ENGELLİLER SOKAĞA PROJESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği “Engelliler Sokağa” projesi kapsamında yürekleri engel tanımayan bedensel engelli özel vatandaşları 83 akülü 23 manüel ve 10 çocuk tekerlekli sandalye ile buluşturarak günlük hayatların?

Hatay 31.01.2019 10:01:11 0
ENGELLİLER SOKAĞA PROJESİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği Engelliler Sokağa projesi kapsamında yürekleri engel tanımayan bedensel engelli özel vatandaşları 83 akülü 23 manuel ve 10 çocuk tekerlekli sandalye ile buluşturarak günlük hayatlarını kolaylaştırıp toplumsal yaşama katılmalarına vesile oldu.
30 Ocak Çarşamba günü HATMEK’te ikincisi gerçekleştirilen törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, CHP Defne İlçe Başkanı Ali Kemal Yeşiloğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, sivil toplum kuruluşları, dernekler, birçok engelli vatandaş ve aileleri katılım gösterdi.
Başkan Savaş’ın yoğun tezahürat ve sevgi seli ile karşılandığı tören, HBB Engel Tanımayanlar Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel türküler ile başladı. Engelli hemşehrileri ile yakından ilgilenen Başkan Savaş, katılımcılara karanfil vererek bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.   
HBB Engelli Birimi Sorumlusu Hüseyin Ataşer, “Yaklaşık 3 yıl önce engelli birimimizi kurduk. Hatay’da şu an 93 bin engelli var. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu konuda da oldukça başarı elde ettik. Engellilerin en büyük sorunu erişilebilirlik. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak erişilebilirlik konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Başkanımız ihtiyaç sahibi engelli bireylerin çalışmaları konusunda oldukça yardımcı oldu. Engelliler Sokağı projesi kapsamında geçen yıl 150’ye yakın sandalye dağıttık. Bugün de 80 akülü, 25 manuel ve 10 adet çocuk sandalyesi dağıtımı yaptık. Hatay’ın 10 ilçesinde engelli vatandaşlarımızın aracı yolda kalmasın diye engelli araç şarj üniteleri yaptık. Engelli sporunda da oldukça başarı kazandık. Önümüzdeki günlerde başkanımız ile gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Sayın başkanımız Antakya Belediyesi’nden bugüne kendini hep engelli yerine koyarak empati kurdu. Hatay’daki engelli kardeşlerim adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ “
Her insanın birer engelli adayı olduğunu belirten Başkan Savaş, “Biz çok güzel işler yapıyoruz. Bugün her ne kadar fiziksel olarak engelli görünümde olsalar da bizler ile gönül birliği kurarak her türlü engelleri aşmayı başaran sizler ile birlikte olmak istedik. İnsanın yaşama sürecinde mutlak ve muallak kader vardır. Bir tıp doktoru olarak şehrimizdeki bütün insanlarımız ile el ele vererek bu şehri kalkındırmak için çalışıyoruz.

10 yıldır kiminin babası, kardeşi veya dayısı olduk. Yüreklerinde engelleri taşımayan hepinizden Allah razı olsun. Sizler ile kader birliği yapmış bir insan olarak çok gurur duyduğumuz bir toplantı yapıyoruz. Hem de engelleri aşmak adına adımlar atıyoruz. İnsanlar doğarken engelli doğabilir. Kaderimizde varsa çocuklarımız da engelli doğabilir. Hayatımızda da engellerle karşılaşabiliriz. Bu engellerin hepsini aşmak bizlerin elindedir. Engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz. Ben hiçbir zaman kötülükle birlikte savaşmam. Kötülüğe, sıkıntıya ve yanlışa karşı savaşırım. Sizlerin de hayır duasını alıyorum. Bundan sonraki süreçlerde de engelli kardeşlerimiz ile birlikteliğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. 


  
 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

MÜSİAD BAŞKANINDAN 19 MART ÇIKIŞI… ŞİMŞEK'E SAHİP ÇIKTI

DİYANET’İN YETKİ ALANI BÜYÜDÜ…

İBB SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ DAHA 'ETKİN PİŞMANLIK'LA SERBEST

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA 'SANDIK' ÇAĞRISI…

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

Yükleniyor


HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

HATAY’DA REZERV ALAN SORUNU BÜYÜYOR

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HBB’DEN FİZİK TEDAVİ VE PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİ

HBB’DEN OTEL ÇALIŞANLARINA YANGIN EĞİTİMİ

  • Pazartesi 26.2 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 15.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1