BİZİM RAKİBİMİZ ÜLKEYİ YÖNETEMEYEN SİYASİ İRADEDİR!

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in düzenlemiş olduğu ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma’ kahvaltısına katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yerel seçimlerde bir arada olunması gerektiğini vurguladı.

Hatay 13.11.2018 15:39:14 0
BİZİM RAKİBİMİZ ÜLKEYİ YÖNETEMEYEN SİYASİ İRADEDİR!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra kahvaltı, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkan Vekili Eser Yangın, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP İlçe Başkanları ve Yöneticileri, CHP İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yöneticileri, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Dernek Başkanları, Kanaat Önderleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.
“Birlik Beraberlik ve Dayanışma” kahvaltısında konuşan Başkan Nazım Culha, “ Yerel seçime yaklaşıyoruz. Tabi bu yerel seçim süreci yaklaştıkça bizlerde hareket artıyor, tansiyon artıyor. Bunlar doğal şeylerdir. Biz geçmişte çok seçime katılmış, deneyimli insanlar olarak, bunun çok doğal olduğunu biliyoruz. Fazla heyecanlanmaya gerek yok. Ama şu hususu da unutmamak gerekir. Biz birbirimizin rakibi değiliz. Bizim rakibimiz şu anda bu ülkeyi yöneten, daha doğrusu yönetemeyen siyasi iradedir. Biz hepimiz demokrasiye sahip çıkmak adına bir arada olacağız. Ve özellikle gerek ekonomik, gerek eğitim, gerek Cumhuriyet değerlerine karşı yapılan yanlış uygulamalarda bu sıkıntının adım adım arttığını ve büyüdüğünü görmekteyiz. Bunu durdurabilmek adına önümüzde yerel seçim fırsatı var. Bu yerel seçim fırsatını yerelden genele doğru yaymak gerekiyor. İyi değerlendirmek gerekiyor. Tabi bizim öncelikli çalışmamız, Hatay’dır. Hatay’a bağlı ilçelerdir. Yine bizim içimiz çok yandığı için Büyükşehir Belediye meclisinde, bunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Biz ilçelerimizi kazanmak adına çok ciddi dayanışma ve birlik içerisinde olmamız gerekir. Aksi takdirde Büyükşehir Meclisinde yaşadığımız azınlığın sıkıntısını hepimiz görmekteyiz. Birçok yerde hizmetlerimiz sırf büyükşehir meclisinde ödeneklerin veya borçlanma yetkisinin verilmemesiyle bu hizmetler üretilememiştir. Onun için en az bu ilde 6 tane, özellikle şu anda bizde olmayan İskenderun, Antakya ve Erzin’i alarak, diğer ilçeleri de istiyoruz ama bunlarda tamamen kazanabilecek pozisyondayız. Bu ilçelerimizi alarak Hatay’da sadece riyasette değil mecliste de iktidar olacağız. İnşallah ülke genelinde metropol şehirlerin çoğunu, özellikle İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi şehirleri alarak Türkiye’de yerel iktidarı sağlayacağız ve bundan sonra genel iktidara doğru ciddi bir şans ve imkan yakalamış olacağız. Değerli dostlar dün hepinizin bildiği gibi kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümüydü. Onu burada rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “Alamadığımız ilçeleri almak için, Büyükşehir meclisinde dengeleri lehimize çevirmek için herkes ama herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu sıkıntıları bir sonraki dönemde yaşamamalıyız. Kenetlenelim ve buna izin vermeyelim. Bu mümkün. Bunu birbirimizi severek başarabiliriz. Biz bu kürsüde, bu makamda olalım ya da olmayalım ama bu partinin genel ilkelerini bu ilçede bu mahallede, bu topraklarda, bu ülkede yaşaması için elimizden ne geliyorsa canla başla çalışacağıma bugün buradan söz veriyorum, ”dedi.


Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman; ” Bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Sanki başka bir mesele yokmuş gibi belediye başkanı adayı kim olacak diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun üzerinden bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Ama tabi ki asıl amaç bu üç ilçede kırgınlıklar küskünlükler yaratarak Büyükşehir’in oylarını nasıl düşürebiliriz hesabını yapıyorlar. Biz bu oyunlara gelecek siyasi acemiler değiliz. Biz onları tanıyor, onların ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz. Biz hep birlikte el ele vererek, Hem Büyükşehir’i hem bu üç ilçemizi, hem de en az üç ilçe daha kazanarak bu oyunları suya düşüreceğiz,” şeklinde konuştu.


CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; ” Samandağ önemli değerler barındıran bir ilçedir. En önemlisi Samandağ’da kardeşlik, eşitlik, hoşgörü olmasıdır. İlçelerimizdeki aday adaylarımızın hepsi partimizin birer neferidir ve birbirinden değerlidir. Toplum kimi istiyor ve kimi tercih ediyorsa onu Başkan olarak göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum. Eğer Hatay’da huzur varsa bunun en büyük sebebi Büyükşehir Belediyemizin Cumhuriyet Halk Partisinde ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın Lütfü Savaş olmasından kaynaklanmaktadır,” ifadelerine yer verdi.


CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; ” Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında özgürlük ve demokrasi mücadelesini birlikte vermek gerekir. Cumhuriyet Halk Partisini hem yerelde hem genelde iktidara taşımamız lazım. Hem Hatay’da hem de Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde güç olacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız.” dedi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; ” AKP’nin 17 yıllık iktidarında Hatay hizmetten yoksul bırakıldı. Mevcut iktidar Hatay’ın hepsini hatta %80 oyu olan ilçeleri bile pas geçmiştir. Büyükşehirde Meclis üyeliği konusunda kararları alabilmek için daha güçlü olmalıyız. Daha güçlü olmak için de birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Bütünlüğümüzü bozmadan önümüzdeki sürece herkesin katkı sunması gerekmektedir. Bütün belediye başkanlarına ve aday adayı arkadaşlarıma şahsım olarak eşit derecede yakınım. Hepsi bu ailenin bir ferdidir.

Bu ailenin ferdi olan arkadaşlarımızın da kendi partilerinde bir yerlere gelmek istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Adaletli bir seçim istiyoruz. Adaletli, objektif ve herkese eşit yaklaşan bir seçim olmasını istiyoruz. Biz, ne kadar geniş katılımlı bir seçim olursa o kadar iyi diyoruz ve ipi göğüsleyen arkadaşımız ile yol alamaya gayret ederek birlik ve beraberlik içinde Büyükşehir’i ve ilçeleri kazanmak için elimizden geleni yapacağız,” şeklinde konuştu.
CHP Hatay İl Başkanvekili Eser Yangın; ” Mümkün olduğu kadar çok belediyeyi kazanmak için önce sokakları geri alacağız. Kazandığımız belediyeler, sokakları bırakmayacak. Sosyal belediyeciliği mikro iktidar alanları haline getirecekler. Laiklik ve çoğulluk adına silinmek istenen ne varsa onların çalışmaları sayesinde yeniden hayat bulacak,” İfadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10849,78%0,33
  • DOLAR

    41,71% 0,05
  • EURO

    48,49% -0,29
  • GRAM ALTIN

    5428,30% 1,63
  • Ç. ALTIN

    9246,80% 3,97

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE 'KOMİSYONDAN ÇEKİL' ÇAĞRISI

ERDOĞAN: “BİRLİK TABLOSUNUN DIŞINDA KALANLAR DÜŞÜNSÜN”

SABAH’TA ŞİMŞEK’E ÖRTÜLÜ ELEŞTİRİ: “HALKIN GÜCÜ ERİYOR, RANT BÜYÜYOR”

CHP LİDERİ ÖZEL, ULUSLARARASI SAHNEDE: GÖZLER MADRİD TOPLANTISINDA

ŞAFAK BASKINIYLA SARSILDILAR: 19 ÜNLÜ HAKKINDA UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI!

EĞİTİMDE YAPBOZ BİTMİYOR: YENİ MÜFREDATIN ARDINDAN YENİ MODEL!

FEYZA ALTUN “LİSTEDE DEĞİLİM” DEDİ, DAKİKALAR SONRA GÖZALTINA ALINDI!

SAHTE E-İMZA İLE DEVLET SİSTEMİ ELE GEÇİRİLDİ: 125 GÖZALTI

HİZMET DÖKÜMLERİNDE 'K' HARFİ OLANLAR DİKKAT: SGK UYARDI

“AFİFE SAHNESİNDE SOĞUK RÜZGARLAR: KARADAĞLI’YA TEŞEKKÜR PROTESTOYLA KARŞILANDI!”

ARPAGUŞ’UN İLK İCRAATI OLAY OLDU: DİYANET’TE ADALET TARTIŞMASI ALEVLENDİ!

ŞAMİL TAYYAR KULİSLERİ SALLADI: 2026 REFERANDUMU, 2027 SEÇİMİ! ERDOĞAN İÇİN YOL HARİTASI MI?

MHP’DEN İMRALI HAMLESİ: KOMİSYON HEYETİ İLE DOĞRUDAN TEMAS ÖNERİSİ

İMAMOĞLU DOSYASINI YANDAŞ BASINA SERVİS EDECEKLER: MORAL BOZMAK İSTEYECEKLER…

SERDAR ÖKTEM’İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN ŞOK DETAYLAR: HER KURŞUN ÖLDÜRÜCÜ NİTELİKTE

BEYKOZ’DA DENGELER DEĞİŞTİ! ÖZLEM VURAL AKP ROZETİYLE ERDOĞAN’IN YANINDA!”

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SANIĞI SERDAR ÖKTEM, ŞİŞLİ’DE SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ

İSTANBUL’DA ALTIN VURGUNU: RAFİNERİ OPERASYONUNDA 21 GÖZALTI

FİGEN YÜKSEKDAĞ: DEMOKRATİK SÜREÇ CHP’YE OPERASYONLARLA TIKANIYOR

SARAY’DAN “TBMM ÖCALAN’IN AYAĞINA GİDEMEZ” TEPKİLERİNE YANIT: “HATALI YAKLAŞIM”

TUTUKLU GAZETECİ FATİH ALTAYLI YAYINLARINA ARA VERDİ:“HEP BERABER BİZE BİRAZ MÜSAADE”

AİHM KARARIYLA TAHLİYE YOLU AÇILDI:2 GÜNE İTİRAZ GELMEZSE TAHLİYE OLACAK

BAŞKANVEKİLİ GÜRZEL, AKP’DEKİ İLK TOPLANTISINDA PROTESTO EDİLDİ

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN UZUN YARGILAMALARA ÇÖZÜM VAADİ

İMAMOĞLU İÇİN İMZA KAMPANYASINDA 24 MİLYONA ULAŞILDI

AKP’DEN İHRAÇ ESKİ VEKİL: “DEVLET BEY HER AN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR”

KURUM: HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTIR

İSKENDERUN’DA AŞIRI HIZ VE KONTROL KAYBI 4 AİLEYİ YIKTI

ERZİN GÖKDERE’DE ORMAN YANGINI KORKUTTU

VALİ ÖNCE CHP’LİYE GİTTİ, ÇERÇİOĞLU KÜPLERE BİNDİ!

Yükleniyor


KURUM: HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTIR

ERZİN GÖKDERE’DE ORMAN YANGINI KORKUTTU

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

  • Çarşamba 24.7 ° / 18.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 17.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3