HATAY İÇİN UYARDI!

HATAY İÇİN UYARDI!

ABD; İdlib’i, El-Kaide üretme çiftliğine dönüştürme hedefinde!

Emekli Tuğg., halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği yapan, Strateji Uzmanı Naim Babüroğlu, ABD’nin, ilimiz Hatay ile 130 km sınırı olan Suriye’nin idlib kentini El-Kaide üretme çiftliğine dönüştürme çabasında olduğunu öne sürdü.
Strateji Uzmanı Naim Babüroğlu’nun bu konudaki özet görüşleri şöyle:
“Fırat’ın doğusunda ve Menbiç’te, PYD/PKK terör örgütünü düzenli orduya ve devletçiğe dönüştürmeyi sürdüren ABD, Fırat’ın doğusunda Türkiye ile 130 km sınırı bulunan İdlib’i de El Kaide üretme çiftliğine dönüştürmeyi hedefliyor. Tarih tekerrür ediyor. 1980’de Afganistan ve Peşaver, 2020’de Suriye ve İdlib…
İdlib, Suriye yüzölçümünün yüzde 5’i kadar. Türkiye (Hatay) ile 130 kilometrelik sınırı var. İdlib, teröristlerin, radikal unsurların ve muhaliflerin toplandığı, tehdit üreten bir coğrafya. BM’nin 15 Temmuz 2019 tarihli raporunda, IŞİD’in bir bölümünün İdlib’e geçtiği belirtiliyor. Raporda, ‘Yabancı terörist savaşçıların en yoğun toplandıkları iki bölgenin, İdlib ve Afganistan olduğu’ belirtiliyor. Ayrıca, ‘Yabancı terörist savaşçıları açısından dünyanın en büyük çöplüğü (dumping ground) haline geldiği’ kaydediliyor. BM Raporu, aslında şu gerçeğin altını çiziyor… Türkiye’yle 130 kilometre sınırı bulunan İdlib, küçük bir Afganistan’a dönüşmüş durumda.”