AÇIKLAMALARI NEDEN HATAY VALİSİ YAPTI?

MYK sonrası basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e "33 şehit verdiğimiz gece bütün açıklamaları neden Hatay Valisi neden yaptı?" sorusu yöneltildi.

Hatay 3.03.2020 12:33:40 0
AÇIKLAMALARI NEDEN HATAY VALİSİ YAPTI?

MYK sonrası basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e '33 şehit verdiğimiz gece bütün açıklamaları neden Hatay Valisi neden yaptı?' sorusu yöneltildi.Çelik, bu soruya 'Hatay Valisi de devletin bir yetkilisi' yanıtını verdi.umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

'HATAY VALİSİ DE DEVLETİN YETKİLİSİDİR'

AKP Sözcüsü Çelik, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'in verdiği yanıtlar şöyle:'Hatay Valisi de devletin yetkilisi. Cenazelerin, yaralıların geldiği ilin valisi. Hükümetin o ilde en üst düzey yetkili. Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Cenazelerin geldiği, yaralıların olduğu ilden en doğru açıklamalar sayın vali tarafından gerçekleştirildi, merkezden Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı kendisine verilen görev çerçevesinde bunu gerçekleştirdi.

Biz de geç saatlerde parti adına açıklama yaptık. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir mesai içerisinde olduğunu devlet sorumluluğu içinde olanlar son derece yakından bilirler. Sayın Cumhurbaşkanımız o gece sabaha kadar kesintisiz mesai yapmıştır. O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir. Olayın başladığı andan sabahın ilk ışıklarına kadar ilgili kurumlara son talimat vermiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamı yeni sistemde bu işlerin nasıl işlediğini, Cumhurbaşkanı adına bir bakanın gidip de yüce Meclis'e bilgi vermesinin son derece tabii olduğunu anlamamaktan ileri gelen konular. Saldırıyla ilgili süreç, saldırıdan sonra verilen cevap, sahadaki gerçekliğin ne olduğuna dair bilgi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde Milli Savunma Bakanlığı'nda var. Yaptıkları Suriye, İdlib meselesini tartışmak değil. Çıkıp sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili bir polemik üretmeye çalışıyorlar.

Mesele askerlerimize yönelik saldırganlıktan sonra gerekli cevapların Suriye rejimine en etkili şekilde verilmesidir. Sayın bakanımız yüce Meclis'e bilgi verecektir. Yüce Meclisin daha etkin olmasından, daha çok rol oynamasından bahsedenlerin yüce Meclis'i kavramakta bir kapasitesizlikleri var. Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız adına gidip Yüce Meclis'te bilgileri verecektir.

Cenazelerin geldiği, yaralıların olduğu ilden en doğru açıklamaların Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından gerçekleştirildiğini belirten Çelik, 'Merkezden Cumhurbaşkanlığı makamı adına İletişim Başkanlığı kendisine verilen görev çerçevesinde bunu gerçekleştirdi. Biz de geç saatlerde parti adına açıklama yaptık. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir mesai içerisinde olduğunu devlet sorumluluğu içinde olanlar son derece yakından bilirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız o gece sabaha kadar kesintisiz mesai yapmıştır. O gece insan üstü bir gayretle hiç kimsenin uyamadığı, sürekli değerlendirmelerin yapıldığı, kriz yönetimi toplantılarını sayın Cumhurbaşkanımız yönetmiştir. Olayın başladığı andan sabahın ilk ışıklarına kadar ilgili kurumlara son talimat vermiştir' ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10121,5%-1,02
  • DOLAR

    40,28% 0,07
  • EURO

    46,79% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4314,81% -0,39
  • Ç. ALTIN

    6880,30% 0,00

MECLİS’TE GERGİNLİK SÜRÜYOR… Varank’ın Sözleri Tartışma Yarattı

MANSUR YAVAŞ’TAN ADAYLIK ÇIKIŞI: “EKREM BAŞKAN TUTUKLUYKEN KONUŞMAK AYIPTIR!”

ÖZEL, ERDOĞAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

“KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: ERDOĞAN’DAN VEDA YEMEĞİ SİNYALİ”

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'BEYAZ TOROS' AÇIKLAMASINA SORUŞTURMA

CHP KARTAL’DAN İKTİDARA MEYDAN OKUDU: “GÜLDÜR GÜLDÜR İKTİDARA GELİYORUZ”

EKREM İMAMOĞLU'NUN 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA KARAR: İKİ MAHKUMİYET, BİR BERAAT

TEKİRDAĞ'DA ÇIKAN ORMAN YANGINI ÇANAKKALE'YE SIÇRADI: MÜDAHALE SÜRÜYOR

‘BOYKOT ÇAĞRISI’ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 21 KİŞİ HAKKINDA HAPİS TALEBİ!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK, ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ

HATAY BAROSU’NDAN TOKYAZ AİLESİNE TAZİYE

SAVCILIK İMAMOĞLU İÇİN 7 YIL HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİNDE ISRARCI!

ERDOĞAN: HAİNLERİ BOZGUNA UĞRATTIK AMA MÜCADELE SÜRÜYOR"

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

ERDOĞAN’IN DANIŞMANINDAN ARINÇ’A SERT SÖZLER

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN TUTUKLAMA İMASINA SERT ÇIKTI

İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE KARANFİLLERLE ANILDI

HATAY’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE ETKİNLİKLERLE ANILDI

Özgür Özel 15 Temmuz gecesini anlattı! "Herkesi darbeye direnmeye çağırdık"

HAKMAR ve TATBAK'a FETÖ operasyonu! Kayyum atandı

OYAK Çimento, Capital500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Sürdürüyor

ALTAYLI’DAN ÇARPICI İDDİA: ERDOĞAN, ALTUN’UN İPİNİ KOMPLO BELGELERİYLE ÇEKTİ

8,5 AY SONRA TAHLİYE KARARI: AHMET ÖZER CEZAEVİNDEN ÇIKAMIYOR

HBB'DEN SURİYE’DEKİ YANGIN MÜCADELESİNE TAM DESTEK

TERÖRİST SÖYLEMİNE SERT ÇIKIŞ: METİNER "YENİ DÖNEME UYGUN DİL ŞART!"

HAKSIZLIĞA TEPKİ GÖSTERDİ CHP’YE GEÇTİ

MHP’DE ‘YENİ AÇILIM SÜRECİ’ İSTİFASI

ODTÜ MEZUNİYET TÖRENİNDE REKTÖRE PROTESTO! DAKİKALARCA YUHALANDI

AHMET ÖZER İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Yükleniyor


HATAY’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA VE ETKİNLİKLERLE ANILDI

HBB'DEN SURİYE’DEKİ YANGIN MÜCADELESİNE TAM DESTEK

MEHMET ÖNTÜRK İMZASIYLA HATAY’A YENİ SAHİL TESİSİ

HBB’DEN 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

  • Perşembe 34.4 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Cuma 35.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2