DIŞİŞLERİ BAKANI HATAY’DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi programa katılmak üzere Hatay ilimize  ile teşrif etti.

Hatay 5.03.2019 09:47:51 0
DIŞİŞLERİ BAKANI HATAY’DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi programa katılmak üzere Hatay ilimize  ile teşrif etti.Hatay programı kapsamında Bakan Çavuşoğlu Hatay Valisi  Rahmi Doğan’ın yanı sıra ilimiz Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte, Yayladağı ilçesinde bulunan Geçici Barınma Merkezi’ne giderek burada Devletimiz tarafından misafir edilen Türkmen aileleri ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu Barınma Merkezinde ilk olarak 21 derslikli okluda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek Okulöncesi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Geçici Barınma Merkezinde misafir edilen Türkmen ailelerin hanelerini ziyaret ederek kendileriyle sohbet etti. Merkezde gezerek burada misafir edilen çocuklar ve kendisi ile sohbet etmek isteyen misafirlerle yakından ilgilenen Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak sergilenen coşkun sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Çavuşoğlu, gezinin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede “Şimdi siyasi bir çözüm için, Suriye'de kalıcı bir çözüm için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Fırat'ın doğusundaki teröristleri de o bölgeden temizleyeceğiz. Ya temizleyeceğiz. Ya temizleyeceğiz. Bunun başka alternatifi veya seçeneği yoktur.” dedi

Yayladağı Geçici Barınma Merkezi'nde 3 bin 500 civarında Bayırbucak Türkmen’inin yaşadığını ve kampa girdikleri andan itibaren coşkulu bir sevgi seliyle karşılaştıklarını belirten Çavuşoğlu 'Ülkemizin, milletimizin kendilerine sundukları imkanlardan çok memnunlar. Esasen burası bir çadır kent olarak kurulmuştu. Daha sonra Suriye'deki durum uzadıkça ve süreçte 9. yılına giriyor maalesef.

Burayı konteynır kent haline getirdik. Hemen burasının yakınında başka bir kampta da bin civarında Türkmen kardeşimiz yaşıyor. Anaokulunu, sınıfları gezdik, 21 derslik var. Evlatlarımız burada müfredata göre eğitim alıyorlar. Hem Türk öğretmenler hem de Suriyeli öğretmenler var. Arapçayı da Türkçeyi de aynı şekilde öğreniyorlar. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir.

Kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Suriye'deki şartlar elverdiği zaman, Suriye'de bir taraftan terörle mücadele, diğer taraftan Fırat'ın doğusundaki bölgenin istikrara kavuşturulması, İdlib'teki durumun devam ettirilmesi ve de siyasi çözüm için anayasa komisyonun kurulması dahil yoğun çaba sarf ediyoruz. Suriye'yi istikrara kavuşturduğumuz zaman yine Türkmen kardeşlerimiz Bayırbucak'a dönecekler ve orada huzur içinde yaşayacaklardır.

Yıllardır, asırlardır oraları beklediler, bundan sonra da bekleyeceklerdir. Ama nerede olursa olsun tüm imkanlarımızla beraber biz kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Hatay'da değişik programlara katıldım ancak benim için en anlamlı etkinlik, bu ziyaret oldu. Türkmen kardeşlerimizle kucaklaşmaktan çok büyük mutluluk duydum.

Biz büyük bir milletiz. Her zaman mağdur ve mazlum toplumların yanında olmaya devam edeceğiz.”Çavuşoğlu ziyaretin ardından kendisini bekleyen Türkmen misafirlere yaptığı hitaba, burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek başladı.Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşandığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çavuşoğlu, 'Devletimiz tüm imkanlarını her zaman olduğu gibi siz kardeşlerimiz için seferber ediyor.

Biraz önce derslikleri gezerken evlatlarımızın güzel bir eğitim aldığını da gördük. Keza diğer imkanlarımızı da aynı şekilde seferber ediyoruz. Çadır kent olarak kurulan bu Merkez artık çadırlardan daha sağlıklı konteynerlerden oluşuyor. Sizlere daha iyisini vermeliyiz, sizleri daha iyi şartlarda yaşatmalıyız. Vatandaşlık dahil tüm işlemler konusunda burada Valiliğimiz, Nüfus idaremiz ve İçişleri Birimlerimiz de yoğun bir şekilde çalışıyor.

Cumhurbaşkanımızın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Biz Suriye sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için de çaba sarf ediyoruz. Sınırımızın hemen öbür tarafında Afrin bölgesindeki teröristleri bu bölgeden temizledik. Ülkemize yönelik bir tehdidi ortadan kaldırdık. Bizimle her zaman omuz omuza olan Bayırbucak Türkmenlerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Fırat Kalkanı ile o bölgeden de teröristleri temizledik. Şimdi siyasi bir çözüm için, Suriye'de kalıcı bir çözüm Suriye'nin geleceğinin huzur için de olması, toprak bütünlüğü bizim için önemli. Bizim bekönemlidir. Suriye istikrara kavuştuğu zaman dönmek isteyen kardeşlerimiz de başta Bayırbucak olmak üzere yaşadıkları yerlere huzur içinde döneceklerdir.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11108,29%1,25
  • DOLAR

    42,06% 0,01
  • EURO

    48,56% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5429,39% 0,33
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

2026 ZAMMI BELLİ OLDU: VATANDAŞIN CEBİNE SOĞUK DUŞ!

AHMET ÖZER'İN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

HÜDA KAYA CEZAEVİNE TESLİM OLDU

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

Yükleniyor


HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Perşembe 29 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4