize burslar vermektedir.
Federasyonun çalışmaları ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi hayırsever işadamları ile buluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda burslar direkt hayırseverler tarafından öğrencilere ulaştırılmış olacaktır.

5-    HATAY TURIZMİNİ CANLANDIRMA

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan, Tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla bir çok zenginliği içerisinde barındıran şehrimizin hak ettiği ilgiyi ve değeri görmediği kanısındayız. 
Bu kapsamda Hatay’ın tanıtımını bizler burada en iyi şekilde yaparak, Hatay’ın ilgi odağı olmasına katkı sağlayacağız.
Bu tür tanıtımların akabinde, İstanbul’da faaliyet gösteren Turizmcilerimizin girişimleri ile Hatay’ımıza Günübirlik, 2 günlük, 3 günlük turlar düzenlemesini sağlayacağız.
Ben inanıyorum ki, bu tür geziler şehrimiz ekonomisine çok güzel katma değer sağlayacaktır.

Örneğin; Ülkemizde Milli mücadelede ilk kurşunun İzmir’de atıldığı bilinirdi. Derin araştırmalar sonucunda İlk kurşunun Hatay Dörtyol’da atıldığı ortaya çıkartılmıştır.
Payas’ta Sokullu Mehmed Paşa Külliyesi, Kırıkhan’da Beyazıt-i Bestami Hazretleri Türbesi, Samandağda Titus Tüneli, Kaya Mezarları ve Beşikli Mağara, Antakya’da St.Pierre Kilisesi, Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde bulunan Aççana Harabeleri ve imma antik kenti, Arsuz Konacık köyünde  bulunan Sütunlu Liman gibi ilimizde 150 adet sit alanı, 5 adet doğal sit alanı ve 1 adet kentsel sit alanı yeteri kadar tanıtılmamaktadır. Mozaik koleksiyonu bakımından Dünyanın en büyük Müzesi Hatay Arkeoloji müzesidir. 

Bunun yanında Hatay Samandağ Sahilleri, Arsuz sahilleri tanıtım eksikliğinden dolayı bir Antalya kadar ilgi görememektedir. Sahillerimize, plajlarımıza baktığımızda Antalya’dan hiçbir eksiğimiz olmadığı aksine artılarımızın olduğu görülmektedir. Kumsal uzunluğu bakımından Dünyanın en uzun 2.sahili Samandağ’dadır.

Bunun yanında yine Hatay Termal kaplıcalar bakımından önemli bir yere sahiptir. Ama bir afyon kadar tanıtımımız yapılmamaktadır. Kisecik kaplıcaları, Kumlu ilçesindeki Hamamat Otel, Erzin kaplıcaları, Alaattin Köyü – Ottoman otel gibi değerlerimiz yine yeterli ilgiyi görememektedir.

Tabi Hatay denilince insanın aklına Künefe gelmektedir. Lakin bakıldığında 600 çeşit yemek ve meze çeşidimiz mevcut. Bu noktada da mutfağımızı yeterince tanıtamadığımız kanısındayım.

İşte bu değerleri yeteri kadar tanıtırsak bizler inanıyoruz ki, Hatay İnanç turizmi, Gastronomi turizmi, Termal Turizm, Tarih ve Kültür Turizmi açısından Türkiye ve Dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olacaktır.


6-    GENÇLERİMİZE KALİFİKASYON KAZANDIRMA

İstanbul’da bir çok gencimiz Mesleki yeterliliğe sahip değil. Bu nedenle nitelikli iş bulamamaktadırlar. Mesleki Yeterlilik Kurumundan akredite firmalarla işbirliği yapıp bu gençlerimize kalifikasyonlar kazandırarak daha iyi iş imkanları sunmayı amaçlıyoruz.


7-    KÜLTÜREL VE SPORTİF PROJELER

Federasyon olarak bizler, İstanbul’da Hatay’ın Kültürünü yaşatmak ve tanıtmak açısından Yöresel Kahvaltı Programları, Piknikler ve Kültür geceleri düzenlemeyi planlamaktayız. Bu etkinliklerden ilkini 16 Şubat tarihinde İstanbul’da Bürokrat ve İş adamlarımız ile düzenlediğimiz Yöeresel Kahvaltı etkinliğimizle başlatmış olduk.

Ayrıca gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için gençlerimize yönelik sportif projeler düzenlenmektedir.( Aba Güreşi turnuvaları, Halı saha maçları, Satranç turnuvaları vb)
Bu tür etkinliklerle istanbulda bulunan 150 bin hemşehrimizin en azından %10’unu biraraya getirmeyi planlamaktayız.

8-    DİJİTAL PLATFORMDA YER ALMAK

Federasyon olarak hemşehrilerimizin faaliyetlerimizi telefonlarından takip etmeleri ve önerilerini sunmaları, problemlerini bildirmeleri ve bizlerle iletişime geçmeleri için Yazılım mühendisleri ile hem Android hem IOS destekli APLİKASYON oluşturulması için çalışmalar yapılmaktadır.

9-    FEDERASYONA BAĞLI DERNEKLER

Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Antakya Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği
Arsuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Dörtyol Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Hassa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Kumlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Hatayder
ASİ-DER
Yayladağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Tokaçlı Köyü Yardımlaşma Derneği
Erzin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Antakya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Yoncakaya Köyü Derneği

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

Yükleniyor


HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4