BARIŞI EGEMEN KILMALIYIZ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi.

Hatay 2.03.2019 15:47:46 0
BARIŞI EGEMEN KILMALIYIZ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bölgede egemen güçlerin tahrikleri, geçmişten bugüne devam eden gerilim ve kavganın son bulması için Türkiye’nin öncülüğünde İran, Suriye ve Irak’ın bir araya gelerek Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kurması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Egemen güçler, Orta Doğu’da kan akmasını isterler, çatışmayı isterler ve beslerler. Orta Doğu’ya ilk önce barışı hep birlikte getireceğiz' dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bölgede egemen güçlerin tahrikleri, geçmişten bugüne devam eden gerilim ve kavganın son bulması için Türkiye'nin öncülüğünde İran, Suriye ve Irak'ın bir araya gelerek Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kurması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Egemen güçler, Orta Doğu’da kan akmasını isterler, çatışmayı isterler ve beslerler. Orta Doğu’ya ilk önce barışı hep birlikte getireceğiz' dedi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay temasları kapsamında Hatay Akademik Meslek Odaları Kuruluna katıldı. Burada konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Orta Doğu barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Bunun öncülüğünü Türkiye yapmalı. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı ne demek? Türkiye, İran, Irak ve Suriye, dört temel ülke bir araya gelmeli ve demeli ki neden kavga ediyoruz? Biz hangi gerekçe ile kavga ediyoruz. Hangi gerekçeyle egemen güçlerin baskısı ve yönlendirmesiyle birbirimizi öldürüyoruz. Biz o zaman kendi ülkelerimizde barışı sağlayabiliriz' dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 


'Orta Doğu’da bu savaşların nedeni ne? Sahip oldukları zenginlikler ve petrol bir anlamda onların başına bela oldu. Egemen güçler o zenginliği paylaşmak ve elde etmek için Orta Doğu halklarını bir anlamda yok sayabiliyorlar. Onların birbirlerini öldürmesi için ortam hazırlıyorlar. Çatışanlara baktığınız zaman Allah Allah diye birbirine saldırıyor. Sonunda gelip birbirlerini öldürüyorlar. Bu kavganın tek kazananı egemen güçler. Silahlarını veriyorlar, zorla yaptırım uyguluyorlar. Bu tablo Türkiye’nin kabul edeceği tablo olmamalı. Madem ki milli kurtuluş savaşını verdik ve savaşı egemen güçlere karşı kazandık. O halde biz bölgede barışı sağlayabilmeliyiz. Nasıl yapacağız bunu? Öncelikle Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Bunun öncülüğünü Türkiye yapmalı. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı ne demek? Türkiye, İran, Irak ve Suriye dört temel ülke bir araya gelmeli ve demeli ki neden kavga ediyoruz, biz hangi gerekçe ile kavga ediyoruz? Hangi gerekçeyle egemen güçlerin baskısı ve yönlendirmesiyle birbirimizi öldürüyoruz? Biz o zaman kendi ülkelerimizde barışı sağlayabiliriz.Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı dört ülke bir araya gelir ve kendi sorunları konuşur. O zaman biz kendi içimizde barışı sağlayabiliriz. Bir araya gelebiliriz. Varsa bir sorun, akıl var mantık var. Bu sorunu çözme kapasitesi var mı? Evet kapasite var. Birlikte çok şey yapabilir miyiz? Evet birlikte çok şey yapabiliriz.

Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı üyesi 4 ülke bir araya gelirse bir araya geldiği zaman kendi sorunlarını konuşurken toprak bütünlüğü ile ilgili bir sorun var mı? Burada bir sorun yok. Kendi ülkelerinde barış olmasını istiyor herkes. Suriye'de çatışma çıktı, 3 buçuk milyon Suriyeli geldi. Gelsin zaten kimse gelmesin demiyor. Ama orada bir an önce savaşın bitmesi ve bu insanların kendi topraklarına dönmesi gerekiyor. Babaları, dedeleri orada, her şey orada. Ama kendi ülkelerinde huzuru bulamıyorlar. O huzuru bulmalarını sağlamamız lazım.

Avrupa’da bana Suriye’yi sordular. Dedim ki siz 10 bin-20 bin göçmen geldi diye kıyamet kopartıyorsunuz. Suriye’de kan aktığı zaman sesiniz çıkmıyor. Suriye’de kan aktığı zaman kulaklarınızı ve gözlerini kapattınız. Suriye gündeminize ne zaman geldi. Suriyeliler ülkenize geldiği zaman Suriye'de yaşananlar da en başta siz sorumlusunuz. Neden güç olarak Suriye'de kan akmasını engellemeden o konuda bir çaba harcadınız neden suskun davrandınız. Mülteciler gitti, beyler kalktı vay efendim siz bunların önünü kesin Almanya’ya gelmesin Fransa’ya gelmesin, İsviçre’ye gelmesin, güney ülkelerine gelmesin dediniz. Nereye gidecek bu insanlar ve kalkıyorsun bunların içinden eğitimli olanları alacağım diğerlerini insan yerine koymuyorsunuz. Diğerleri insan değil mi? Batının ikiyüzlülüğüyle karşılaştılar orada ve bana hak verdiler. Türkiye’nin yaşadığı terör olaylarını görmezden geldiler. Sorun nasıl çözülür dediler. Siz de bu 4 ülkeyi barışa teşvik edeceksiniz buyurun bir araya gelin, kendi sorunuzu çözün. Orta Doğu’da egemen güçlerin aktif olmasını engelleyin. Egemen güçler Orta Doğu’da kan akmasını isterler, çatışmayı isterler ve beslerler Orta Doğu’ya ilk önce barışı hep birlikte getireceğiz.” 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,23% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5963,84% 0,93
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“HATAY’DA ELEKTRİK TELLERİ YANGIN ÇIKARDI, FIRTINA ŞEHRİ ALTÜST ETTİ!”

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9