BÜTÇE ÇARÇUR EDİLİYOR!

Gönül belediyeciliği şiarıyla Hatay’ı karış karış gezen İbrahim Güler, Çekmece Motorlu Taşıtlar Kooperatifi ziyaretinde yaklaşmakta olan yerel seçimin öneminden bahsetti:  Önemli bir seçime gidiyoruz...

Hatay 16.02.2019 14:29:12 0
BÜTÇE ÇARÇUR EDİLİYOR!

Kooperatiflere bağlı araçların dönüşümü konusunda şu an sektörel bazda sıkıntı yaşayan birekiple birlikteyiz. Ancak genel manada baktığımızda bu sıkıntı Hatay’ın tamamında değişik sektörlerde mevcut.’ sözleriyle dikkat çekti.

Hatay’da belediyecilik anlamında yaşanan sıkıntıların sebebinin ‘biz yaptık oldu’ anlayışından kaynaklandığını söyleyen Güler: ‘Bu gün kooperatife bağlı araçların ciddi sıkıntıları var, burada yaşadığınız sıkıntıların temelinde ön hazırlık ve fizibilite çalışmaları ve istişare yapılmadan gerçekleşen olayların sonucudur.

‘Ben yaptım, oldu. Ben bilirim’ anlayışının sonucudur.
Uğur Mumcu Caddesi nin esnafına bakınız ön hazırlığı olmadan, fizibilite yapmadan hayata geçen bir battı çıktının sorunlarını esnaflar yaşıyorlar.
Atatürk Caddesi Antakya’nın en prestijli caddesi yıllardır tek yön. Şimdi tekrar çift yöne döndü ama neyden sonra döndü… Oradaki esnaflar dükkân kapattı, kazançları düştü. Geri dönüşün sebebi nedir yine fizibilite çalışması yapmadan hareket etmesinden kaynaklıdır.
Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: Ben bilirim, ben böyle uygun gördüm, demenin sonuçları.
Beş altı yıl önce bir dükkân biliyorum 20 bin TL’ye kiraya verebiliyordu. Bu kiranın orada ki yüksekliği o caddenin ne derece kıymetli olduğunun işaretidir. Geçtiğimiz günlerde dükkânın boş olduğu dikkatimi çekti. Nedir DURUM? Dedim. 6 ya da 7 bin TL ‘ye kiracı arıyoruz demesi sizce durumun ne halde olduğunu göstermiyor mu?
Bu sonuç ülkenin genel durumu ile alakalı bir durum değildir sözlerine vurgu yapan Güler, ‘Konuyu iyi anlamak lazım, konuyu temelden görmediğiniz takdirde pansuman tedaviler asla, kata çözüm değildir.
Biz beş yıl önce büyükşehir olduk, bizimle birlikte 15 il büyükşehir oldu. Maraş, Urfa, Malatya, Antep Adana, Diyarbakır, Mardin’e bakın, bir de Hatay’a bakın.
Hatay’da bütün belde belediyeleri kapandı Payas ve Arsuz İlçe oldu diğerleri kapandı. Belde Belediyelerin tüm imkânları ödenekleri, parası, bütçesi büyükşehre aktarıldı. 

Her belde kendi işini yapıyordu örneğin Antakya: alt yapı, kanalizasyon, tüm yolar, içme suyu, sebze hali, mezbahaneler, sinekle mücadele, minibüsler, ulaşım, halk otobüsleri, parklar tüm bunları kendi içinde yapıyordu.
Çöp toplama ve küçük yollar hariç tamamı büyükşehre aktarıldı.
Şu anda içme suyu sorunu var, alt yapı, üst yapı sorunları var, yol problemleri, sinekle mücadele sorunları var…
Peki, neden büyükşehir olduk biz diyen Güler, konuşmasını Türkiye genelinde örneklerle devam etti 
Toplam 30 İl de büyükşehir var 29 ilde bu başarılı sonuç verdi.
Şehir planması bir bütün planlansın şehir, doğusundan en batısına kadar bir bütün planlansın ve yetki karmaşası yaşanmasın diye büyükşehir olduk. Urfa’dan, Mardin’den neyimiz eksik?
Hatay hizmeti hak etmiyor mu?
Bir Türkü tutturmuş engelliyorlar çalıştırmıyorlar. Borçlanma talep etti proje ile gelen tekliflere evet dedik. 
Bütçe çarçur ediliyor, örneğin kullanılan araçların tamamı kiralık beş yılda ne kadar kira ödenmiş tam 190 trilyon para ödenmiş. Satın almış olsaydık sadece 13 trilyona mal olacaktı.
Yol çukur olur dayanırız, bozuk olur dayanırız, susuz kalır dayanırız ama devletimizin bütçesinin çarçur edilmesine müsaade etmeyiz.

Burası Hatay burada her şey var. Tarih bizde, coğrafya bizde, yayla da bizde, deniz de bizde.
Hataylı üst kimliğinin ön plana çıkartılması gerektiği belirten Güler:  ‘Beş yıldır bu işin içerisindeyim, meclis üyesi idim milletvekilliği adaylığım nedeni ile istifa ettim.
Beş yıl boyunca meclise bir proje geldiğinde fikrimizi dahi soran olmadı. Biz bu memlekette birlikte yaşıyoruz. CHP’ LİSİ de MHP’LİSİ de Ak Partilisi de bu yolu kullanıyor bu havayı teneffüs ediyoruz.
Bizde birlik beraberlik nerede?
Gastronomi diyoruz Türkiye de gerçekten böyle bir memleket bir tane daha yok. Ama ne yapılıyor gidiliyor İspanya’ya Antep’in yemekleri sunuluyor biz rezil oluyoruz orada.

Karmaşanın ve kırgınlıkların önünü kesmek gerektğini belirten Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Başkan Adayı Güler: ‘Bizde sadece didişme var, başka bir şey yok.
Ama bizim hedefimiz seçimden sonra hangi partiden olursa olsun 15 ilçe ile birlik olup parti rozetlerini çıkartıp vali, ticaret odaları, esnaf odaları, iki üniversitemiz var, iki rektörümüz var biz toplanıp bir proje için Ankara’ya gittiğimizi düşünün böyle bir heyetin projesi reddedilir mi?
Mevcut büyükşehir Belediyesi 11 belediye ile kavgalı 3 CHP’li belediye başkanı vardı onlardan ne istiyordu, onlarla niye anlaşamıyordu?
Esnaf sanatkârların, ticaret odasının, şoförler odasının, gazeteciler cemiyetinin seçimi oluyor.  Başkan içinde, sana ne başkan! Sen büyükşehir belediye başkanıysan bunlara müdahil olmaya hakkın varmı?

Ben Büyükşehir Belediye Başkanı isem beni sadece Hatay ilgilendirir demesi gerekmiyor mu?


Kendisini büyükşehir belediye başkanı yapan CHP’li seçmen alay ediyor, sen dur kenarda diyor. Cumhuriyeti kuran Atatürk ’ün kurduğu partiye CHP ye ‘Cenabı Hak Partisi’ diyecek kadar alay edebilen bir kişilik.
Tek bir kere ben CHP’nin adayıyım diyebiliyor mu?
Bu nedenle artık 31 Martta bu makûs tarihi değiştirmemiz lazım. Sizin sorunlarınızı yıllardır biliyorum. Ve çözümleri için desteklerinizi istiyorum’ şeklinde konuştu.
Sadece 2018 de tahsil edilen vergilerin %6 sı HBB ye aktarılıyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

Yükleniyor


HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

HATAY’DA REZERV ALAN SORUNU BÜYÜYOR

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2